Två pass

Igår spöregnade det och vi skulle ut på en lugn uteritt. Dansa blir väldigt spänd av regn. Hon ogillar inte regnet på så sätt att hon inte vill jobba, utan hon tycker det är läskigt när det låter så mycket bland träd och buskar. Intressant att det påverkar henne mer än blåst. Själv är jag helt tvärtom och tycker regn är mysigt! Haha. Bara det inte är för kallt. 
 
Jag red hemma på grusvägarna och hon var sjukt pigg och som sagt väldigt spänd. Det tog ett tag innan jag fick henne att slappna av så pass att hon lyssnade på mig. Så lurigt när hon är så pigg för jag kan lätt bli lurad och tro att hon är framme för skänkeln, dock är jag van vid det nu så jag checkar alltid av och blir påmind. Det blev lite mer galopp än vad jag tänkt för jag ville inte avsluta förrän hon avslappnad galopperade genom kroppen, men när hon gjorde det så avslutade vi direkt.
 
En kul grej är att hon lätt springer igenom större vattenpölar nu efter terrängen, vilket jag fick bevisat både igår och idag då det är pölar som alltid uppkommer på samma ställe och hon var alltid vart lurig att få igenom bara i skritt. Nu swishade vi igenom dom i galopp! :D 
 
Idag red vi ut på Eh med Hanna och Rattis. Bara skritt och trav och Dansa gick först hela tiden och var såå duktig! Spände aldrig till och svarade helt ok på skänklarna. Egentligen jättebra för att vara ute men inte helt vad jag önskar, men jag vill ju alltid ha mer. 
Gick in i paddocken på hemvägen och där satte jag upp ett block på högsta och hoppade i båda varven med nya ridningen. Jag fick inte fram rätt kvickhet i galoppen, men vilken skillnad ändå på känslan! Det flyter mycket mer och Dansa står inte emot även om jag önskar mer bjudning och att hon stampar ifrån mer i språnget. Men jag har mycket hopp om att det kommer släppa nu när jag inte hindrar henne längre. Klart även hon måste få tid på sig och behöver känna sig för. 
Kändes inte som att jag kommer få svårt att ställa om mig i alla fall. Imorgon åker jag till Spännars och hoppar lite mer ordentligt utan tränare, så ser vi hur det känns då. 
 
Hästarna njuter av att kunna ligga i hagen och vila mer ostört från flugfän nu. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback