v.16

Måndag - Red till skarpa kurvan ute på Eh. Gick själv och skulle reka på åkern mot Hårga för några dagar sedan. Tänkte att det nog går att rida där vilken dag som helst. Men jag hade snö nästan upp till knäna fortfarande. Haha. Ska dock bli väldigt varmt i veckan och dessutom hålla sig över nollan på nätterna nu också, så snart går det nog. Dansa hade tappat den lösa brodden igår och jag kan inte gå på asfalt om den är borta. Men jag gav gängtejpen ett nytt försök och denna gång lyckades jag! Den satt hela ridturen, så återstår att se om den även är kvar imorgon men annars får jag väl sätta en ny brodd inför varje ridpass.. Är ju bara drygt 1 vecka till skoning och då ryker alla broddar hoppas jag! Väldigt mycket snö kvar i hagen men det kan ju gå fort nu. 
 
 
Red som sagt ut på Eh idag och Dansa var lite nonchalant i början. Det vanliga, hon tittar mer på annat och glömmer bort att jag kanske vill något där uppe på ryggen. Det släpper dock fort och bara jag är innanför den där skölden så blir hon himla fin! Hon är väldigt pigg nu och det älskar jag. Idag fokuserade vi bortåt bara på att hitta bra sug fram till handen och på hemvägen fick hon jogga lång och låg i traven och sedan avslutade vi med en underbar galopp med väldigt mycket energi i! 
 
Tisdag - Vila
 
Onsdag - Det har töat väldigt mycket sedan i måndags, så snart går det ta sig till Hårga! Egentligen fungerar det nog redan idag, men jag tänker att det kan få torka upp lite först för åkern lär vara extremt blöt. 
Det började blåsa ganska mycket på eftermiddagen och Dansa och jag traskade iväg mot Eh precis som de sista 3 månaderna. Haha. Sjukt att ingen av oss tröttnar! Och lite sjukt att Dansa inte insett att det inte finns några hästätande monster längs vägen.. Brodden var väldigt lös men satt kvar hela passet. Tog ur den efteråt för i hagen behövs den inte, så sätter jag ny gängtejp imorgon.
Vi red ut till postlådorna idag för första gången sedan Dansa var sjuk. Vägen bortanför kullen var dock inte alls bra, utan väldigt knölig av kärlskott. Travade dock en bit och fick lite sendrag i ljumsken, så samtidigt som jag började stretcha och sakta av så pang (!) så gjorde Dansa en tvärnit och vände runt 180 på en millisekund utan minsta förvarning, så innan jag hann tänka låg jag på backen. Dansa galopperade och travade några meter hemåt innan hon stannade och fnorkade. Hon stod snällt kvar och lät sig fångas tack och lov. Inga skador så jag var nog uppe i sadeln igen inom 1 min. 
Fortsatte bortåt och hon gjorde ett kast bakåt så jag satt riktigt löst igen. Men där blev hon inte av med mig! Hon fortsatte med lite kast och nitar några gånger till innan hon coolade ner sig lite igen och blev riktigt fin i ridningen. Överskottsenergin märks av mer nu när hon kommit igång ordentligt igen och med det kommer hennes blixtsnabba reaktionsförmåga upp till ytan. Många rävar bakom de där öronen! 
 
 
Torsdag - Red till kullen ute på Eh. Jag var lite stel i kroppen från avramlingen igår, framförallt i nacken. Men inget som var några problem. Underlaget var fortsatt lurigt och Dansa var ganska tittig bitvis. På hemvägen körde hon en sån där vändning som igår, men jag lyckades hålla balansen och ta tag i motsatta tygeln och räta upp henne. Hon blev alldeles paff, och jag med, haha. Sedan kunde vi fortsätta. Hon var väldigt pigg men jobbade på fint. 
 
Fredag - Vila
 
Lördag - Vila igen pga storm. Men som ni ser så har snön försvunnit i en rasande fart under veckan och Dansa har hittat leran. Så jag hade att göra utan ridning! 
 
 
Söndag - Red första riktiga passet i paddocken idag. Den har snöhögar kvar mitt på och det finns en gigantisk vattenpöl ner mot tågrälsen och hela ena långsidan är en "flod". Underlaget är som sankmark på flera ställen också. Jag hade som plan att jogga runt lite i hoppsadeln och checka av grunderna. Hon stannade max 3 ggr och protesterade och det är jag positivt överraskad av med tanke på hur lite vi ridit på banan. Ridpasset över lag gick sådär. Absolut inte katastrof men ändå inte bra. Jag fick henne inte helt ärligt framme för skänkeln mer än bara korta stunder och det var delvis för att hon bromsar för vattnet och varje gång hon gick där marken var sumpig så föll hon framåt en aning och det räcker för att hon ska tappa bjudningen och vi får börja om lite. Galopperna var riktigt fina så det är traven som är svår och jag kände att jag inte var så stadig i överlivet som jag faktiskt ska vara. Jag märker ju stor skillnad på Dansas hållning när även min är bra. Hon får så mycket lättare påskjut bakifrån då. 
Jaja vi får väl vara lite ringrostiga nu när vi vart så lite på banan. Vi passade såklart på att leka i vattnet också. Dansa står helst och skrapar och bubblar och skvätter vatten med mulen, eller går omrking. Men jag vill helst springa så det skvätter! Haha. Så vi gjorde båda delarna och det är larvigt roligt!
 
Hade det inte vart så att det finns människor runt mig som just nu går igenom väldigt jobbiga saker så skulle jag vara nere pga att min bil är trasig och att ha haft ett halvtaskigt ridpass. Men livet är så mycket mer än så och jag är istället så otroligt tacksam för de människor och djur runt mig som faktiskt mår bra ♥
 

v.15

Måndag - Vila. Egentligen skulle jag rida idag och låta henne vila imorgon. Men det har regnat/snöat hela dagen och är ruggigt och blaskigt ute. Och imorgon ska det vara strålande sol 4 plusgrader och jag börjar inte jobba förrän 13. 
 
Tisdag -  Red iväg vid 9.30 och vädret var så underbart som dom lovade. Skavsåren har läkt bra men jag tog dressyrsadeln ändå eftersom jag sitter annorlunda i den. Kortade dock stiglädren ett par hål så att jag skulle ha bra balans ifall hon var busig. Hon var väldigt pigg och glad men inte alls lika spänd som i söndags. Vi red till bron och vände och joggade lite mer i trav idag. Tog även en galopp i vardera och det var roligt tyckte vi båda två! Dansa ville gärna gasa lite till och lite till. Haha. 
Jag red en extra vända mellan tåget och raskens bara för kul, innan vi skrittade hemåt nöjda och glada. Några dagar till med lugnare jogg, sen ska vi ut och galoppera av oss! 
Paddocken i Spännars är ridbar nu också så jag hoppas kunna åka dit i nästa vecka. Kyrkpaddocken lär ta många veckor till för den har en gigantisk snöhög på sig.. 
Dansa var så rolig när vi nästan var hemma igen. Hon stannade och ville dricka vatten ur en vattenpöl men insåg att det var is på den, så hon sparkade hål på den med framhoven så hon kunde dricka. Jag har aldrig en tråkig stund med den där påhittiga pälsbollen ♥
 
Onsdag - Red ut till skarpa kurvan på Eh idag, så jag utökade längden lite och även intensiteten. Men ändå fortfarande mycket skritt och lugnt jobb. Mjukgörande stretching i mest trav men även en del galopp. Väldigt noga att hålla mig i mitten nu när vägarna är så mjuka för annars blir de boende där ute ledsna. Så jag kan allstå inte rida sidförande på annat sätt en rakt spår. Vissa delar är fortfarande is/slaskiga och väldigt ojämna så där får vi vara extra försiktig. Men det händer mycket varje dag, så snart är det nog bara grus framme överallt, så då är det bara de luriga kärlskotten att akta sig för. 
Dansa var i alla fall himla pigg och trevlig. Inte så genomriden men det finns ju en bra förklaring till det och det är ingen brådska för det finns där under ytan.
 
Torsdag -  Härligt väder med sol idag med och vi red till kullen ute på Eh idag och ökade intensiteten lite också. Längre skrittpauser för återhämtning men mellan dem så samlade vi ihop oss lite mer i både trav och galopp. Jag fokuserade på att få igång trycket från bakbenen ordentligt idag och det gav bra resultat. Red en del övergångar och lät henne även bara rulla på i trav längre sträckor för att hitta flytet, men underlaget stör en hel del faktiskt. Jag har ju nog att tänka på med mig och Dansa så det blir ett moment för mycket för mig att se vilken del av vägen där underlaget är säkrast. 
Men det kändes bra över lag! Hon är ganska tittig och svår att få fokuset då som vanligt, men inga tvärnitar alls idag tror jag! Så härligt att få vara ute och busa med henne igen, hon känns så glad och nöjd. 
Idag stannade hon och drack ur vattenpölarna utanför kyrkan och igår drack hon utanför gården vid stallet. Hon plaskar rakt igenom många vattenpölar med flit och det är så roligt eftersom hon för något år sedan (innan vi var på ett par terrängträningar faktiskt) omsorgsfullt gick runt dom. 
 
 
Hon älskar sin mash och slurpar i sig den med fortsatt god aptit efter ridpassen. Härligt! Har fått höra nu att det är många hästar som slutat äta betforen efter att dom tydligen ändrat något med den. Så där fick vi troligen förklaringen på det. Känns dock konstigt att så många hästar kan ogilla ändringen så mycket att dom bojkottar den.
 
Fredag - Vila. Skulle ha skrittat med eftersom den där traktbrodden på höger fram är lös igen så sparade jag att nöta på den och så fick hon göra mig sällskap ute på gårdsplanen istället medan jag hackade is. Det tyckte hon var roligt och busade iväg i någon bockserie ibland, varvat med att undersöka alla pinaler hon hittade och titta på vad jag gjorde.
 
Lördag -  Red ut till kullen på Eh. Vi jobbade vidare med att få lite ordning och reda på oss igen efter vilan. En del samling i trav och galopp och massor av övergångar. Hon blev riktigt fin! Red lite öppnor men annars är vägen väldigt blöt fortfarande så jag måste hålla mig i mitten av vägen. Finns lite kärlskotts hål här och var också som vi får vara försiktiga med. 
 
Dansa dricker ur vattenpölar var och varann dag vi är ute och rider nu. Här var det precis när vi kom hem till stallet. 
 
Söndag - Idag åkte vi till paddocken i Spännars. Dom har skottat upp en del av banan så den är tinad och i bra skick, resten ligger under mängder med snö fortfarande, precis som kyrkpaddocken. Dom hade skottat väldigt smalt, men hela längden. Det var dock en stor vattenpöl längst ned som vi red innanför. Dansa stod emot lite till en början, dels för att hon bromsade lite mot vattnet som rann längs långsidorna, dels för att det var så smalt och blev väldigt snabba kortsidor (speciellt med mig som var lite ostadig i sitsen) och dels så brukar ridpassen oftast börja mer eller mindre så, innan hon kommit igång. Hon stannade och testade några få gånger också men sedan när jag fått ordning på mig själv och kunde rida ihop allting så att jag hade kontroll på Dansas kropp och svängde i tid, så blev det riktigt bra. När vi började galoppera blev Dansa väldigt pigg och laddade på varje kortsida för att få gasa på långsidorna. Jag hade fullt upp att samla ihop oss för att klara de tighta kortsidorna. Haha. 
Ställde upp ett klosshinder som vi skuttade lite över, först några gånger på det mellersta och sedan på de översta. Vi var lika överlyckliga båda två och det var länge sedan Dansa visade sån glädje över att hoppa. Hon tog i med hela kroppen över hindret, och i vanliga fall bara galoppera över de höjderna. Underbart härligt och roligt! 
Längtar redan till nästa gång vi kan åka dit! 
 
Gick glatt in i transporten när vi skulle åka till dit, så hon kopplade inte den med att bli lämnad i Uppsala. Det trodde jag inte heller. Hem från Spännars traskade hon in utan lina också. Det är ju enda stället hon bjuder på en sån några gånger per år. Men jag funderar faktiskt lite på att testa träna lite utan något tag. Förut har ju träning bara gett dåliga resultat.. haha. 
 
Vi hade världens vattenpöl under uppkörsbryggan tidigare i veckan, men en dag när vi kom dit var nästan allt borta. Har ingen aning vart det kan ha tagit vägen för det är snö runtom.
 

v.14

Måndag - Onsdag - Eftersom Dansa var lite loj när jag skrittade på söndagen så har hon fått gå promenader för hand. Jag ville att hon skulle röra på sig men med så lite ansträngning som möjligt. På tisdagen hade vi sällskap av Hanna, Lukas och Noa. Dansa är väldigt behaglig att leda och sköter sig så bra 99% av tiden. Men när hon vilat så kan den där 1% vara riktigt jäklig då hon kan explodera och börja skutta runt på bakbenen och bocka runt en. Så jag gick med träns och longerlina men hon var så snäll och duktig. 
På onsdagen tog jag grimma över tränset. Tog bara grimma först men ändrade mig och satte på tränset under, somreserv ifall hon skulle hitta på något nu när hon vilat så mycket. Känns skönare att gå med grimma men det ä så typiskt mig att luras av hennes lugn och lagom till jag gått på den niten så hittar hon på en massa tok. Så har det vart sen dag ett. Haha.
 
 
Torsdag - Vila. Tänkte ta en promenad men jag var inte på topp efter strul på jobbet av olika anledningar och för en gångs skull så kände jag att det var bättre att låta bli. Annars brukar det vara min batteriuppladdning. Men inte idag. 
 
Fredag - Min plan var att sitta upp igen idag eller imorgon beroende på hur hon kändes. Hon var 100% sig själv på promenaden i onsdags. Det blåste dock väldigt mycket 14m/s i byarna och det fick mig att fundera om det verkligen var läge att sitta upp efter nästan 2 veckors vila. Jag tänkte att jag testar, det värsta som kan hända är att jag flyger av och det är inte hela världen! 
Dansa brukar inte vara påverkad av blåst och det var hon inte märkvärt idag heller. Lite spänd och väldigt mycket energi, vilket var härligt att få känna igen. Men så himla snäll! 
Höll mig dock vid kyrkan där vi travade lite på gruset och sedan en kort trav längs asfalten hem och någon sträcka på grusvägarna hemma, där det dock var väldigt slirigt av all snö som töar. Annars fick hon bara skritta idag och vi ska fortsätta ta det lugnt framöver, även om vi kan jogga igång lite i trav och galopp nu. Härligt!  
 
 
Lördag - Jag kunde inte veta helt säkert att hon kändes så fräsch och alert igår eftersom det blåste så mycket, men idag var vädret helt "normalt" och hon hade underbar energi i kroppen. Så nu kan jag vara helt säker på att hon mår helt bra igen. Vi vände strax efter bron ute på Eh och skrittade mycket. Travade några sträckor och hon var väldigt pigg och glad. Så underbart! Grusvägen var dock väldigt slaskig och blöt på vissa ställen och där gruset kommit fram var det också väldigt blött och jag fick vara uppmärksam på underlaget då det är mycket kärlskott. 
Så härligt att få vara ute med Dansa igen och älskar vårkänslorna jag får av torra asfaltsvägar. Väldigt mycket snö kvar överallt annars dock. 
 
 
Dansa har ju sedan några månder tillbaka vart svår att få i betfor och nu sista veckorna har det vart omöjligt. Jag vill att hon ska få i sig något blött och smörjande för magen så köpte en Sensitive mash från Krafft nu i veckan. Första dagen slickade hon i sig lite grann men ville sen bara tippa ur burken. Men igår, dag 2 så slurpade hon i sig allt även fast det var lite motigt och hon varvade med hö. Idag slurpade hon i sig det på en gång och med väldigt god aptit. Hoppas det fortsätter så! 
 
Söndag - Jag hade världens skav på rumpan idag från igår. Red i ett par väldigt tunna ridbyxor och med rumpvärmaren på sadeln och mycket skritt så det var nog en dålig kombination igår. Bet ihop fram till avskrittning men då hoppade jag av. Det är ju bara i skritten det är ett problem när det blir sådär som tur är. 
Vi red till nya tåget ute på Eh och Dansa var väldigt pigg. Hon blev spänd och tittig ute på Eh-vägen och tvärvände två gånger till och med och det händer inte ofta. Fåglar i skogen som flyger lågt var dagens skräck, och när dom flög ovanför oss och skrek (sjöng?). Överskottsenergin måste ju ta vägen någonstans. Haha. Hon är i alla fall väldigt snäll för att ha vilat i nästan 2 veckor. Vilken lyx att bara kunna sitta upp och rida iväg tryggt och säkert. Min pärla! 
 
 Annika visade lite foton på miniDansa och hennes mamma Visa. 
 

v.13

Måndag - Jag var på jobbet, klippte mina kunder, pratade med dom och gjorde det jag vet att jag ska göra. Jag var nog egentligen ganska borta, men kunde sköta mitt jobb och då var det mycket skönare att vara där. Bli sysselsatt och få tiden att gå. 
Efter lunch ringde veterinären och meddelade att Dansa mådde bra. Proverna på morgonen hade visat att det inte är någon inflammation i bukhinna eller grovtarm. Sån obeskrivlig lättnad! Febern hade alltså kommit från ett vanligt förkylningsvirus som heter övre luftvägsviros om jag minns rätt. Koliken visste dom inte men troligen så var det pga hon var lite uttorkad i och med febern. Det är inte helt ovanligt att det sker. 
Hon hade inte haft någon mer feber eller kolik. Hon hade ätit bra under natten men hade ingen vidare aptit då under morgonen/förmiddagen och frågade mig om vad jag tänkte kring det. 
Hon har ju inte sovit borta sedan hon var 1,5 år och hon har aldrig stått ensam helt isolerad från andra hästar och människor så jag vet inte hur hon reagerar i en sån situation. Hon har heller aldrig blivit lämnad till enbart främmade människor. Hon är dock en väldigt matglad häst. 
Planen nu var att fortsätta hålla koll på henne så inte hon blev sämre när medicinerna gick ur helt framåt kvällen. Var det så att hon skulle fortsätta må bra även då kunde hon få åka hem imorgon. En gigantisk sten lossade från mitt bröst under det där samtalet och jag började planera för att eventuellt kunna åka ner till Uppsala igen på tisdagkväll. Egentligen jobbade jag till 19 men båda mina sista klippningar kunde komma idag istället så jag kunde sluta 17.15 åtminstone. Så det blev en härlig jobbdag på 9½ timme som krydda på alla icke existerande sovtimmar, men det var inga som helst problem. Dansa hade ingen allvarlig sjukdom och jag var fortfarande som i ett vakuum.
Hanna tog stallet så jag skulle slippa åka dit när Dansa var borta. Det var guld värt.
 
Tisdag - På förmiddagen, påväg till jobbet fick jag vet att Dansa får åka hem idag. När jag fick höra det så brast allt och jag bröt ihop. Det var som att jag då fick tillåtelse att släppa på allt ansvar och jag förstod att allt var över, det skulle lösa sig och bli bra. Jag skulle få träffa henne snart. Rädda henne från den där instängda boxen. Tårarna bara sprutade. Tur min första kund var en släktning till mig för annars hade det blivit himla tokigt när det återigen brast då hon frågade hur det gick med Dansa. Nästan alla mina kunder, som jag enbart "känner" genom jobbet frågar om mina djur eftersom dom vet att jag lever för dom. Så vissa är så egagerade i dom så jag blir alldeles rörd. 
 
Dansa hade i alla fall inte haft någon mer feber eller kolik. Hon var pigg och glad och hade ätit bra på natten, men återigen haft dålig aptit under förmiddagen. Men eftersom hon var pigg och alert annars så tror vi det beror på isoleringsboxen. Hon hade dessutom inte gått att tempa då på förmiddagen för att hon sparkade och det är ett bra friskhetstecken, så jag blev glad! Dom hade tempat sista gången kl 1 på natten och då låg den på 37 grader. 
 
17.15 fick jag äntligen cykla hem och kasta mig i bilen. Hanna ställde återigen upp (kan aldrig tacka henne nog!) och vi hämtade upp grejer i stallet innan vi åkte raka vägen till Uppsala. Mycket bättre stämning den här gången såklart! När vi väl kom fram så var det låst till Dansas box så vi fick hälsa på henne genom fönstret. Jag kommer aldrig glömma den blicken hon hade. Hon såg så lycklig ut och gnäggade flera gånger ♥ Hon som inte alls är pratig i vanliga fall. Vi fick vänta några minuter på att få upplåst och Dansa visste inte hur hon skulle bete sig för att få komma fram till oss. Älskade älskade lilla vän vad det var härligt att få se henne igen.
Väl inne i boxen så hälsade hon och var såklart väldigt energisk. Haha. Hon har inte lämnat boxen på 2 dygn och hon har aldrig stått på boxvila förut och framförallt inte stått i en box där det inte ens finns något att stå och titta på. 
Vi fick lite papper med oss och sedan klädde vi på henne inför resan och det var en otålig liten häst som ville ut ut ut. Hon var också väldigt less på grimman som hon haft hela tiden, vilket hon hatar. Gå till transporten och lasta gick hur bra som helst. Hon hade helst velat springa 20 varv runt huset i full fräs men hon höll sig på mattan så himla duktigt. Hanna var lite nervös inför hemresan men jag var coollugn. Jag visste att hon skulle göra det bra. Dansa sviker inte. Jag bara visste det. Även fast hon hade sjukt mycket överskottsenergi i kroppen.
Resan hem gick jättebra. De första kilometrarna stod hon med mulen mot fönstret och snusade friskluft. Lilla hjärtat. Hon skrapade en del med frambenen bitvis. Kom till och med någon spark med bakbenen. Men det var aldrig några problem eller oroligt så det kändes väldigt skönt
När vi kom hem drygt 2½ timme senare så gick hon med glada och raska steg in i stallet. Stod tålmodigt men med myror i stjärten och väntade medan trasportskydden och täcket åkte av och väl inne i boxen och hon äntligen fick av sig grimman så kliade hon sig och åt hö med mycket god aptit! Hon kastade i sig lite väl fort och hostade till en gång för att hon satte lite i halsen.
 
 
Onsdag - Kom till stallet vid 7.30 och tog tempen. Den låg på 37.8, så ingen feber och hon lät mig ta den utan några konstigheter. När hon fick komma ut i hagen för första gången sedan i söndags så traskade hon runt och luktade på varje bajshög innan hon kunde äta hö och hälsa på de andra. Allt gick väldigt lugnt och hon var pigg och åt bra så jag åkte till jobbet med en trygg känsla i magen. 
På kvällen hängde jag där ett tag igen och Dansa fångade solstrålarna ända tills dom gick ned och försvann. Jag hängde med henne i hagen länge innan jag hade hjärta och ta in henne på box igen, men då kom hon gärna in också. Allt kändes lugnt och bra. 
 
 
Torsdag - Lördag har vi bara hängt en massa i hagen. Det är påskhelg och jag har vart ledig och vädret har vart helt underbart! Strålande sol med några plusgrader. Jag har haft stol med mig ut och suttit nere vid skogsdungen. Dansa har fått leka endel med sin godisboll. Hon har känts pigg och glad och tempen har legat mellan 37.5-37.9. 
 
 
Söndag - I hemgångsråden vi fick från veterinären så stod det att Dansa kunde börja skrittas uppsuttet på en gång men vi skulle vänta med mer krävande arbete i ett par veckor. Dansa åt dåligt de 2 dygn hon stod på kliniken så jag har velat att hon ska få äta upp sig lite och allmänt återhämta sig efter alla undersökningar och viruset i sig. Hon har en rakad ruta på halsen där kanylen suttit hela vistelsen och hon har en ruta under magen där dom stack hål och tog prov på bukvätskan. Dessa ska jag hålla koll på så de inte blir inflammerade. Den under magen är lite bullig men inte varm eller öm så i dagsläget är det ingen fara och jag tror risken är borta nu.
 
Jag valde i alla fall att ta ut Dansa och skritta lite idag. Dels för att hon behövde stimulansen och dels för att jag tror det är bra för kroppen att röra lite på sig även fast dom rör sig väldigt mycket i hagen också. Jag hade hellre gått med henne från backen egentligen men eftersom Dansa kan vara väldigt busig att gå med när hon vilat en del och det är rejält halt efter vissa delar av vägarna så ville jag hellre sitta på ryggen. 
Dansa blev glad och följde gärna med ut från stallet idag och skrittade på avslappnat genom kroppen hela vägen till långtradaren och tillbaka. Hon var dock väldigt lugn för att ha vilat en vecka så jag tror hon inte känner sig helt frisk i kroppen ännu. 
När vi kom tillbaka till stallet så gick jag faktiskt in och tog tempen en gång till, även fast jag kollat innan också. Jag blev orolig för att hon skulle ha blivit sämre under ridningen även idag eftersom hon blev det förra söndagen. Men tempen var 37.5 och hon åt och plockade bland saker hon kom åt, så det var ingen fara. Det tar nog bara lite tid innan energin är helt tillbaka för lite mer ansträngande aktiviteter. Skritt brukar ju räknas som vila för henne, men jag vet ju själv vad svag jag kan vara i kroppen efter att ha vart sjuk.