Lugna dagar

Dansa har gått 3 tävlingar på 2 veckor. Dom har tydligen en tendens att klumpa ihop sig för oss. Blev liknande i Maj också och sedan dess hade vi inte tävlat nu. I alla fall så tänkte jag ge Dansa några lugna dagar med uteritter och mycket skritt. 
I fredags, dagen efter tävlingen vilade hon och på lördagen red vi till renarna. Vi skrittade som sagt mycket men travade och galopperade också. Hon var tittig och pigg hemåt men stod emot lite bitvis bortåt, även fast det blivit väldigt mycket bättre faktiskt. Men eftersom vi alltid rider ensamma så får vi aldrig de där lata "glida med" ridturerna längre när Hanna och Winston gick först ;) Jag får vara som en hök på Dansa men vill bara använda skänklarna i rätt tillfälle så hon inte slutar lyssna på dom pga tjat. Hon blir spänd och tittig var och varannan meter, så jag har att göra om man säger så.. hehe. Men nån gång ska hon väl slappna av hela ridturer hon också, om sisådär 10 år kanske ;)
Hon blev väldigt fin från fårhuset och hem, trots att barn kastade boll en bit bort så fick jag henne att slappa av i lång/låg form. Framsteg! 
När vi red efter asfaltsvägen hemåt så blev hon rädd för något i dungen och hoppade ut i vägen och vägrade gå in på sidan igen. Jag blev stressad då jag hörde att en bil närmade sig från andra sidan kurvan, men jag hann få in henne i väggrenen i sista stund.. bilen hade säkert hunnit bromsa in, men eftersom vi var strax efter en kurva så kändes det läskigt. 
 
Igår var Hanna och jag ute och red tillsammans för första gången sedan 9 april då W blev dålig. Förstår inte att det gått nästan 4 månader! Denna gång red hon på Ratten och vi red ut på Eh. Hanna har ont i svanskotan sedan en avramling för flera veckor sedan, så vi kunde i princip bara skritta. Någon kort travsträcka blev det dock och när Hanna hoppat av så galopperade och travade vi lite till. Dansa fick gå först hela tiden förutom förbi tåget. Hon stod emot fram till nya tåget (hon krånglade både där och vid bron, vilket hon inte gjort de senaste gångerna vi ridit dit själv. Fick snurra en del) sedan fick hon lite bättre kliv framåt och i traven och galoppen var hon riktigt fin. Trampade på stadigt framåt i fin form. Kanske det berodde på alla skritt?
 
Tror Dansa och jag blev lite mer godkänd att rida ut tillsammans med nu, även fast Hanna inte litar helt på att Dansa sköter sig och smittar av sig på Ratten. Det är inte ofta hon gör stora saker som kan påverka andra sällskapet men det är ju djur så vad som helst kan hända ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback