Regn

Dansa brukar alltid få vila dagen efter tävling men den här gången gjorde vi ett undantag. Jag jobbade sent idag och därför passade en vildag bättre då, medan vi dessutom kunde rida med Hanna och Ratten igår. 
 
Så så fick det bli! En uteritt i spöregn med glada hästar. Dansa var glad att få komma ut så jag behöver inte ha dåligt samvete. Att rida i regn, dessutom spöregn är bland det mysigaste jag vet! Jag älskar att sitta där inbäddad i riktiga galonkläder som inte släpper in en droppe och med en ridhjälm som skyddar ansiktet. Känns som att jag sitter i en liten mysbubbla och kikar ut på regnet medan jag roar mig med det absolut bästa jag vet, att rida! Dansa har inget emot själva regnet (om det inte kommer i sidled) men däremot så blir hon väldigt spattig om vi har skog nära oss, då det droppar och låter mycket. 
Hon var lite rolig i gävle i helgen, då vi skrittade till framridningen. Vi gick då en bit längs en skog på ena sidan och precis bredvid oss på andra sidan låg två färglada rör halvt överväxt i gräs. Vad tror ni hon var rädd för?? Japp, skogen! 
 
Men nu halkade jag iväg. Jag får sån himla lyckokänsla över att jag har sån tur som har egen häst, och jag tar massor av djupa andetag för att det luktar så friskt och gott när det regnar. Dansa var pigg och svarade bra för skänklarna så det gjorde ju inte saken sämre direkt. Vi red först och vände på kullen ovanför sågen. Mellan elhuset och fårhuset sedan så vände vi och galoppera bortåt två gånger för att Hanna ville öva. Så Dansa och jag fick gå sist. Hon blev väldigt pigg men lyssnade jättebra på mig. Det var riktigt riktigt länge sedan vi galopperade eller travade efter en annan häst, så jag hade glömt hur pigg hon blir av det. Jag blir lätt lurad av den där gratis energin där bakom, lätt att bara glida med ;) 
 
Idag har hon som sagt fått vila, och imorgon åker vi till Spännars då det är dressyrKM. 
 
DressyrKM 2015
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback