Dagen innan

Allt är packat och putsat, och Dansa sover inne i natt för att spara extra på energin. Som jag hoppas att hon använder rätt imorgon. Vi startar dock inte första klassen förrän 13.38 så Dansa får komma ut i hagen en stund på morgonen (och lorta ner sig?) innan även hon ska putsas och knoppas innan vi åker. 
 
Idag red vi ett kort pass i paddocken där jag red igenom programdelarna ur LA:1an. Det kom kraftiga vindbyar men Dansa är relativt obrydd så länge inget kommer farandes. Hon var fin i uppvärmningen fram till galoppen. Jag tänkte börja i högervarv, men så fort jag gav galoppskänkeln så bromsade hon och karatesparkade med huvudet i vädret. Jag gav henne helt fria tyglar och försökte få henne att tänka framåt bara men hon blev flyförbannad på min ytterskänkel och jag måste få rida med dom. Så är det bara. Hon gjorde likadant sist jag var där också men jag trodde det var pga att hon var tittig för containern så jag lade inge tanke i det.
När hon kör sina karate-moves nära staketet så blir jag alltid lite orolig för att hon ska fastna och idag hände det. Hon fastnade i den undre eltråden som används som staket och hon blev självklart väldigt rädd och studsade åt sidan tills linan tack och lov gick av. Jag hoppade av direkt och kollade så att hon inte skadat sig men det fanns inget spår alls tack och lov. Tror den hakade i skon.
Jag plockade ihop tråden och hoppade upp igen. Dansa hade lärt sig att man inte ska sparka, just där. Men på andra ställen gick det fortfarande bra..
minns faktiskt inte om jag fick någon högergalopp även fast jag testade lite snabbt efteråt, men jag bytte i alla fall varv sedan och i vänster hade hon inga problem alls med min ytterskänkel och därefter kunde vi galoppera som vanligt i höger varv också. Det löste sig på samma sätt sist. Det gäller att bryta mönstret när hon blir så där. Den där hästen ger mig hjärnblödning ibland ;) 
 
Resten av passet gick jättebra! Hon var kvick, pigg och sugen på arbete. Så jag checkade av skänkelvikningarna och båda (!!) förvända galopperna red jag en gång på en 8, vilket gick jättebra (tänker att det är bra att hon får fortsätta ut i rätt varv igen istället för att bryta av till trav). Helt ärligt så trodde jag aldrig att höger förvända skulle funka efter dagens start. Red även flera höger galoppfattningar från skritt som gick jättebra. Glömde dock prova att backa kom jag på nu. Sist räknade ju jag fel och vi backade för långt, så bara jag sköter mig så lär vi få godkänt imorgon ;)
 
 Avslutade med att hoppa några gånger över ett block och första gången så bromsade hon men sen fick hon raket i rumpan och gasade massor. Blir så lycklig av det! Jag råkade dock höja händerna en gång när avståndet blev tokigt. Dansa bromsade tydligt upp lite så jag fick ännu mer bekräftat att det är där "bromsen" suttit/sitter. 
 
Det var kanske inte det pass jag önskade att ha som sista inför tävling. Men samtidigt så har vi ju laddat upp med avramling kvällen innan förut så det här var ju inte det värsta ;) Dessutom så var hon superfin större delen. Hoppas på att hon är ridbar i galoppen inne på banan imorgon och det vore så himla roligt om vi klarade den högra förvända.
 
Håll era tummar för oss!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback