Argsint

Hopptränade i en blöt paddock igår och Dansa och jag hamnade på tvären med varandra. Uppvärmningen var bättre än bra men fick inte fram hennes bästa sida. Vi hoppade fram på en 3studs och lade sedan till ett litet räcke 4g före och efter. Det gick jättebra och hon bjöd på hindren. 
När vi sedan red på en 3 kombination med räcken så vägrade hon första gången men kom igenom den med nöd och näppe på andra försöket. Lyckades klämma in två galoppsprång bara för att hon bromsade upp så mycket. Vi hade även en 5,5 tight ur högersväng som gick bra och likaså gick 3 kombinationen bra åt andra hållet. Fast det fanns ett litet litet motstånd ändå hela tiden. 5,5an slutade på 110 ut sista gången utan problem och 3kombinationen låg på 90-1m hela tiden. 
 
Jag var väldigt konsekvent med att hon skulle svara framåt för skänklarna och lade på spöet om hon inte svarade. Dansa blev riktigt arg efter en stund och stannade och studsade istället och sparkade massor av gånger argt mot min skänkel och backade nån gång. Jag antar att det blir en liten testperiod nu när jag kräver mer? Hon blev kanske frustrerad när jag inte nöjde mig med att hon ökade i sin egen takt som jag gjort förut, utan nu ville jag ha svar direkt och jag krävde att hon ansträngde sig mer. 
 
Hon vägrade helt på kombinationen uppåt också, så fort jag styrde upp mot den så bromsade hon. Vi la ner det första som kryss och hon hoppade igenom motvilligt först men sedan med flyt och då behöver hon ju inte ens anstränga sig, så det är så synd att hon ska krångla. Åt andra hållet hoppade hon igenom utan problem hela tiden. 
 
Jag tror att de problem som vi får i hoppningen grundar sig i våra galopproblem. När hon går i form så kan jag få ett helt annat flyt genom svängarna (men det kan vara kämpigt även där fortfarande) men då får jag inte den där riviga känslan ur svängarna som jag vill ha/behöver i hoppningen så hon får ha huvudet högt. Men när hon har en sån här sämre dag så får jag inte med mig galoppen igenom svängarna istället. Det känns som att framdelen är på ett ställe och bakdelen på ett annat också sitter jag där i mitten på ännu en annan del. Vi får liksom inget flyt och därför inte med oss galoppen heller, vilket gör det så svårt att rida på hinder. Och som vi lärt oss för länge sen så säger Dansa upp sig om det blir för svårt. 
Vissa träningar, när Dansa har det där lilla extra så är allt så himla enkelt för då flyter det av sig själv. Men jag måste lära mig hur jag ska ta mig dit även när hon inte har det. Vi närmar oss, helt klart, men jag har inte löst gåtan ännu och jag behöver hjälp. Ska prata med Patrik på träningen imorgon och se ifall han kan testa lite. 
 
Jag tror mycket sitter i att hon ska svara snabbare för hjälperna, och att vi måste fortsätta galoppera massor, framförallt på bana i tighare svängar. Kanske hamnar jag i det där läget då jag släpper i handen när jag driver på utan att jag tänker på det eftersom hon har huvudet högt? Måste nog hoppa mer också, max en gång i veckan är nog för lite för oss. Jag behöver rida småhinder själv oftare.
 
På alla hinder utom kombinationen uppåt igår så kunde jag lägga till spöet precis hur svängen och hon tog det rätt och gick framåt så att vi kom med tryck in på hindren. 
 
Jag såg en jordhög det första jag såg när vi kom ner till paddocken och frågade om vi inte skulle hoppa den. Jag ballade dock ur lite sen när jag såg hur bred den var (tänk om hon skulle landa innan den var slut och snubbla!) och när Dansa krånglat så mycket. Men då var det redan sagt och Anette hade nappat, så det var bara att hoppa. Haha. Tur det för det var så himla roligt! Dansa stannade en gång men sedan hoppade vi den två gånger och sista gången tog hon tag i det jättebra.Terrängen har inte gett något negativt till banhoppningen. Bråken idag hade inget med det att göra, så jag kan åka dit fler gånger!
 
Summan av träningen är att jag har ändå hopp om att framtiden kommer bli bra. Även fast hon bråkade mer än på väldigt väldigt länge så blev hon bättre än innan när vi tagit oss igenom en dust vilket ändå borde vara positivt. Förut när hon tjurade ihop så fick jag bara igång henne men hon stod fortfarande emot. Igår fick jag i alla fall igenom det. Men kanske finns det något smartare sätt att ta igenom det här än att behöva gå in i bråk? Jag vet ju att Dansa inte är en sån häst som jag bara kan beordra. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback