v.29

Måndag - Dansas ögon såg bättre ut. Det rann inte alls mycket ur dom och hon var lite torr under istället, så jag smörje med mjukgörande. Hon har plockat av sig hela grimman med fransarna och jag hittar den inte. Vilken dag som helst kommer flughuvan hem så jag hoppas den får sitta kvar. 
Det har vart runt 30 grader varmt så jag åkte direkt till pappa och badade när jag slutat jobbet vid 15. När jag sedan kom till stallet vid 18 så var temperaturen bara nere på ca 27 grader men det hade börjat blåsa så det var riktigt skönt i luften. Bestämde mig för att rida och hämtade in Dansa.
Vi red till kullen ute på Eh och hon var pigg och glad. Vi höll igång ganska mycket i trav och galopp där ute vilket blir ca 20 jobb med några kortare skrittpauser. Förstår inte att hon har energi efter all denna värme och jag blir kluven på hur mycket vi ska träna eller motionera. Men hon känns fräsch och med på noterna så jag tänker att det är bra att hon får röra på sig eftersom dom mest står stilla i skuggan hela dagarna. Idag var hon inte ens svettig mer än under utrustningen när vi kom hem. 
 
Tisdag - Vila
 
Onsdag - Vilade på grund av värmen. Vi har otroligt varmt just nu och idag var det nästan 30 grader och vindstilla så jag tog bara in Dansa och svalkade henne med vatten. Just nu när det är så vindstilla så blir även stallet varmt så vi kan inte ta in dom och låta dom kylas ner heller. Däremot så slipper dom åtminstone flugorna inne. 
 
Kurtis badar och badar och solar och solar hela dagarna. Här är han dock utlurad på en liten simtur för annars vill han bara gå så långt som han når till. 
 
Torsdag - Upptäckte när jag kom till stallet att vattenslangen till badkaret lossnat så vattnet stått och sprutat oavbrutet i x antal timmar. Kul i denna torka! Dels att djuren inte haft vatten och dels för att det är dåligt med grundvatten.. tur nog har vi egen brunn i alla fall men den hade blivit tom. Hämtade sjövatten och till eftermiddagen hade det runnit till i brunnen igen också. 
Dålig start tillsammans med att röken och röklukten från Ljusdalsbranden låg som ett dystert täcke över landskapet och att det var så fruktansvärt varmt oc vindstilla. Dagen vände och blev bättre när vi kom ut och red. Joggade till skarpa kurvan ute på Eh och vände. Linda gjorde oss sällskap på cykel! Lyxigt för mig då Dansa bara går som ett tåg utan att titta på någonting då. Jag kunde mest bara sitta och slappa där uppe. 
 
Fredag - Red till badplatsen och Dansa var så tittig och okoncentrerad dit så jag var helt dyblöt när vi kom fram. Hanna mötte upp oss där då hon åkte bil. Hon badade samtidigt som oss och vi gick ut så långt att hela mina skor kom under vatten och det nådde till sadelkåporna. Dansa trampade luft något steg för att det blev så pass djupt. Så himla roligt och Dansa gillar det också! Nästa gång vill jag verkligen ta av sadeln så vi kan testa simma.
På hemvägen var hon himla trevlig. Var dock livrädd för något på åkern så hon försökte vända några gånger och när vi sedan gick upp i diket till vägen så for hon upp där i 290 och sedan tvärnitade och stirrade på något. Troligen ett spöke..? 
 
Kalvisarna delar hage med hästarna nu och dom drar sig inte alls för att tränga in sig med dom i kryp-inet trots att dom har ett eget. Mysigt!
 
Lördag - Äntligen så var det molnigt och passade bra med ett markarbetspass! Ca 25 grader men det var ändå fungerande nu när solen inte sken på oss. Tog fram en 3studs och två klosshinder på mellersta på böjt spår på medellinjen. Drog till med att lägga vattenmattan under en av de hindren också. För 2 år sedan blev det kaos med den som slutade med att hon inte tog ett steg på banan. Förra sommaren började jag träna med den igen och då lade jag fram bara den utan några bomar över och det fungerade bra men hon var väldigt spänd på den till en början. Idag värmde jag upp på de andra hindren och när hon kändes riktigt framme och bra i galoppen så styrde jag på vattenmattan och hon hoppade den utan att blinka!! 
Så himla roligt om det där skulle släppa igen för innan den där hoppträningen för 2 år sedan hoppade hon alltid den utan att blinka. Vi hoppade lite olika konstelationer på hindren och hon skuttade över allt utan problem hela tiden. Så roligt med småhinder och bommar!
 
Rivigt och skönt på sin favorit-rullplats.

Söndag - Dressyr i paddocken och Dansa stannade till några gånger i början och var lite stor och långsam i steget och för skänkeln, men hon var ihop i kroppen och efter en stunds uppvärmning så var allt i sin ordning. Hon var fin och jobbade på bra men det där lilla extra i formen satt inte riktigt idag. Tror jag red lite stressat och blev lite okoncentrerad på oss då jag fick lite skav på stjärten från gårdagen och ville hålla passet kort samtidigt som Hanna skulle fota oss lite. Hon var i alla fall himla fin, men jag är ju så bortskämd nu när hon gått som en prinsessa i slutet. 

Avslutade med att skutta över ett klosshinder och det tyckte hon var roligt! Hon ville inte sluta galoppera efter det så jag lät henne busa på något varv.

 

v.28

Måndag - Dansa har gått bättre än någonsin i dressyrarbetet sista veckorna och jag känner att jag hittat bättre timing, så att hon nu skulle vila fem dagar och jag vara borta från ridning lika länge gjorde mig lite orolig att vi skulle tappa det där som äntligen börjat sätta sig. Men gissa min glädje när vi började värma upp i paddocken idag och hon var finare än någonsin från start och programridningen också gick lika bra som innan semestern!! 

Dansa bråkade några gånger i uppvärmningen men hon var ändå mer ihop och stadig i kroppen och formen än vad hon någonsin varit från start på ett ridpass. Jag har känt att det kommit mer och mer för varje ridpass nu i slutet och idag toppade det ännu en gång. Vi brukar alltid starta alla ridpass på långt nere under minus på skalan av vad vi kan och sedan får vi jobba oss uppåt. Men idag startade vi nästan på plus-sidan och var snabbt högt uppe på vad vi kan. Härlig känsla och allt blir så mycket lättare för oss båda! 
Joggade bara i lättridning fram tills jag red LA:3an två gånger medan Hanna tittade och kom med feedback. Första programet var helt ok men det blev tjafs i handen i skänkelvikningen åt höger och för tvär halt i början bland annat. Hon var allmänt något för lång i kroppen och inte tillräcklit kvick och ihop. Jag justerade det innan nästa program och då höjde vi allt ett snäpp till. Nu har vi ridit det här programet väldigt många gånger sista tiden och i slutet gör vi faktiskt riktigt fina program så jag hoppas vi kan hålla i det på tävlingen på onsdag. Skulle vara så roligt om vi lyckades sätta allt en gång! 
 
Tisdag - Tog hoppsadeln idag och joggade lite lätt i paddocken med Maja och Noa som sällskap. Dansa testade i början men blev sedan himla fin. Red lite trav - halt - trav och galopp - halt - trav överångar och strechade igenom henne. Gräsklipparen var framme igen, dock stillastående men det blev mycket stopp och spänning i det där hörnet. Höll passet kort.
 
 
Onsdag - Tävling i Rengsjö, som söderhamn anordnade. Väldigt varmt även idag, Dansa påverkas inte så hemskt mycket mer än att hon inte orkar lika långa pass. Så jag kortade ner framridningen till att sitta upp 40 min innan start, det blev dock knappt 30 min innan det var färdigt för jag var tvungen att göra om ett par knoppar och insåg sedan att jag hade tagit mina enda tyglar med stroppar, vilket inte är tillåtet i dressyr. Som tur är har jag alltid ett extra träns med mig och bytte fort som attan. Dansa var väldigt fin på framridningen redan från start. Inga bråk, ihop i kroppen och inga delar av banan som hon skyggade för. Kändes riktigt bra innan vi skrittade in på tävlingsbanan och jag var så taggad på att ta revanch från förra tävlingens totala bottennapp. Och att få se ifall vårens och sommarens mängdträning som också blivit bra kvalitétsträning gett result även inne på tävlingsbanan.
LA:3 63% placerad 10a av 13 starter. 
Dansa var lite skygg för domarbilen men inte så illa att jag fick övertala henne förbi utan det krävdes bara extra ben. När vi galopperade innan start så kände jag att hon började bli trött. Hon dyker lite i formen och känns matt i kroppen. Tusan också! Vi hade gått in tidigare på banan eftersom vi kände oss redo och dom var före i tiden så vi hade inte ridit fram mer än max 25 minuter. Men värmen som är nu är inte att leka med. Jag fick rida som en tok genom hela programmet för att hon var trött, men hon tappade aldrig humöret och jag kom ihåg många av de detaljer jag måste sköta. Det var SÅ himla roligt att få känna att vi hade koll på grejerna och allt flöt på bra! Hon tappade energin ibland och det ledde till att hon såg lite matt ut och att vi bröt av lite för tidigt i några galoppmoment. Tyvärr så lyckades vi med en felfattning också i en galopp, vilket händer extremt sällan nu för tiden. Vi har en gång tidigare kommit över 60% i LA och den gången låg vi under 63% så vi satte ett nytt personbästa idag och jag var så lycklig och nöjd med vår insats! Dock grämer det mig lite att vi missade i en galoppfattning och att hon trampade runt i sista halten. Det var väldigt jämt i resultatlistan då vi var 8-9st på 63% och vi var inte ens 1% ifrån 4 platsen och en placering. 
Är så glad och lycklig för att vi fick till det så bra och ändå vet många saker som vi med mer träning utan tvekan kan göra mycket bättre. Det här blev en riktig kick till att träna vidare och ett litet kvitto på att vi verkar vara på rätt väg. 
 
Slutkommentaren - Mjukt ridet på fin häst med ganska bra takt. Tappade tyvärr energin något stundtals, vilket drar ner poängen lite. Var noga med rakriktningen. Synd på missarna.
 
 
Torsdag - Vila
 
Fredag - 28-29 grader varmt när vi red men det fläktade skönt så det var ingen fara alls faktiskt. Red till postlådorna ute på Eh och galopperade mycket. Dansa var fin och kändes fräsch och pigg trots värmen. Lång sval dusch när vi kom hem. 
Dansa slängde iväg huvudet och skulle slå bort en broms när jag hoppat av och höll i tyglarna. Dom gled ur min hand och hon klev precis på dom och blev rädd när hon inte fick upp huvudet och ryckte upp det. Tack och lov så hade hon novabettet som är så mjukt och sidostycket på tränset small av så att hon inte skadade sig i munnen alls. Änglavakt!
 
Lördag - Lika varmt idag men vi på förmiddagen. Det blåste knappt idag så värmen var värre. Det är inte lika mycket bromsar och kusar ute på Eh så vi red dit idag också. Joggade ut till kullen i alla gångarter och hon var fin idag med. Lite spänd och svår att få avslappnad i överlinjen. 
När vi var nedanför långtradaren på hemvägen så mötte vi en stor klunga med cyklister på minst 20 pers. Smal asfaltsväg men Dansa stod som ett ljus! Riktigt impad av henne faktiskt. Utanför kyrkan kom det en till lika stor klunga och sedan mötte vi massor av mindre längs hela vägen hem. Det visade sig vara en cykeltävling där idag som jag gärna hade sett lite varningar om. Haha. 
En lång, sval dusch idag med för damen och hon stod bara och njöt. Tycker synd om djuren i den här värmen, även fast Dansa inte verkar lida allt för mycket av den faktiskt. Dock är hennes ögon väldigt rinniga, så hennes vanligtvis svarta hud runt ögonen har blivit rosa. Hon är dock inte röd inne i ögonen så jag hoppas att det ger med sig nu när hon fått fransar. Ska testa sätta flughuva på henne tror jag. Vi har haft tur och inte behövt ha sånt på hästarna tidigare år. Vill ha så lite som möjligt på dom i hagen ifall dom skulle fastna. 
 
 
Söndag - Idag var det ännu ett snäpp varmare och nästintill vindstilla. Jag och Dansa krigade ändå oss igenom ett kortare pass på banan. Det kändes som att vara i en ugn så efter ca 20 minuters arbete så rann svetten om oss båda. Men Dansa jobbade på jättefint och känns fortfarande inte ett dugg matt i kroppen pga värmen. Dock höll jag ju passet kort vilket troligen är orsaken till det. Ända dagen jag känt va det var på tävlingen, men då fick hon ju också jobba hårdare under längre tid även fast det också var kortare än våra mer normala pass på bana. 
Idag värmde vi upp och hon surade till någon enstaka gång och det var mest i hörnet vid gräsklipparen som inte ens var där idag. Men man kan aldrig vara nog försiktig om man frågar lilla damen. Sedan jobbade vi på i lägre form och stretchade, innan vi gick över till lite nedsuttet jobb innan avslutade streching i lång och låg form. En längre skrittpaus hade vi i mitten ungefär. Inte något tungt jobb men ändå inte enbart stretching. 
Som alla andra varma dagar hade jag svampat av henne innan vi red och sedan en lång sval dusch efteråt. Tog de minsta skydden jag har för att hon ska slippa utrustning så gott det går, men jag vill såklart inte riskera några skador på köpet. 
 
Det har vart runt 30 grader idag och resten av dagen har vi hängt hemma hos pappa. Hela gräsmattan blev full innan det var färdigt och vi har blandat med solning, nations cup på telefonen där sverige tog brons och badning med massor av hopp från bryggan. Vattnet var ljummet idag och framförallt när det kom ett rejält regnväder. Så härligt! Semestern är slut nu så imorgon ska jag svettas på salongen tillsammans med kunderna. Skulle gärna vara ledig lite längre men känns ändå helt ok att börja jobba igen. Har ju 1 vecka ledigt i augusti också. Men kära gode gud, ge oss regn nu så jag slipper vara orolig för djurens mat och alla skogsbränder som härjar nu! 
 
 

v.27

Måndag - Skrittdag tillsammans med Frida och Winston. Red en bit in på Raskens innan vi vände hemåt och Dansa fick gå på helt långa tyglar hela tiden. 
 
 
Tisdag - Tredje dressyrträningen sedan i torsdags. Ville testa rida några täta nu eftersom vi aldrig gjort det tidigare och det var väldigt positivt. Dansa var så fin redan i torsdags men sedan blev det snäppet bättre i lördags och idag var hon lika fin. Vi gör självklart missar här och var men det är i situationer jag inte är tillräckligt snabb och där emellan så är hon ruskigt fin.
Det blev några stopp under uppvärmningen idag också och något halvdant under träningen men hon är mycket mer ihop och stadig i kroppen nu sista dagarna, redan från start! 
Red sedan igenom LA:3an två gånger även idag. Startade första programet i lite övertempo och då hinner jag inte med att lösgöra och det blir lite ojämt. Men när vi hittade lugnare tempo så blev det riktigt bra. Dansa låg på lite i handen idag men Patrik sa att jag skulle ta det som positivt nu då det är lättare att rida ur än när hon inte är ärligt framme. Och han har rätt. Hon är positiv och det är lättare att få jobba med halvhalter för att få henne tillbaka och vänta än att jag ska fokusera på att driva framåt och få jobba för att hon inte ska bli lång i steget. 
I galoppökningarna satsade hon gärnet. Haha så söt! Travökningarna var lite lurig idag också men när jag hade henne rak och satt stabilt, och gav henne en långdragen skänkel så fick vi till en riktig pang-ökning, för att vara oss då! Sedan lät vi dom vara. 
Skänkelvikningarna för vänster skänkel har vart svår så där fick jag rida in rakt på diagonalen för att sedan direkt ställa om till vänster och börja tvära. Det var mycket bättre! Då hamnade vi inte i att hon bara springer på framåt och blir lite tjafsig i handen, vilket lätt händer annars. 
Så obeskrivligt glad att vi har en sån topp nu där jag känner mig mer säker i mina uppgifter och att grundridningen ÄNTLIGEN sitter så att vi kan fokusera på lite mer detaljer. 
 
Det jag också gillar är att under de här tre träningspassen så har vi kunnat jobba i sektioner där vi tagit skrittpaus emellan flera gånger för att sedan jobba vidare utan att vi behöver en massa tid för att "hitta tillbaka" dit vi var. Lite inkörning behöver vi men snarare ett halvt varv än flera minuter. 
 
 
Onsdag - Red ett lugnt pass till hembygdsgården i Hårga. Inga krav alls utan bara jogga på framåt i alla gångarter. 
 
Torsdag - Vila
 
Fredag - Hanna joggade henne på lina i grimma ca 10-15min.
 
Lördag - Vila
 
Söndag - Hanna joggade henne på lina i grimma ca 10-15min.
 
Vi har vart bortrest från onsdag till söndag och eftersom det är tävling på onsdag nästa vecka så frågade jag Hanna om hon kunde låta henne röra lite på gräsmagen ett par dagar så hon inte var allt för stin och för full med energi när jag kom hem. 
 

v.26

Måndag - Vila. Vi spolade stallet med högtrycken idag. Skönt att ha det gjort så tidigt under sommaren då vi annars brukar göra det i augusti. Nu har vi massor med tid på oss att måla innan dom ska flytta in för hösten. 
 
Tisdag - Dressyrpass i paddocken. Dansa var fin från start. Såg säkert inte alls så ut för någon utifrån för hon skyggade på långsidan och var väldigt ojämn i formen som alltid innan vi kommit till rätta med allt. Men hon kändes mer jämn i bjudningen stora delar och lyssnade bra. Sen kom det såklart något suris-stopp men dom var väldigt få och hon kom snabbt in mellan hjälperna och då kunde vi även rida utan problem ute på spåret på långsidan. Spänd, absolut, men ridbar. 
Vi värmde upp och red sedan program. LA:3an idag igen och den här gången följde jag bokstäverna för första gången ordentligt. Det gick riktigt bra faktiskt. Långt ifrån felfritt då hon blev tittig på något ställe och jag tappade hennes fokus i någon övergång så hon rusade ifrån mig, men överlag kändes det superbra och jag hade bra kontroll på allt. Så roligt att även idag så gick 90% av alla övergångar från galopp ned till trav bra, medan det annars brukar vara 90% som går dåligt. Men jag känner att jag börjar hitta ridningen mer nu när jag får tätare rutin och känsla för hur jag ska göra. Så roligt! 
Vi red sammanlagt strax över 30 min och det var varmt och svettigt men så roligt! 
 
Dansa har haft en liten liten fläck med bortskavd päls sista somrarna på ena sidan, framför sadelgjorden. Jag har trott att det berott på att hon blivit känslig av gjordarna och ridit med teddy på allroundgjorden men utan på dressyrgjorden då jag tänkt att det räcker att vi har det marioteten av tiden bara. Det brukar försvinna helt på vintern men i vintras syntes det fortfarande lite vilket gjorde att jag grubblat en del. Nu sista månaderna har det blivit lite större och fått en lite tjockare hud och en dag såg jag att det hade vätskat sig efter ett ridpass. När jag kikat så har sadelgjordarna inte sett ut att nå fram till det där märket, så jag har grubblat vidare på vad det kan vara och bero på.. Men nu har hon även fått ett litet märke på samma ställe fast på andra sidan och här om dagen kom jag på att det kanske är dressyrgjorden som är boven. För att jag red mycket mer i i dressyrsadeln i vintras än tidigare vintrar vilket kanske gjorde att det inte hann växa ut päls som tidigare år. Och när jag tog på den idag så såg jag att märkerna satt jämnsmed ögglorna som man sätter stropparna i och när jag kände där så stack det ut två läderdelar som mycket väl kan ge skav. Bytte gjord direkt såklart men fy vad dåligt samvete jag har nu för att jag inte fattat det tidigare! Tänk om det aldrig växer ut päls där igen nu och det beror på mig. Sånt här kan jag gräma ihjäl mig över och får så dåligt samvete. Nu är i alla fall en dressyrgjord med ludd beställd.
 
Onsdag - Joggingtur ut på Eh, till mitten av sista raksträckan. Väldigt varmt och vindstilla och Dansa var inte tittig och spänd. De dagarna är skarpt förknippade med icke blåst. Jag som alltid sagt att Dansa inte är påverkad av blåsten men blåst under sommaren med alla lövfyllda träd och buskar är tydligen inte att leka med. Jaja inga bekymmer av det ändå mer än att jag får mer att göra uppe på ryggen. 
Vi red ikapp en kvinna som var ute och gick påväg bortåt. Skrittade bredvid och pratade en bit och där trivdes Dansa. Haha. Hon ville absolut inte gå förbi så jag fick övertala henne. 
Hon fick rulla på i trav och galopp utan större krav alls både bortåt och hemåt. 
 
Torsdag - Dressyrträning för Patrik. Hade ny sadelgjord med ludd och den fungerade superbra så nu hoppas jag pälsen växer ut illa kvickt. 
Dansa bråkade inget förrän jag skulle värma upp galoppen. Tog höger först som är det varv hon är svårast längs tittiga långsidan i. Så där fick vi en del nitar och sedan kom det lite fler utspritt under passet. De flesta kom i nedre hörnet där den självgående gräsklipparen höll på fram och tillbaka hela träningen. Det ska verkligen alltid vara något extra att jobba med utöver bara mig och Dansa och ridningen. Ibland kom vi igenom utan problem men ibland när det var extra mordisk och körde rakt emot hemme så blev det tvärnit, skyggande och mindre kast. Jag fick ännu ett tillfälle att fortsätta träna på hur jag ska rida henne när hon tittar på saker. Japp, man ska tänka positivt! Faktiskt så fungerade det riktigt bra många gånger men jag skulle behöva få bort att hon stannar för då blir hon mer opåverkbar. Men det är ju hennes smitare i alla lägen. 
Det jag fick träna extra på idag var att ställa och böja och dona och greja mer så inte jag bara sitter helt stilla när Dansa går bra, för då blir hon platt i rörelserna. 
Avslutade med att rida igenom LA:3an 2 gånger. Båda gångerna gick det dåligt i hörnet med gräsklipparen. Men annars så blev det lite missar första gången men ändå över lag bra. Innan andra så gick vi igenom lite saker jag ska tänka på och sånt jag funderat på. Jag måste överlag komma ihåg att inte rida för fort och inte sitta för stilla utan sysselsätta henne hela tiden med småsaker. 
Andra programet gick superduperbra! Allt satt förutom skänkelvikningen åt höger och vändningen i skritten som blev lite sen. Hörnet med gräsklipparen krånglade ju också men det låtsas vi inte om. Känns ändå som vi fick nytta gjort där inför framtida utmaningar.
Det var så härligt att rida ett helt program som flöt så himla bra och det var lätt att sitta och Dansa var med mig. 
 
 
Fredag - Skrittdag till Långtradaren och vände. Gick in till paddocken och red lite stretchövningar i ca 10min. Vi genar genom hagen nu när den är öppen. Hon fastnade dock i ett långt snöre första gången som följde med när hon backade ifrån det, så det är väldigt misstänksamt där nu. Haha. 
 
Lördag - Dressyrträning! Dansa stannade en del under uppvärmningen men sedan var hon väldigt fin. Körde igång direkt med program efter uppvärmingen och innan jag hunnit jobba nedsuttet i traven, vilket var en liten utmaning för mig som brukar behöva en inkörningsperiod. Hehe. Men Dansa var så pass ihop i kroppen och med mig så det gick riktigt bra. Gräsklipparen var inte riktigt lika farlig idag men det blev någon tvärnit och mycket spändhet. Patrik ledsnade då den kört fast en gång och att Dansa var så himla fin all annan tid så han stängde av den efter ett tag. 
Vi red igenom LA:3an två gånger och det gick riktigt riktigt bra! Red igenom den två gånger och det som inte satt var halten i början från galopp och mellantraven då hon föll in i galopp hela tiden. Halten blev mycket bättre när han bad mig tänka övergång till skritt istället för halt. Det gjorde att jag red in i halten och Dansa satte sig istället för tvärnitade med frambenen. 
Mellantraven som vi hittat så bra sista träningarna då hon tar ut stegen mycket mer, gör henne också mer känslig för balansen. Ställer jag hennes huvud lite åt sidan istället för att ha det helt rakt så faller hon in i galopp. Vi gjorde någon riktigt bra innan vi avslutade efter ca 20 minuter. Ville inte att hon skulle bli för trött nu när hon gick så himla bra! Det hördes att Patrik också var väldigt nöjd med oss så det kändes himla roligt! Det har vart ett par år nu med mycket motvind så det känns otroligt roligt att vi ser lite resultat nu. 
När Dansa spänner till så jobbar jag lättast bort det genom att lösgöra henne i ganaschen. Krävs mycket halvhalter små små sysselsättningar hela tiden med bra böjning i armbågarna. 
 
Gräsklipparen i sikte!
 
Söndag - Red till sågen i Hårga. Dansa fick jogga lång och låg hela passet, i alla gångarter. Hon var jättefin! Inte alls så tittig idag. Det är sällan hon är så pass avspänd att hon kan sänka formen mycket på uteritter, men idag gick hon väldigt avslappnat och ledigt.