Dressyrtävling - Kilafors

I söndags hade vi lokala dressyrtävlingar för häst och ponny. Jag och Dansa åkte dit till kl 9 för att hjälpa till. Dansa fick låna Bronzacs box där hon mumsade hö och vilade i godan ro hela förmiddagen. Så duktig. 
Jag hjälpte till med parkeringen och träffade faktiskt en ägare till en släkting till Dansa. Dansas farfar Sandro Hit var morfar åt det stoet. Himla roligt att prata med henne. Stoet var ett år yngre och tyvärr så var den lite lik Dansas dåliga sida på banan. Hehe. Hon gick emot skänkeln i galopperna, men annars var den jättefin! Dansa har ju faktiskt lagt de där hyssen nästan helt åt sidan nu i alla fall. 
 
Under uppvärmningen var Dansa fin men Patriks ridning var borta och jag hittade inte riktigt den där kvickheten jag önskar själv. Väl inne på banan var hon som vanligt spänd på domarens kortsidan men det släppte nästan helt innan start. Dock så spände hon till där även i programmet. 
 
LB:1 - 65,179% 7a av 20 startande
När vi fick startvissling så gjorde jag som vanligt halt och viskade till Dansa "nu kör vi Dansa" och klappade om henne. 
När jag rider upp för hälsning så börjar jag få sendrag på utsidan av skinkan/höften. Jag satt och var rädd att det skulle bli värre så att jag inte kunde rida klart och samtidigt så försökte jag lite diskret stretcha ut, men Dansa blev vinglig och förvirrad såklart. I skritten fick jag det att släppa men jag fortsatte tyvärr att rida okoncentrerat. Efter sista hälsningen var jag faktiskt lite besviken på mig själv. Väldigt nöjd och stolt över Dansa som ännu en gång visade upp sig på banan med glatt humör och vi gjorde inga stora missar. Men besviken för att jag inte gjorde mitt allra bästa när vi var på hemmaplan och jag ville visa alla att vi faktiskt kan vi också! 
 
Procenten hamnade alltså på 65,179% vilket är vårt nästbästa, och när jag såg ritten så var den i samma klass som vår senaste där vi fick 65,333%. Så det känns rättvist! Låg på mellan 6-7 mest med en 7,5 på skritten och 5 på högra galoppfattningen där hon slog sig fri. Mellantraven fick vi 6,5 vilket var tråkigt för jag var så himla nöjd med den! Haha. När man får 7or skriver ofta dommarna ingenting har jag upptäckt och det är tråkigt för jag vill ju veta vad jag ska göra för att få högre än så. Jag red i lite högre form än vad jag klarar av att hantera också, vilket innebär att hon blir lite spänd och hög i nacken. Jag är väldigt glad för 7an jag fick på "ryttarens sits och hållning" och att jag fick kommentarer efteråt att det såg så mjukt och fint ut när jag red. Det är så viktigt för mig så jag blir så glad av att höra det! 
Det var 5 placerade så vi hamnade precis utanför placering lika som senaste tävlingen.
 
Slutkommentaren:
Vacker häst! Orkar inte helt hålla ihop hela tiden i galoppen. Bättre i vänster galopp :) 
 
Och det vet jag mycket väl angående den högra. Just nu är vi bara glad att vi äntligen kan visa upp den utan cirkuskonster. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback