Fin kväll

Jag kan inte få nog av det vackra landskapet som är ute nu. Hanna E red ut på Noa med mig och Dansa ikväll och det var månljus och otroligt fint!
Hästarna var pigga och glada men skötte sig bra. Till en början.. haha
 
Noa fick gå först för att hon inte skulle stressa upp sig. Jag var först precis vid järnvägen men Dansa stannade och ville inte gå (hon gick först där igår i dagsljus), inte Noa heller så jag hoppade av och ledde förbi henne. Vi red till kullen ute på Eh och höll igång en del i trav och galopp dit. Dansa tänkte busa när det föll snö från ett träd men nöjde sig med en liten krumbukt. I sista kurvan nerdanför kullen så sprattlade Noa till innan hon drog järnet. Dansa småbockade lite och hakade på. Vi fick kontroll relativt fort och kunde fortsätta i en mer hanterlig fart innan vi vände hemåt.
 
På hemvägen travade vi bara då båda var väldigt pigga. Jag satt mest och njöt av hur fin Dansa var att rida och hur härligt ljus det blev av fullmånen. Tempoväxlade massor mellan arbets- och mellantrav. När vi kom vid fågelladan så stack Noa iväg i galopp. Dansa uppfattade det inte, utan trodde något läskigt hände i skogen så jag kunde hoppa av och det var tur för Hanna fick inte stopp på Noa förrän efter ca 100m. Och det hade nog inte slutat bra om hon hörde att Dansa hakade på efter henne. 

Vi travade en bit till innan vi skulle gå in på en avfart då en bil kom. Men Noa gjorde en piruett på stället och drog iväg igen. Dansa lyssnade på mig efter bara någon meter och stannade, så jag kunde hoppa av ännu en gång. Hanna fick stopp på Noa något närmare denna gång men hon kunde inte stå stilla och bilen var så schysst att den väntade tills vi kommit till en avfart och Hanna också hoppat av. Därefter hoppade vi upp ännu en gång och Noa gjorde bara två till ryck, men dom var bara små och varade bara någon meter. 
 
Vi mötte bilar längs kyrkvägen utan problem, trots att hon var väldigt spänd precis innan ett möte då Noa nyss hade fått ett ryck. Så det kändes så skönt att hon inte reagerade minsta lilla på bilen ändå. 
 
Dansa får en stor guldstjärna! Noa var minst sagt glad att få komma ut och busa lite. Haha.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback