Indtroduktion

Igår åkte Dansa och jag själv till ridskolan på dressyrträning. Andra gången vi åker helt själv och de gick lika bra den här gången. Jag visste dock att hade Linda där ifall det skulle bli problem, men henne utnyttjade jag mest till att prata med innan vi styrde hemåt :)
 
Träningen då.
Startade med att trava runt på fyrkanten och lägga volter för att lossa henne i sidorna. Hon blir ostadig i formen när jag är där och grejar eftersom att jag rubbar hennes balans. Men vi måste ju öva på det om hon ska vänja sig. Är hon pigg, som hon är nu, så blir jag lätt lite hängande i handen också och det gillar hon såklart inte. Inte jag heller.. Måste tänka kycklingdansen!
Samtidigt som allt det här ska vara iordning så måste jag hela tiden hålla koll på hennes trav då hon lätt smyger in i för stora sväv-steg. Måste hela tiden ha drivet och kvickheten bakifrån. Puh mycket att tänka på.
Drivande halvhalter är viktigt!
Gjorde samma övning i galoppen. Rullade på i arbetsgalopp och böjde henne i sidorna. Var ganska ostadig i formen där också men när Patrik sa åt mig att hålla om och ge stöd med skänklarna och vara superlätt i handen så gick det mycket bättre. När jag blir stressad och frustrerad rider jag för mycket med händerna och det måste bort. Även om "för mycket" inte är alls mycket, så är det tillräckligt för att Dansa ska reagera. Och det är jag väldigt glad för, för jag vill ha en känslig häst. Det strävar jag efter varje dag.
 
Vi introducerade två nya saker idag. Skänkelvikning och förvänd galopp. Detta för att hon ska få prova på och ha något att fundera över under vintervilan.
 
Skänkelvikningarna tog vi direkt i traven för att få framåttänket gratis. Har testat på en gång förra hösten mot ett staket och det gick bra. Sen har jag flyttat henne ganska mycket ute men inte i så att hon korsat så mycket. Idag fick vi rida upp på medellinjen och tvärar ut mot spåret. Först flyttade jag för lite men när jag var tydligare så förstod hon direkt och var riktigt duktig. Åt höger gick det bra men åt vänster var det grymt svårt och det för att jag måste skänkla ganska skarpt för att hon ska förstå nu i början och jag är så svag i min högra skänkel. Allt känns felvänt och jag vet liksom inte hur jag ska bete mig för att kunna styra mitt högra ben. Sjuk frustrerande, men det var alltså mitt problem och inte Dansa som hade svårt.
 
Förvända galoppen red jag långsidan och gjorde sedan en volt tillbaka och ut på långsidan igen för att fortsätta i förvända. Allt med väldigt mjuka svängar såklart. Först bröt jag av innan kortsidan men några gånger senare så red jag igenom hela kortsidan och bröt av innan kortsidans bortre hörn. I vänster galopp gick det riktigt bra men i höger så bytte hon fram när vi kom ut på långsidan. (det har hon gjort alla dressyrprogram vi ridit i galopp på högra diagonalen också) Jag fick var supernoga med vänsterskänkel och höger tygel och nästan släppa vänstra tygeln helt. Då klarade vi oss nästan igenom hela hörnet också.
Hon blev så trött så vi tjatade inget mer eftersom det var första gången vi provade på det.
 
Kul att prova på lite nya övningar! :)
 
Känner mig både nöjd och missnöjd med träningen. Missnöjd över att jag inte får henne i en jämnare och stadigare form, vilket kanske är lite väl hårt mot mig själv men så känns det. Nöjd över de nya övningarna som jag tycker gick riktigt bra för att vara första gången.
Lite roligt är också att vänstra galoppen är hennes bästa nu. Den som vi haft sånt himla strul med. I höger har jag problem med fattningarna ibland då det blir fel galopp och sedan bryter hon lättare av. Så hon är svagare där helt enkelt.
 
 

En liten bana

 
 
Tillhörande inlägg hittar ni här.

Vart är min lilla bebis??

Vi var på hoppträning i Spännars idag och Dansa var så himla duktig! 
Vi red fram med mycket flytta för skänkeln och på volter. Flyttningen gick bra stundvis medan den gick sämre ibland för jag hade skavsår på båda insidorna av mina hälar, så det var väldigt väldigt oskönt att trycka med skänklarna. 
Vänster galoppen sitter verkligen som ett smäck nu även på volter. Det är till och med hennes bästa galopp just nu. Det är bara när hinder är iblandade som vi korsar lite, men det beror mycket på mig. I högergaloppen skjuter hon in rumpan och ut bogen och är svår att runda runt skänkeln. Fattar lätt fel galopp också, så just nu är faktiskt vänster hennes starkaste. Lite coolt ändå. 
 
Vi hade bara lydnadsövningar idag och jag tycker det är så himla roligt, och svårt. Vi travade 2st 3cavaletti efter varandra på sicksack-spår, om ni fattar? därefter en 3cavaletti på rakt spår också som sedan höjdes upp till ett lågt räcke som skulle travhoppas. Tanken var att flytta dem med skänklarna mellan och komma rakt på, såklart. Dansa och jag skötte det riktigt bra faktiskt! Gick lite för fort ibland bara och hon var inte avslappnad i formen. Men det berodde på att hon var taggad och då får det vara ok just nu. Älskar att hon taggar till och har kul!
Vi lade till en volt med ett sockerbitshinder också efter banan. Det var svårt! Vi har aldrig hoppat på volt och minsta lilla jag inte är helt balanserad så vinglar hon runt och korsar. Men så fort jag satt stadigt och var noga med att forma henne runt innerskänkeln så gick det superbra. 
 
Hoppade en 3studs som gick strålande hela tiden. Upplevde att hon tvekade något första anridningen men hoppade när jag tröck på. 
Hade även en oxer och ett räcke på varsin diagonal och under räcket stod regnbågarna som Dansa stannade på första gången hon hoppade sist. (därefter hoppade hon utan att bry sig dock). Jag var extra beredd ifall hon skulle tveka/stanna hela tiden idag när jag red mot hindren första gången eftersom hon faktiskt har stannat någon enstaka gång. Har heller inte hittat någon röd tråd i stoppen så jag gissar att det är jag som är för passiv bara. Hon tvekade men lyssnade när jag bad henne att hoppa, och tog ett rejält skutt över i alla fall. Skönt!! 
 
Eftersom vi hoppade så mycket lydnadsgrejer så fick vi vara noga med att lägga upp tempo och steglängd inför enkelhindren och det var otroligt nyttigt för både mig och Dansa. Tempoväxlingar är ju vad vi jobbar som mest med nu. En gång kom vi väldigt stort på oxern men tuffing som hon är så hoppade hon av när jag bad henne. Detta berodde helt enkelt på att jag inte fått igång galoppen tillräckligt stort efter studsen och när jag såg att avståndet var fel så hade jag ingen galopp att korta utan hade bara valet att rida framåt. Hade jag däremot haft mycket galopp med mig genom svängen så hade jag haft något att reglera i och därmed lättare hittat en bra avsprångspunkt. Så himla lärorikt när sånt här visar sig så tydligt!
 
Det är allt sånt här jag vill kunna riktigt bra innan jag går upp i höjderna. Sitter det här så tror jag att en del av min höjdrädsla kommer släppa. Idag låg hindren på ca 85 och inget kändes stort.
 
Idag fick jag verkligen ett kvitto på hur stark och reglerbar Dansa blivit på sista tiden. Hon har blivit så mycket starkare i kroppen och fått så bra arbetsmoral (underbart att kunna säga det idag när hon ändå var brunstig och reds med en valack. Guld värt om det inte kommer märkas i ridningen). Min bebis börjar bli stor och jag får nästan lite ångest över det. Haha. Samtidigt som det är galet kul såklart!
Kvickheten för skänkeln kändes något bättre idag, men vi har lååångt kvar innan jag är nöjd. 
 
 
 

Stubben

Hanna stukade foten igår när hon hoppade av Winston och haltar nu runt med kryckor. Så där rök vår sista ridtur tillsammans innan hon åker utomlands på lördag. Tusan så tråkigt! Min egoistiska sida vill att hon ska stanna hemma och leka i stallet medan resten av mig vill att hon ska åka och ha lite ledigt och skönt såklart!
 
Hanna kunde i alla fall följa med till stallet idag och hon haltade till skolåkern och gjorde mig och Dansa sällskap när vi red. Väldigt snällt! 
Hon gick längs vägen medan jag och Dansa gick runt vid årtalshuset. Dansa var lika pigg idag och skrittade på utan att bry sig om att vi var helt själva. Underbart! 
Dom hade lagt ner två soptunnor i slänten vid ett hus och det var lite läskigt, men vi tog det lugnt och efter bara ett kort tag med peppande ord så smög hon sig förbi. Duktiga lilla bebis! 
 
Väl på åkern så var hon fortfarande väldigt pigg så ridningen blev lite ojämn. Det är ganska ojämnt på åkern och jag får svårt att koncentrera mig då. Efter galoppen så slappnade hon av mer och blev riktigt fin i traven. Red stora serpentinbågar och hon var stadig och fin. 
I galopperna rullade vi bara på och körde någon ökning. När jag rider såhär öppet på en åker så inser jag vad jag (och Dansa) tar stöd av staketen/väggarna i paddock/ridhus. Så himla smidigt att ha dom, men ännu nyttigare att rida utan så att vi lär oss. Såklart. 
 
Känner mig riktigt nöjd med passet som jag red med dressyrsadeln. Det var väldigt stor skillnad på bjudningen mot för sist vi var på stubben. Hon var inte seg då, men hon hade ingen egen motor heller.
 
Att skritta hem själva gick också lika bra. Hon blev rädd för någon som lät men inte syntes och drog i väg i galopp en gång bara. 
Nu laddar vi för hoppträning på lördag. Längtar!!
 
Ps. 
Dansa är garanterat brunstig men har inte surat en enda gång idag. Supermega bra om hon fortsätter så! :) 
 
 

She is back!

Sen dressyrträningen förra måndagen har Dansa bara gått på några riktigt lugna uteritter med nästan bara skritt. Hon har behövt återhämta sig lite efter alla nya upplevelser och upptåg hon vart ute på. 
 
Idag var hon back on track med råge! När jag hoppat upp for hon iväg i en sjujäkla skritt så det var bara att hänga på. Några 100 m senare när jag ville spänna sadelgjorden så började hon studsa och där funderade jag faktiskt lite på hur det här skulle sluta.. haha. Så sjukt skönt att ändå alltid känna känslan av trygghet på henne. Jag känner mig så hemma där uppe. 
Vi struttade vidare och vid hästarna blev hon rädd och lite sur mot skänklarna (hon brunstar lite nu tror jag, dock var det enda gången hon surade och det gick fort över) och for ut på asfalten och hotade med att ställa sig på bakbenen. Vilket faktiskt händer väldigt väldigt sällan då jag lärt mig hur hon ska hanteras för att undvika det. Är det något jag inte tycker om så är det hästar som härjar runt på asfalt, för det är sjukt halt med järnskor. 
Vi kom vidare och ut på Eh där hästarna äntligen fick trava. Winston var riktigt pigg idag också. Dansa kändes som en tickande bomb men när jag väl fått ordning på energin så blev hon sjukt fin! Kunde ställa åt båda hållen utan problem idag och tempoväxlade lite med tydliga skänklar. Hon började trava på första signalen idag också, förutom första gången, så det tar sig :) 
Tog en kort galopp också och även där hade hon världens energi men var ändå så sammarbetsvillig. 
 
Jag ÄLSKAR när hon är såhär! Lite jobbigt att hon fjantar sig bland bilar och sånt som hon skiter fullständigt i, men det är värt det. 
Hon har inte haft det här temperamentet sen i våras så jag antar att det var dels med värmen som varit och för att det tar lite mer energi att sova ute eftersom det inte kom tillbaka ens när värmen försvann. Förrän nu när hon sovit inne några nätter. 
 
Vi red två vändor fram och tillbaka på vägen mot bron och sedan in en bit på raskens en gång. När vi kom vid kyrkan så höll dom på och ta bort den stora stenen i paddocken vilket lät mycket och hästarna i hagen var rejält spända och likaså Dansa såklart. Jag valde faktiskt att hoppa av och leda förbi henne där. Jag är uppfostrad med att aldrig hoppa av en häst som är rädd eller vägrar gå, men nu de sista åren så har jag fått höra fler tankar om det där och insett att ibland är det faktiskt bästa utvägen, att hoppa av. Som idag. Det känns faktiskt riktigt ok att göra det i de situationer då jag inte anser att det är något att "ta igenom", som när dom är rädd för något på riktigt. Är hon vrång däremot så är det bara att ta fram tålamodskontot, som då vi stod vid bron drygt 30min. 
 
I måndags när Linda red Noa så tvärnitade hon och hoppade till och Dansa var inte sen med att göra precis likadant. Så jag skämtade om att Noa nu hade lärt Dansa det där, för hon har aldrig gjort så medan det är Noas "grej" när hon blir rädd. Mycket riktigt så körde Dansa en sån idag! Haha! 
 
 

Busade

 
 

En tisdag

Efter jobbet idag så åkte jag och hälsade på Marie och Nils. Han är 2 veckor nu och ni kan ju gissa hur mysigt det var att sitta där med en minibebis sovandes i knäet! Jag glömmer alltid bort hur liten dom faktiskt är. 
Hämtade Sune och handlade så var hemma vid sju och sedan dess har jag bara ätit mat och inte fått mycket gjort alls. Väntar på att Viktor ska komma hem nu så att vi får sällskap på kvällsprommisen i mörkret. 
 
Imorgon är jag ledig och ska följa med Linda till Hällbo på förmiddagen där hon ska rida en ungponny. Ska hinna dona lite med kläder och annat hemma sen innan det är dags att åka till Dansa och Bronzac tillsammans med Hanna. Båda ska ridas och jag är glad att jag tagit hem höstkläder att mysa ner mig i, hoppas på lika fint väder som idag! 
Hinner förhoppningsvis ner på stan och köpa en halsduk också. Vill ha något stort och fluffigt i stallet! 
 
 

Finbesök!

Hanna är fortfarande väldigt förkyld så igår bytte vi ut ridningen mot en promenad i regnet. Ingen av våra hästar går för fullt just nu så det gjorde inget. Innan vi åkte till Spännars där jag hade kvällsmatningen och red Bronzac i höststormen så var vi ute och letade en geochach. Vi hittade den! 
Lite roligt att Hanna vågade traska runt i bjöööörnskogen. Nu har jag lärt mig att det beror på vad som är värt att offra sig för ;) 
 
 Idag kom Linda och gjorde oss sällskap i stallet! Hon fick rida Noa, som för övrigt inte är riden sen i november förra året eftersom hon varit dräktig. Jag red såklart Dansa och vi skrittae ut på E. Vände strax innan bron för vi ville inte riskera att hästarna inte skulle vilja gå över. Orkade inget sånt då det började bli mörkt. 
Vi travade två korta sträckor. Dansa vill fortfarande inte gärna ställa åt höger, men annars var hon jättefin. Noa tyckte det var latjolajban! Linda led inte heller tror jag ;) Jag hoppas hon kommer fler gånger! 
 
Mysigt att få klä på sig och mysa in sig i stallet tillsammans med alla hästarna inne i sina boxar. Jag ogillar stark mörkret däremot! 
 
Nu ska jag brotta ner Viktor som har blivit besatt av google translate där han säger fraser och får höra dom på bli upplästa. 
 
 

Lugn period och vila

Dansa har känts lite trött den här veckan då hon gått mest skritt-turer med bara små inslag av trav och galopp. Trött är fel ord.. men lugn. Dom började sova inne igår så med det kommer nog lite extra energi. Hon är inte på något sätt seg utan har bara inte det där sista go'et, och därför väljer jag att hålla igång henne ett tag till istället för att ge henne riktig vila. 
 
Hon har vart iväg på mycket nya platser och i mycket nya situationer under sommaren så det tar väl ut sin rätt. Dessutom har hon byggt upp väldigt mycket styrka och kondis så att hon behöver en lite mer rejäl återhämtnings period är inte konstigt.
Jag hade funderingar på att åka på antingen en pay'n jump på torsdag eller terrängträning på lördag. Men jag har bestämt mig för att vi har vart ute klart för i år. Nu väntar en period med väldigt lugna uteritter. Blir hon piggare så kör vi vanliga uteritter, blir hon inte piggare så får hon sin långvila tidigare. Men det tror jag inte kommer vara nödvändigt. 
 
Vi kommer fortsätta hålla igång 4 dagar i veckan vilket vi gjort hela året. Ska lägga in mer tömkörning nu då det blivit näst intill obefintligt under sommaren då vi behövde varje tillfälle för att träna till kvalitén. När hon är 100% på G igen så ska vi klättra mycket och tempoväxla och träna på kvickheten för skänklarna. 
Jag fortsätter åka på dressyrträningarna varannan vecka och hoppas att det blir några fler hoppträningar. 
 
Om Dansa inte blir i behov av vila innan så planerar jag in en vintervila från mitten av november. Diskuterade det med Patrik i måndags och kom fram till att hon ska få vila ca 6 veckor totalt och sedan skrittas ca 3 dagar i veckan, lugnt och kravlöst i skogen några veckor innan vi drar igång med träningar. Det återstår dock att se om de där lugna ridturerna går att genomföra uppsuttet eller om vi helt enkelt får gå promenader. 
 
Ska jag vara ärlig så gruvar jag mig lite för att ställa av henne med den kondis och styrka hon har nu och dessutom mitt i vintern. Men det ska nog gå bra! Förhoppningsvis finns det massor av mjuk snö att rulla runt i om inte annat ;) 
 
Hur jag ska klara av att inte få rida min älsklingshäst på sååå lång tid vet jag heller inte hur det ska fungera. Jag tänker på de gånger de bara går två dagar emellan, och jag håller på och längtar ihjäl mig. Förra året var det jobbigt, men då hade vi inte kommit alls lika långt i ridningen och dessutom så red jag Bronzac mycket mer då. Tur jag har Noa att åka runt lite på i alla fall! 
 
 

Stubbåker

Nu har vi en stubbåker att rida på! Har längtat sen förra hösten. Haha. Den vi har i år var dock lite spårigare så det blir svårt att rida dressyrigt, men fungerar bra att galoppera runt lite på. Buskul!
 
Igår skrittade vi ut med Hanna och Winston först. Till Karosseriet så Dansa fick se nya vägar och vi gick även över 83:an för första gången. Den var snorhal så hovarna kanade lite, men annars gick det bra. Att vara i nya miljöer är heller inget Dansa bryr sig om, men jag tyckte det var lite extra kul!
Längs vägen vi red så ligger mitt barndomshem och det känns så sjukt att tänka tillbaka på allt när man var liten. Allt har krympt så mycket ;) 
Jag trodde väl aldrig när vi bodde där, då jag hade min första foderhäst D-ponnyn Pelle som jag knappt vågade gå in i boxen hos, att jag skulle rida förbi drygt 10 år senare på min unghäst som jag själv ridit in och utbildat såhär långt. Galet häftigt! 
 
Vi travade en kortare sträcka men skrittade resten. Tillbaka till stallet och hämtade kameran och sedan tillbaka till Skolåkern, där Dansa och jag busade runt lite medan Hanna och Winston tittade på. Dansa kändes dock lite trött även igår och hade inget riktigt go i sig så hon ska få fortsätta gå lugnt.
 
Jag bytte till novabettet på remonttränset och hon var superfin på det! Har inte ridit med det sen i vintras då hon efter en period blev lite stretig på det. Men nu trivdes hon super med det igen. Varierar i vanliga fall mellan tvådelat och tredelat med lösa ringar. Har dock ett rakt med fasta ringar som ska testas någon dag också. 
 
 

Lugnt

Några lugna ridturer väntar alltså för Dansa resten av veckan. Idag red vi till svängen nedanför tågrälsen ute på E. Hanna var sjuk och hade värk i hela kroppen så det blev en lugn ridtur även av den anledningen och så klart för att vi är väldigt försiktiga med Winstons igångsättning. 
 
Vi var ute i 50 min och varvade med att gå först och sist. Dansa var lugn men ändå alert. Stretade i traven när jag ville ställa henne åt höger, så hon har garanterat träningsverk från i måndags. Jag var väldigt konsekvent i igångsättningarna och petade med spöet bakom skänkeln för att förstärka, det räcker för att hon ska sätta igång direkt istället för att jag ska behöva be henne två eller tre gånger. 
 
Red i normaltempot hela tiden idag och försökte lossa vänstersidan som blev mjukare i slutet. Ökade en gång och nog satt lite av kvickheten kvar från träningen allt. Duktiga bebis! 
Hon hade ett grymt tempo och övertramp i skritten idag när hon gick först, vilket vi bara gjorde på hemvägen dock. 
 
Hoppas Hanna blir frisk till imorgon så att hon orkar följa med oss ut då också! snart åker hon utomlands en vecka.. :( 
 
Vi lät hästarna sova inne i natt. Första gången för denna höst om vi räknar bort de två nätter dom sov inne innan kvalitén. Det var ju bara för Dansas skull, inte vädret. Mysigt att ha dom inne! 
 
 

Kvickheten

Trots att vi var i Rengsjö på söndagen så åkte jag på dressyrträning med henne i måndags. Jag tänkte så att söndagen mest var jobbigt psykiskt för henne och en dressyrträning blir mest fysiskt jobbig. Hon ska också få vila två dagar nu och sedan gå några lugna pass resten av veckan, så att hon får återhämta sig.
 
Det jag saknar i ridningen just nu är att hon inte är så känslig för skänklarna som jag vill. Hon gör det jag ber om men inte med den reaktion jag vill och inte med den kvickhet jag önskar. Vi fick därför jobba hårt med det igår.
 
Övningen gick ut på att rida i grundtempo i trav och galopp och sedan minska steg och tempo några meter för att sedan återgå till grundtempot, och därefter öka steglängd och tempo några meter innan jag återgår till grundtempo igen. Vi höll på så hela träningen och jag blev totalt helslut! Dansa blev också rejält trött. 
 
Grundtempo är något jag ska välja ut själv, där hon är jämn i steget och jobbar på framåt som jag önskar. Till en början blev allt flamsigt och dåligt så jag kände mig helt lost. Men när jag kommit in i det så gick allt mycket bättre såklart. Det är viktigt att jag är väldigt kvick och tydlig med skänklarna så att jag får snabba reaktioner så att det inte blir utdraget för då försvinner syftet med övningen. Det var svårt för det krävdes 100% koncentration och kontroll hela tiden. Det skulle hända något nytt var och varannan meter.
 
I galoppen lurar hon mig lite med att bara höja galoppsprången i ökningarna så jag fick peta på henne med spöet precis i ökningen så att hon både skulle höja och LÄNGA sprången (Det är ju vad hoppdomaren nämnde på kvalitén också).
 
Jag ska jobba vidare med den här övningen när vi rider ute också ganska hårt nu framöver så att både Dansa och jag lär oss. Det ger dock väldigt mycket mjölksyra hos hästen, speciellt nu i början, så man får inte hålla på för långa stunder eller för ofta.
 
Är nöjd med träningen. Kände mig lite som en nybörjare i början men när jag fick resultat och själv kom in mer i ridningen så kändes det bra.
 
 
 

Rengsjö Pay´n jump

 
 
Haha hör vad butter Hanna blir på grund av låtvalet i andra klassen. Smackfeber har hon också ;) 

Pay´n jump Rengsjö

I söndags var vi på vår första "hopptävling" på bortaplan. Hon var lika snäll och lämplig att ha och göra med som alltid nu för tiden.
Hon var lika lugn och snäll i ridningen. Vi värmde upp ute på sandvägarna som finns där i skogen. Dom är så himla härliga så jag blev nästan sugen på att skippa tävlingen och bara leka runt i skogen. Haha. Vi hittade ett litet nedfallet träd som vi hoppade en gång också.
 
Inne på framridningen var Dansa fin och jobbade på bra. Önskade mer reaktion på skänkeln som vanligt men annars var hon superfin. Travade över lilla en gång och Dansa tog det som en cavaletti. Räcket stannade hon på och hoppade stillastående men sedan flöt det på både på det och på oxern. Red inte så mycket där inne för att inte trötta ut henne. Passade även på medan vi var få som red där inne.
 
60cm - 12 fel
Vi fick startsignal direkt vi kom in på banan så jag hann inte låta henne titta runt något. Red längs staketet mot publiken upp mot första hindret och det var läskigt med publik precis bredvid banan. När vi kom till delen där dom har en läktare precis utanför så blev det tvärnit (det är ju hennes akilleshäl) vi var tvungen att ta oss förbi mellan läktaren/staketet och ett hinder och det var lite väl tyckte Dansa. Hon ville hellre hoppa hindret och smita iväg lite längre ifrån. Lyckades övertala henne efter ett litet tag i alla fall och vi kunde starta.
Hon var spänd hela banan och rev de två hinder man hoppade mot publiken. Hon glömde hindren då och nästan bara ramlade över. Tredje hindret som stod precis längsmed läktaren blev det stopp på. Hon backade och grejade lite innan hon skuttade över det.
 
Jag är så glad att jag stod emot de som tyckte att jag borde hoppa högre eftersom det gått så bra på träningstävlingarna i Spännars. Det här är sånt jag får räkna med nu i början och då är det perfekt att hindren är i en höjd som det bara är att kliva över. Kände mig nöjd ändå eftersom hon inte var tittig på några hinder utan det var publiken som var läskig (i Spännars kommer publiken inte lika nära så det här var jättenyttigt och nytt för henne). Det var dock inga titthinder utan bara bommar.
 
70cm - 0 fel
Jag startade först så jag bad om att få rida runt på banan medan dom höjde så hon fick titta runt och vänja sig. Det skulle jag såklart bett om första rundan också men det tänkte jag inte på då. Hon slappnade av ganska fort och vågade springa förbi publiken och läktaren. När vi startade och skulle passera läkaren så var det två barn som skuttade runt på den så då blev hon såklart rädd igen. Men vi tog oss förbi ganska snabbt och kunde köra igång igen. Denna gång felfritt och med en riktigt bra runda!
Kom rätt på nästan alla hinder, hon sög tag i dom och hade kul :) Jag är så sjukt nöjd! Hindret nedanför läktaren hoppade hon så nära de bortre hinderstöden hon kunde.. haha. Men det gör inget bara hon lyssnar framåt på mig och löser de på bästa sätt.
 
Domaren tyckte att Dansa var väldig fin med fina gångarter. Framförallt traven. När jag red ut från banan så fick jag beröm av "tävlingsledaren" som sa att jag hade ridit bra. Så det gjorde mig såklart extra glad!!
Domaren berättade för publiken att det här var en unghäst som bara var 4 år och var ute och lärde sig att tävla och få se sig om. Och att det då kan vara läskigt med allt möjligt. Det kändes kul tycker jag.
 
Är som sagt väldigt nöjd och glad! Kommer fortsätta åka på pay´n jumps så att vi kan hoppa små klasser som jag känner mig helt 100% avslappnad på och så att Dansa får vänja sig med allt runtomkring.
 
 

Ligger efter

Pay´n jumpen igår gick bra och jag känner mig väldigt nöjd även fast vi fick 12 fel i första klassen. Vi var ute för att lära och se nya saker och vara med i nya situationer. Det gjorde vi också! :) 
 
När vi kom hem red Hanna iväg på Winston medan jag plockade iordning i stallet och sedan mötte jag upp dom och hoppade upp en sväng jag med. Han kändes pigg och fräsch men ändå inte alls stark. Dom gör stora framsteg minsann! Nu hoppas vi att han förblir ohalt när han sätts igång mer och mer. Dom skrittar och lägger in några få korta travsträckor nu. 

När jag kom hem fick jag värsta städkraften och diskade och donade undan allt från fredagens kalas. Sen deckade jag totalt.. haha. Viktor var lite hängig så vi kollade på en film och somade sedan som stockar i soffan senast kl 22. Och det är INTE normalt i vårt hem kan jag tala om. Vi vaknade tio i elva och flyttade över till sängen och sov vidare. 
 
Lagade matlådor på förmiddagen innan jag åkte på dressyrträning med Dansa. Den gick också bra! Fick en bra övning att jobba med för att få henne kvick för skänkeln. 
Var hos Bronzac också innan jag lämnade Sune hos mamma och åkte hem. Råkade handla tacos så vi åt det till middag! Nu ska jag sno lite av glassen jag köpte till Viktors onda hals. 
 
Kommer separata inlägg om gårdagens hoppning och dagens dressyrträning någon gång i framtiden. Såklart!! 
 
 
 

Skritt och klättring

Den här veckan blir lite tokig eftersom vi var med på DressyrKM i måndags och på söndag ska vi på Pay´n Jump i Rengsjö. Måste passa på eftersom det är sista träningstävlingen i år på bortaplan som jag kan se och jag vill gärna hinna med en sådan eftersom vi bara vart i Spännars tidigare. 
 
Dansa känns pigg och fräsch så det går ingen nöd på henne. Det blev dock lite svårt att få ihop veckan med bara fyra pass och ändå inte ge henne två dagars vila innan tävlingen. Så det får bli fem stycken istället, varav två lugna och korta. Idag var ett utav dom.
 
Hanna och Winston är igång och har skrittat några gånger nu så dom följde med oss ut. Dansa och jag klättrade 5 varv i skolbacken medan dom väntade och sedan skrittade vi bort mot kyrkan en sväng. Dansa gick först och trampade på väldigt bra. Jag måste bli väldigt konsekvent med skänklarna. Inget duttande i onödan och när jag väl ber om något så ska jag bara behöva göra det en gång. 

Tillbaka vid ån så travade vi hemåt till trekanten. Efter ett tag tyckte Hanna att Winston började halta, så luften gick ur mig där ett tag. Men sedan bad jag henne trava en bit emot mig och jag såg inga konstigheter alls. Hon fick hoppa av och springa med honom, men inget då heller. Sen sprang jag en gång med honom också och då såg Hanna själv att han såg helt ren ut.
Förhoppningsvis så ville han bara smyga in en liten galopp som han kan göra när han blir pigg, vilket han var. För då känns han väldigt ojämn och konstig. 
Hon får fortsätta att sakta sakta sätta igång honom så hoppas vi att ingen hälta visas.
 
Tänk att vi kunde ha haft ett litet föl nu också. 
 

Det gick så jävla bra!

Hanna hade en önskan om hur rubriken skulle se ut, så den fick det bli! 
 
Hon var snäll och följde med mig och Dansa till Spännars igår så att vi kunde hoppa lite. Ingen träning den här veckan och vi ska till Rengsjö på Pay´n jump på söndag så vi behövde skutta lite.
 
Byggde upp en linje med 20,5m oxer - räcke. Samt ett räcke på ena diagonalen och en oxer på den andra. Hade klossar och vågplank på ett och grinden på ett. 
Jag började travhoppa kryss i båda varven innan jag började bygga ihop banor. 
 
Jag föll tillbaka i gamla vanor i galoppen under uppvärmningen så Dansa korsade mycket i vänster varv. Efter ett tag insåg jag att jag spände och vred till mig samt glömde använda innerskänkeln så att det var det som var boven i dramat. Som inte var något drama förstås. 
Hon korsade en del ändå men jag galopperar inte lika koncentrerat när det är hinder med i bilden så jag får räkna med att vi korsar vidare i hoppningen ett tag till. 
 
Vi började hoppa väldigt lågt, nästan alla hinder låg på 60cm men innan vi hoppat färdigt s låg räckena på 80 och oxarna på 70cm. Alla hinder kändes småa så det var positivt eftersom jag brukar vara lite extra höjdrädd utan tränare. Dansa hoppar knappt över de där höjderna egentligen, men jag tycker det känns skönt att få känna sig säker och helt onervös.
De sista rundorna, framförallt del allra sista så är jag riktigt nöjd med min ridning. Jag fick med mig galoppen genom svängarna och kom bra på hindren. Det blåa slog hon i men det hindret var lite svårbedömt för en bebis tycker jag. Ett vågplank överst och sedan en lite större glipa ner till klossarna. 
 
Känner mig väldigt nöjd med passet! Dels för att jag tycker att jag red bra i slutet och mest för att Dansa tyckte att det var skitkul och verkligen sög mot hindren och ville aldrig sluta. 
 
 

Dressyr KM

Igår var vi som sagt i Spännars där klubben hade KM i dressyr. Dansa och jag åkte dit själv men Annika, mamma, Anders och farmor kom dit och tittade samt hjälpte mig med diverse saker efteråt. Hanna valde att åka på träning istället.. hm.. ;) 
 
Dansa var väldigt pigg för dagen och stretade en del i formen. Jag tyckte det var svårt men blev ändå på något sätt tvungen att rida ihop henne för att kunna få någon kontroll på alla ben. Hon hade vilat 2 dagar innan och även om hon kändes lite väl pigg så har jag i efterhand kommit på att det bara var till fördel. Okej att hon var lite stretigare än vanligt i formen, men när hon väl gick stadigt så var hon sjukt fin med bra tryck! Hon var lite småsur på mina sporrar också som jag bara ridit med en gång tidigare. Väldigt smidigt dock då dom är så pass långa att jag knappt behöver röra skänklarna för att komma åt henne. 
 
Vi fick två 8or för första gången och den ena var på de första serpentinbågarna och den andra var på skritten. Vi fick även bra många 7or och även små siffror som 5or och någon 4a där vi blev lite oense eller korsade galoppen. 
Vi klarade vänstergaloppen som var ren rakt igenom men däremot bytte hon i slutet av högra mellangaloppen, precis som sist. 
Känns som jag hittat lite bättre säte nu, även om det är långt kvar till en stadig dressyrsits. Fick tips igår om att puta fram magen mycket och länga lädren lite för då kom man ner automatiskt. Ska testa det. Har tyvärr ingen film (och inga foton) från programmet. Önskar jag hade det så jag hade fått se skillnaden och inte bara känna den. Klantigt av mig att inte be någon göra det! 
 
Vi har tränat program en gång för tränare och jag har som tidigare sagt bara suttit ner de gånger vi vart iväg och tävlat dressyr/programridning vilket är 3 gånger. 
Så bara vi börjar träna program och nedsittning för tränare så kan det här nog bli rätt bra. Det känner jag på mig! :) 
Grunderna fortsätter vi traggla såklart, alltid prio ett! 
 
Vi fick 63,27% och kommentaren:
Fin häst som du visar på bra sätt.Önskar något stadigare form. Slår sig fri här och var. Du har gjort fina framsteg med henne. Lycka till!
Kom på 3 plats av 3 startande.
 
Samma dommare som sist så jag kan lätt jämföra procenten sen dess då vi fick knappt 59%. Det är bara två, tre veckor sedan så snacka om att vi hunnit gaska upp oss några grader ändå. Jag är så himla nöjd och glad! 
Vi fick rida vårt första ärevarv också och Dansa var så snäll. Sprang mest och störde sig på rosetten som fladdrade och ljudet när min medalj slog mot kavajknapparna. Sen kom hästarna i hagen och galopperade bakom oss så vi avslutade med lite passage ;)
 
Åhh vad jag älskar att tävla och träna och sträva efter förbättring! Jag är så glad att jag har Dansa som jag kan utvecklas med.
 
 

Foton från kvalitén

 
 

Vårt rekord är slaget

 
 
Ikväll har vi varit med på dressyrKM och jag är mycket nöjd med resultatet!
Återkommer med mer detaljer. 
 

Vingliga ben

Var i kyrkpaddocken igår och red igenom LB:1an inför måndag och det gick riktigt dåligt. 

Först så hade jag total noll styrsel i mina skänklar då jag red i dressyrsadeln med ridskor och inte ens några chaps. Kommer aldrig mer hända om jag tänkt rida ett mer seriöst pass vill jag lova. Antar att det bara är för att jag är van att ha stövlarna nu, men rida kunde jag då rakt inte. Kände mig som toppen på en flaggstång under storm! Jag red också utan sporrar vilket var länge sen i dressyrväg (nu efter kvalitén kommer dom inte användas hemma) och mina ridskor är för vida så när jag skänklade rörde sig bara hälen inne i skon. Ja det här blev ett pass där jag fick träna på att kontrollera min frustration. Gick bra ur den vinkeln att jag inte lät Dansa lida för det genom att bli hård i handen ex, men det gick piss i den vinkeln att jag inte kunde rida för fem öre (därav blev hon ju lidande ändå förstås..)
 
Detta gjorde mig frustrerad och spänd, vilket smittade av sig. Of course! Dessutom kom kossorna glad i hågen så precis, så jag lyckades inte få Dansa att koncentrera sig på mig. Jag red dock vidare och tog oss igenom programmet, på ett mycket dåligt sätt, då jag kände att jag inte hade sinnestämning för att göra om. Koncentrerade mig bara på vägarna och försökte slappna av så gått det gick i Dansas spända gångarter. 
 
Ökningarna var obefintliga och formen nästan likaså. Traven var typ 7m lång och skritten seg. Galopperna fattade hon rätt och korsade inget (sån himla lycka!!! har nästan glömt att vi haft såna problem med det nu när hon inte gjort det på 4 ridpass ;) Haha) Den var dock också vääääldigt stor.
Jag måste lära mig att kvicka till henne sånna gånger! 
 
Inte nog med att paddocken är liten så har dom tagit bort en gigantisk sten på ena långsidan så där måste man rida runt och ridytan minskar ytterligare. 
Oj vad jag klagar nu! Haha.
 
Jag valde ut några saker att ta igenom innan vi slutade så vi gjorde några ökningar och efter ett tag vaknade hon till och längde fint i traven och båda galopperna på diagonalen. Hon tycker det är konstigt när jag ber henne länga där, eftersom vi bara tränat på långsidorna. 
Hon blev också stadigare i formen och jag lyckades rida ihop henne lite mer. Hon kämpade på bra med världens mest ostadiga ryttare så det ska hon ha beröm för. Lillbebis! 
 
Nu laddar vi för måndagens dressyr KM. Målet är att inte få lägre procent än sist. Får se om vi klarar det. 
 
 

Tankar och planer

I eftermiddag var Dansa och jag ute och klättrade i Lillskogen och vid skolan. Hanna och Lukas gick med som sällskap men vi gick först hela tiden och dom placerade sig i gräset ibland så att vi red runt själva. Dansa skötte sig exemplariskt! Gick förbi läskiga saker med bara lite tvekan och gick även ifrån Lukas gång på gång när han fick mumsa gräs bäst han ville. Stannade och surade någon kort stund några få gånger, men det tycker jag ändå är ett bra betyg med tanke på vilka prov hon ändå fick utstå. Vi tog ett bamsehopp över diket nedanför skolbacken en gång också, men sen klev hon bara över.
 
Winston har varit halt och vilar därför. Vi hittar ingen värme eller svullnad någonstans men kiropraktorn fick rätta till högra sidan av bogen (den halta sidan) så vi tror att han vrickat till sig i hagen. Idag när vi sprang med honom så var han ohalt dock! Min magkänsla sa redan innan att han skulle vara bra idag ;) Han ska få vila fram till nästa vecka ändå för säkerhetsskull och jag ber på mina bara knän att han förblir ohalt när han är igångsatt. Vilket jag verkligen tror. Men allt känns lite extra jobbigt nu bara för att det här är samma tid som vi tog bort Visa förra året. 
 
 Dansa har fått tagit det lugn sen i söndags med två vilodagar, följt av en promenad och idag klättring. Idag fick musklerna jobba mycket men vi skrittade mest annars. Det lilla jag travade så var hon jättepigg men väldigt mjuk och fin. 
Imorgon ska vi rida igenom LB:1an och sedan vilar hon i helgen igen. På måndag är det dressyrKM i Spännars och på söndag nästa vecka så åker vi till Rengsjö på en pay´n jump. Så nästa vecka ska hon hoppa några språng en dag och resten blir uteritter. 
Sen är det bara en tävling kvar i år och det är en lokal dressyrtävling i Bollnäs, 25 oktober.
 
Dansa ska få några veckors vila i vinter men jag vet inte riktigt vart jag ska lägga den. Gruvar mig faktiskt lite för det då jag bara kan tänka mig hur hon kommer vara under igångsättningen men den kondis hon är uppe i nu.. ;) Vi fortsätter med fyra dagars ridning/tömkörning resten av året i alla fall. 
Tömkörningen har det blivit dåligt med nu under sommaren då jag behövt alla ridpass jag kunnat få till att träna inför kvalitén. Nu är den gjord så vi ska återgå mer till schemat, med ett tömpass varannan vecka. 
Ska bli kul att se/känna skillnaden nu eftersom det var ett tag sedan, hon har blivit bra mycket starkare i kroppen sen dess. 
 
Hästarna gick och betade ute på gården idag och när vi kom tillbaka från ridturen så väntade dom på sina kompisar såklart! 
 
 

Kvalitén löshoppning

 

Träningsvärk

Dansa har en lugn vecka framför sig efter att årets stora mål är uppnått. Hon har träningsvärk i ryggen sen söndagens löshoppning. Idag var det bättre men hon var fortfarande något öm så vi tog en promenad istället för en skrittur. Vi fick sällskap av Hanna och Noa. Noa var lika lycklig som vanligt när hon får komma ut och se sig omkring. Hon ska sakt men säkert få börja röra lite på sig nu efter fölningen. 
 
Det blev alltså en promenad på asfalt idag för att gå bort lite träningsvärk. Hästarna hade ett bra tempo och jag tycker att det är så härligt att gå med dom då. 
 
Idag började hon tjafsa med bakhoven igen men efter en tillsägelse så slutade hon, tack och lov. Har avvaktat med att greja med såret i två dagar nu just för att hon vart så bråkig ändå. Men på torsdag så måste det pysslas om. Någon måste ogilla mig skarpt som "satt" ett sår på hennes mördarbakben. Hade hon inte kunnat få det fram istället där jag i alla fall har en chans att hålla kvar?!! 
 
Kurt-Råttjägaren-Sune-Åsberg
Hörde du råttan??? 
 

4 års kvalitén

Dagen började väldigt tidigt i stallet strax före 6. Knopparna satt till min stora förvåning kvar! Bara lite uthängda men det fixade jag i Högbo strax innan uppsittning. 
 
Vi var framme i Högbo i bra tid efter resan som tog ca 1h 14min. Dansa har aldrig åkt så långt men hon stod som ett ljus hela vägen. Även hem. 
Vi lastade ur och Dansa var stencool genom hela tiden vi var där. Tackar alla gånger vi åkt kors och tvärs här hemma. Det ända som fick henne att spänna till lite två gånger var när en shettis rejsade runt i en hage som hon såg lite dåligt. Annars följde hon oss som ett ljus, stod stilla när vi bad henne utan att skrapa med benen och gick duktig överallt hon skulle. 
 
Först var det ID kontroll och mätning. Mätkvinnan ojade sig över att hon tyvärr blev liten. Haha. Med sina 155cm så var hon minst, med några cm som marginal, bland de hästar som deltog. Hade hoppats på att hon växt någon cm i alla fall, men jag tackar att hon är i grövre modell och bär upp mig bra ändå. 
 
På framridningen var hon pigg men sammarbetsvillig. Blev aldrig sur och arbetade på bra i alla gångarter. Hon tyckte det var kul och jag kände mig så lugn och förväntansfull. Red igenom henne i traven och tog ett varv åt vardera håll i galopp innan hon fick skritta och spara energi. Blev lite bus i galoppen en gång men annars tog hon fattningarna så bra. 
 
5 min innan vi skulle in på bedömningen så skrittade vi bort till ridhuset tillsammans med ekipaget vi skulle rida med. Jag bad Hanna att ta av röda rosetten i svansen och Dansa blev rejält rädd av någon anledning och blev alldeles studsig och bakskygg ett tag. Men sen lugnade hon ner sig igen. 
 
Väl inne i ridhuset var det lite läskigt igen. Dansa har alltid ogillat och gör fortfarande att gå in i ridhus men bara hon kommit in så går det bra. Lite spänd och lite läskigt nere vid dommarna och i vissa hörn. Hon blev också rädd och vågade inte ens gå förbi en uppskjutninsdörr på ena långsidan. Gick bättre efter ett tag tack och lov men hon spände alltid till där. 
Själva ridningen gick bra jag är jättenöjd med allt förutom att jag inte fick till traven som jag vet att vi kan. Jag fick inte fram vilan på steget utan den blev lite springig. Tråkigt att det förstörde poängen lite, men samtidigt så är jag så himla lycklig och stolt ändå. Det här med olika gångarter på det här sättet är fortfarande väldigt väldigt nytt för mig. 
Gångarterna:
Skritt - 8 . Ren, ganska vägvinnande och avspänd.
Trav - 6,5 . Ganska energisk, kort, bristande register.
Galopp - 7,5 . Rytmisk, ganska rund, något obalans på volt. ( Men vi fattade bara rätt galopp och korsade aldrig!!) 
Temperament och allmänt intryck - 7 . Sammarbetsvillig, ska utveckla sin bärighet
 
Visningen för hand gick också bra. Dansa stod precis som hon skulle när vi tog av sadeln så dommaren sa att jag inte behövde ändra något på henne. Tur för mig ;) Haha. Den skrittade och sprang vi en varsin vända innan jag fick ställa upp henne igen. Det är bra med avslappnade hästar men sådanna här gånger önskade jag att hon kunde spänna upp sig lite och snygga till sig. Jag fick passa henne så att hon inte ställde sig och vilade med ett bakben.. haha. Viftade med spöet i luften så att det swishade så då höll hon sig lite vaken i alla fall. 
 
Exteriören:
Typ - 7. Liten och kortlinjerad. (Drogs ner eftersom hon är för liten)
Huvud, hals, bål - 7 . Bred hals, djup bål, något kort rygg
Extremiteter och rörelsernas korrekthet - 6 . Betydande tåvid h. fram. Nystar, tåtrång. Biljarderar v. fram. 
 
Lite konstiga ord som jag aldrig hört men summa av kardemumman så är det synd att hon inte har rätt höjd och har sina medfödda rörelsestörningar och ett ben som är utåtställt. Det drog ner det sammanlagda endel i både hopptalang och dressyrtalang eftersom det slås ihop. 
 
Efter detta var det 30 min paus så att hon skulle få återhämta sig lite innan löshoppningen. Jag var orolig att hon skulle vara trött till den, men ack så jag bedrog mig. Hon var som en riktig kanonkula så jag fick snarare hejda henne än mana fram henne. Haha. När det började närma sig maxhöjd stöttade jag med smackningar men vågade inte jaga för mycket eftersom jag vet att Gabbi vart noga med att hon inte får gå för fort in. Jag blev nervös när jag förstod att jag skulle vara piskförare eftersom jag aldrig vart det. Så det var skönt att hon visste exakt vad det handlade om och klarade sig nästan helt själv.
Hon var i bommarna på en höjd där i mitten och sedan rev hon maxhöjden 1,30 en gång. Men nästa gång så rättade hon sig och hoppade ordentligt över utan att vara i så det var bra att dom fick se det. Jag blev lite nervös där i slutet för satan vad jag tycker de där hindren ser groteska ut tillsammans med min lilla minihäst. Hon får nog nöja sig med dom höjderna på endast löshoppning hela livet. 
 
Hoppningen:
Teknik och förmåga - 7,5 . Häst med god benteknik fram o bak. Snabb reaktionsförmåga, något kort språngkurva.
Temperament och allmänt intryck - 7 . Sammarbetsvillig och modig. Önskvärt mer energi. 
 
Det var roligt med den domaren för han utvecklade sin bedömning ganska mycket. Han sa bla att Dansa just nu lever lite på farten eftersom hon har kort språngkurva men har där väldigt bra användning av sin snabba reaktionsförmåga. Han skulle vilja att hon kunde växla upp mer de gånger hon kom in kort så att hon inte behövde hoppa av lite för tidigt på hindren. Jag ska träna galoppen och lära henne att länga på sprången så kommer det bli bra :) 
 
Som tack för deltagandet fick vi en rosette och en grimma med tillhörande grimskaft. 
 
Jag är som sagt väldigt nöjd med dagen. Även om jag vet att vi hade kunnat få ut mer poäng på traven och kanske även de andra gångarterna om någon mer erfaren hade ridit, som vet hur man ska få fram det bästa, så är jag så otroligt glad att jag gjorde det själv! Nästan alla bedömningar ligger en bit över medel och hon är ju enligt pappren en perfekt allroundhäst vilket jag redan sagt tidigare. För mig och mina mål är hon den ultimata! Det som gjorde mig mest glad var att Dansa tyckte att allt var roligt. Hon var inte sur en sekund och jag älskar att känna att mina hästar har roligt. 
 
Det var en riktigt rolig dag och jag är faktiskt så jäkla STOLT över mig själv att det är jag som ridit in henne och gjort allt arbete till den ridhäst hon är idag. Med hjälp av en bra tränare såklart! Det är A och O. 
 
Slutresultatet blev efter någon slagt procenträkning eller vad dom gör:
Lovande dressyrhäst: 7,1
Lovande hopphäst: 7,2
 
Den som vann dressyren hade 8,0 (minns inte hoppningen) och Dansa och jag hamnade i mitten på båda delarna. Känns kul att själva gångarterna och hoppningen inte låg långt under de i toppen utan att det var exteriören som drog ner ganska mycket. För det kan man ju ändå inte påverka. 
 
Jag har då världens bästa häst i mina mått mätt och jag blir alldeles sprallig av tanken på allt kul vi ska göra! Även om jag fällde några uppgivna tårar idag när hon tjafsade väldigt mycket med ett bakben. Det är inte långt mellan lycka och slita sitt hår med den hästen ;) 
 
 Tusen tack Annika och Hanna för all hjälp! Utan er hade vi inte kunnat göra det här. Och tack Linda och Jenni för foton och film och tack Viktor, mamma och Anders som kom och hejade och stöttade. Med hejaklacksskyltar och allt! Haha. 
 
Från och med igår så ska jag sluta tro att Dansa och jag (framförallt jag) är sämst på allting. Vi kan faktiskt, det bevisade vi igår ♥ och nu ska vi bara bli bättre och bättre!
 
 

Lycklig!

Gårdagen var väldigt rolig och jag är så himla nöjd med min och Dansas insats! Vi visade vad vi kan (bortsett från traven) och fick bedömning därefter, som jag är så himla glad över! Det kommer upp ett mer detaljerat inlägg när jag orkar skriva. Försts ska jag åka och pussa på prinsessan och även ta hand om min älskade Bronzac.