Vemdalen

Viktor, Sune och jag har tillbringat några dagar i stugan. Åkte i tisdags och kom hem idag, som vanligt så gick tiden alldeles för fort. Vi hade kunnat stanna bra många dagar till, hela högen. Men vi har haft det väldigt lugnt och skönt där uppe i alla fall. Laddat batterierna med fjälluft. 

Vi har farit runt och fiskat lite varstans, resultatet blev tyvärr bara två firrar. Men spännande var det ändå eftersom vi inte visste resultatet innan ;) Vi har även promenerat mycket, varit lite rädd för björnar, kikat på vattenfall, bestigit en skidbacke (Viktor och jag i alla fall, Sune fick vi minsann bära), ätit god mat och slappat. 


Vi var lite sugen på choklad..
Vad vore fiske utan gofika?? 


Kurtan hade planer på att ta sig över ån. Efter några tappra försök insåg han att hans kroppsvikt inte var till någon fördel i strömmen.
Viktor fångade ett träd
Kan skratta ihjäl mig åt den här bilden. Ser ni benen?? eller är det tennstickor som spretar?! Haha
Retstickan!


Finis ♥


Varför gå när man kan bli buren? 


Sångbäcksfallet
Morgonfiske, utan fisk.


Vi undrade just vart en av spelpjäserna tog vägen..


På en gungande hänbro är det bäst att bredda benen allt man kan för att hålla balansen! 

Glassaren! 

Semester

Bronzac hade semester medan vi var i fjällen och nu drygar jag ut på den lite extra eftersom det bara bev 3 dagar. Någon dag till är han allt värd min guldklimp! 

 
 
 

Öm rumpa

Tog en liten promenad med Dansa idag, tillsammans med Annika och Visa. Dansa kunde inte riktigt hålla sig så hon drog igång liten brakedance när vi var ute på en åker, och sparkade mig i rumpan! Tur att den är rejält vadderad ;) Efter urladdningen höll hon sig i skinnet och var jätte duktig trots att det var en del knott i farten, vilket brukar kunna störa henne extremt. 

Vi var inte borta mer än 10 min och under tiden fick Lukas sitta fastbunden i ladugårdsväggen. Han stod och sov när vi gick, men när vi kom tillbaka var hela hästen röd (efter att ha kliat sig mot röda väggen), blommorna var nedtrampade och skålarna med grejer i låg utspridda.. den lille vita (numer röda) banditen. Haha!

Igår när det regnade hade han gått under en gran. Ibland är det bra att vara liten.
 

Bra känsla

Kom hem från fjällen idag och drog direkt iväg till stallet för hoppträning. Vi hoppade en 3 kombination och bana med mycket svängar idag. Det var jag som föreslagit övningen efter att ha sett den på ett träningsklipp på internet. Ganska invecklad med väldigt mycket svängar, så det var inte lätt att komma ihåg allt. Haha. Hur som helst så kan jag stryka ett stort sträck över förra träningen nu, för idag gick det kanonbra! Tack och lov.

Kände så fort jag satt upp att det var en helt annan häst idag. Anette har ridit ihop honom mycket på marken nu i veckan, och skillnaden är obeskrivlig. Red även med sporrar för första gången, vilket också kändes bra då jag inte har orkat att få med yttersidan i snäva svängar tidigare. Idag gick även det som smort! 

De flesta språng idag blev riktigt bra faktiskt. Men glömde ett tag bort att det är dödsförbud på att släppa iväg honom innan hindren, så det var nära att vi störtade där några gånger. Tänk att jag ska ha så dåligt minne, och att alla detaljer måste bli bra, inga småmissar accepteras av herren (vilket gör honom till en perfekt läromästare). Han hoppar ju alltid, men det blir lätt kaos och farlig om vi hamnar fel då han blir så flack och framtung. Inte alltid lätt när man är så oruttinerad och glömsk som mig. Speciellt då Bronzac, som jag hoppat mest, är rena motsatsen. Men jag lär mig hela tiden och det är grymt kul! 

Det här var sista hoppningen innan tisdagens tävling. Nervositen börjar komma smygandes! 
Skulle behöva skriva en notislapp att ha med mig på banan;
* Upp med blicken!
* Tryck med benen och stadigt i munnen, INTE släppa iväg!!
* Inte för låga händer! 
* Galopp genom svängarna och glöm för guds skull inte yttersidan!

Sen ska jag ju helst komma ihåg banan också.. haha. 
 

Sune blir äldre

 
 
Sommar 2007

 
 
Julen 2011

Longering i Spännars

Åkte med Dansa till Spännars imorse så att Anette fick longera henne igen. Det var en helt annan häst idag kan jag säga! Hon har helt klart gått hemma och funderat under de här veckorna som gått sen sist.

Sist stod hon på bakbenen första kvarten och sedan stannade hon och tjurade en gång per varv, fast Anette fick igenom det i slutet. Idag fanns inga sådanna tendenser kvar förutom någon gång ibland. Och då bör tilläggas att våra hästar stod och hängde precis vid staketet idag (!!) Hon travade på riktigt fint emellanåt. Anette lät även henne rulla in i galopp några varv också och det är faktiskt första gången, men även det gick bra.
Halterna sitter bra, men problemet där är att hon vill backa direkt efter, så det måste vi träna vidare på. Har fått lite andra knep än de jag brukar använda, så ska testa det. 

Dansa skötte sig exemplariskt även med allt runtom idag. Kändes mycket coolare i allmänhet än de andra gångerna vi vart där, trots att hästarna var alldeles vid paddocken idag. Hon blev dock lite trälig att leda efter longeringen för hon blev lite svettig och ville helst lägga sig över mig och klia sig. 

Dansa o Co. går i sommarhagen nu så hon lastades på och av från transporten där vilket gick jätte bra. Stannar på luckan och är lite seg, men backar inte av och det är huvudsaken. 


 

Värdelös

Hoppträningen med Tage idag gick åt skogen. Jag red som en riktig kratta och blir så frustrerad när jag inte skärper till mig fast jag kan. Känns extra jobbigt när det är en annans häst, jag vill ju inte förstöra något.

Tur att vi hinner hoppa en gång till innan tävlingen nästa tisdag. Idag känner jag mig bara värdelös. Stackars häst.. 


Frida och Jens kom och tittade. Synd att dom fick se vår (min) sämsta sida bara. 

Midsommarafton

Gårdagen var helt perfekt, hade roligt hela dagen/kvällen och kan nog inte önska mig mer utav en midsommarafton :) Viktor och jag var hos morfar och Annika från morgonen till tretiden, med släkten. Vi åkte hövagn, klädde midsommarstång, lekte, dansade och åt lunch med sill, potatis och gräddfil med gräslök. Till efterrätt åt vi Annikas hemmagjorda glass med jordgubbar. Sååå gott! 

Eftermiddagen/kvällen tillbringade vi i Galve med Frida och Jens. Vi grillade kött och marsmallows och spelade kubb. Underbart väder men vid halv tio blev knotten så envis så vi åkte hem till Kjell och avslutade kvällen i soffans framför Ice Age 1. Haha. Fast jag somnade efter halva filmen..
 
Tack alla underbara människor för en perfekt dag! 

 
 

Skolstart

I tisdags satte vi Dansa i skola igen efter drygt 3 veckors sommarlov. Det kommer säkert bli någon ledig vecka här och där framöver i sommar men annars ska vi sysselsätta henne. Startade med en kort och kravlös tömkörningsrunda. Hon mindes start,stopp, höger och vänster. Fick påminna henne lite i de första halterna, att det är 4 blickstilla hovar som gäller innan man får gå igen. Men sen satt dom som ett smäck :)

Hon gick och kliade sig och grejade jätte mycket pga myggor som störde henne. Hoppas att hon ger sig med det för hon tappar fokuset helt. En moppe körde förbi lite väl fort och Dansa hoppade bara till lite, såg på henne att jag riskerade att få en häst i knäet ett tag, men sedan bestämde hon sig för att hoppa framåt istället. Vilket gjorde mig ganska glad faktiskt. Gräsklipparen vi gick förbi tittade hon knappt på. Vi körde en klockren travsträcka också för att se så minnet fanns kvar även där, och det gjorde det :) 

När hon stod uppbunden i gången fick hon ett sånt där panikryck igen. 

Imorgonbitti åker vi med henne till Spännars igen för att Anette ska longera henne :) 

 
Hemska flugfän! 
 

Kurt-Sune Åsberg

Sune har haft små krampanfall från och till i två år. Dom har kommit väldigt sällan och hållt i sig så kort så vi har inte kollat upp det, förrän nu, då han fick ett anfall för två veckor sedan och hade två stycken under dagen igår. Kändes väldigt obehagligt eftersom det kom så mycket tätare, så fort, så idag har vi varit hos farbror doktorn. 

Han trodde inte att det var epilepsi som vi anat eftersom att anfallen ser så annorlunda ut mot för vad dom borde, men vi tog ett blodprov ändå för att kunna utesluta (och det var bra att ha tydligen) så på måndag får vi svar på det. 
Det han trodde var att han får kraftiga magknip av för mycket godsaker i kosten och/eller att han är överkänslig mot något så att han reagerar på det viset. Så nu är det strikt diet på HUNDMAT som gäller! Blir hårt för endel människor i hans närhet.. men hellre en frisk och välmående Kurtan! 

Annars tyckte veterinären att han såg ut att var en pigg och sund hund. Hade bra blick, var trevlig och hade fin munhygien. Så det kändes skönt att höra :) 

Sune känns lite trött idag, men det tog väl på krafterna igår kan jag tänka mig. Gose ♥


Byte av hage

Igårkväll tog Annika och jag hästarna till hagen nedanför dem. En lugn och säker promenad trots att vi mötte 3 motorcyklar, som så snällt åkte sakta förbi. Förra årets "flytt" var allt annat än lugn, men det var också längsta Dansa gått då. Ni kan läsa om den här.
Igår ledde jag Dansa i enbart grimma och longerlina. Hon puttade på mig några få gånger, utan att jag tappade balansen, annars var hon riktigt riktigt duktig :) Känner att hennes styrka börjar tillta, så måste se till att vara konsekvent och hålla den i chack. Vill inte ha en häst som drar iväg! 
 

3 dagar kvar

På torsdag jobbar jag min sista dag innan semestern! Är sedan ledig 2½ vecka vilket känns helt sjukt underbart! Känner att kroppen behöver lite vila "frisörvila" nu. Jag har klippt igenom familjen, förutom Viktor som ska snyggas till här i dagarna, så att jag inte ska behöva röra en sax på hela semestern. Det enda jag tänker göra i frisörväg är att hjälpa Viktors syster att locka håret inför ett bröllop, och tvätta mitt eget, sen är det STOPP!

 

 

Hur som helst, hade lite panik över semestern igår. Kändes som att jag ville hinna med gud och hela världen men ändå få in liiiite till. Viktor och jag slog oss ner och tittade igenom våra kalendrar och kom fram till att det finns 3-4 dagar vi kan åka till Vemdalen nästa vecka. Om jag kan flytta en hoppträning. Ska bli sååå skönt att bara vara vi (och myggorna tyvärr), andas fjälluft och ta varje minut som kommer.
Fast ni som känner mig vet ju också att jag älskar att ha fullt upp! Men det kommer jag ha resten av semestern så det gör inget. 

Planerna ser ut som så;
- Fira midsommar hos morfar och Annika med släkten, på fm. Umgås med Frida och Jens på em. 
- Viktors DM match i Rengsjö.
- Vemdalen v.26 mån/tis - tors/fre.
- Fira mammas födelsedag.
- Umgås med Frida och Linda som kommer hem.
- Sova med Frida hos hennes hästar så att jag äntligen kan få träffa dom och ge oss ut på härliga skogsturer.
- Hoppträningar
- Lokal Hopptävling 3 Juli med Tage. Första tävlingen på hundra år och jag längtar som en tok!! 
- Passa på att ha Kurt-Sune en hel del! 
- Låta Bronzac få lite semester och rida honom resten av tiden.
- Promenera och tömköra bebisDansa.
- Åka med Dansa till Spännars minst två ggr om jag får med mig någon hjälp. Kanske löshoppning i S-hamn. 
- Kolla upp mina nysningar, utslag och dåliga hörsel. PÅMINN MIG! 
Jag skulle förresten hemskt gärna sola och bada en del också, men det har jag faktiskt inga förhoppningar på. Kommer få hem min bil lagom till semestern också. Tidigast i slutet av den här veckan skulle den bli klar. 

Sommar 2010 i Norrlandsporten ♥
 
Ja, jag känner mig rätt taggad på semester faktiskt. Skulle inte förvåna mig om jag blit liggandes i sjuka och feber! Har kännt mig halvkrasslig någon dag här och var de senaste veckorna men jag hoppas vädret och hälsan är med mig :) 
 

Stor flicka

Dansa har haft sommarlov i 3 veckor nu, då hon bara gått och myst i hagen. Hon har blivit intagen ibland för borstning men annars bara varit bebis. Jag har mest vart ute och hälsat på i hagen, dels för att jag inte kan hålla mig ifrån henne och dels för att det är bra att hon får bli lite ompysslad där också utan att bli intagen. 

Idag åkte jag dit med Hanna och vi tog in lilla familjen för en rejäl avdammning. Antingen så har Dansa växt en del under de här veckorna både på höjd och grovlek, eller så är det jag som är så van vid lille Bronzac nu. Stor kändes hon i alla fall! Ställde upp henne i gången med tanke på att hon inte stått där på länge och två gånger så backade hon bak och fick lite panik när linorna tog slut. Blev väldigt förvånad eftersom hon ända sedan hon var liten, lugnt gått fram när det tagit emot. Hon stod dock lugnt och fint mellan incidenterna. Vet inte om det sitter i sen hon backade bak och lädergrimman small av (pga produktionsfel) så att hon var tvungen att testa ifall det gick idag med? Hoppas att det släpper snart i alla fall, ser lite otäckt ut. 

Hon fick stå ett tag med sadeln i boxen också och jag fick minsann byta till en längre sadelgjord då magen växt ett antal cm i sommarhagen. Hon har ärvt en av Bronzacs gamla så egentligen är det inte så konstigt att hon växer ur den, även om gräsmagen är lite väl stor nu. Sadeln mindes hon och brydde sig inte ett smack om i alla fall. Ska köra igång med promenader och tömkörning nu, tror faktiskt att hon längtar lite efter äventyr igen. Hoppas på att kunna åka till Spännars några gånger under min semester också! 
Bal 2012


Bruduppsättning + hennes dotter


Trav med sadelDen här dagen, 28 april, travade hon med sadeln på för första gången. Inte minsta reaktion på att sadelkåporna flaxar lite.
På filmen har hon travat några sträckor redan. 


Hänger på DansaHär är filmen sedan jag hängde på Dansa 23 maj.
Det är andra eller tredje gången jag hänger på henne med hela min kroppstyngd (tidigare har jag lutat mig mycket över och lagt lite tyngd, vilket hon tyckt vart lite läskigt ganska länge. Men det släppte i vintras) Andra gången jag har stigbygel på sadeln så att jag ska kunna hålla balansen och hänga kvar ett tag. Som ni ser håller jag i mig i gallret på andra sidan också för att ha lite extra balans för att inte skrämma henne. Hon fick även gå ett steg fram i slutet och som ni ser så verkar hon helt obrydd, dock lite vingligt. Så länge hon känns lugn och cool så försöker jag vara ganska yvig med grejer och kropp för att hon ska vänja sig.


Träningstävling 1 mMin moster Anna filmade när jag och Tage "tävlade" på stallets träningstävling. Hanna har nu vart snäll och hjälpt mig att få in filmen på youtube och även nu lyckats lära mig hur man får den på bloggen! :) Filmen hamnade i ett väldigt konstigt format så allt ser mycket lägre och bredare, men sak samma. Nu går det titta i alla fall!

Alone

Känslan man får när man inser att jag glömt att Viktor inte kommer hem ikväll..Känslan av att inte ha någon att retas och brottas med innan sovdags. Boooooring!

Bra dag

Hade provuppsättning + sminkning på bruden i morse, som jag ska ha på lördag. Det gick bra och hon var jättenöjd. Jag är dock otroligt nervös och längtar till lördag kl 14.00 när det är över. En stor sten kommer lyftas från mitt hjärta då. 

Magda kom och slingade håret på eftermiddagen så det var så kul att träffa henne! Tror vi hann gå igenom det viktigaste under de timmar hon satt i stolen :) Hon åkte med mig hem och jag testade hennes tävlingskavaj som passade perfekt! Trodde att den skulle vara minst en halv meter för kort i armarna. Haha. 

Hanna och jag åkte till stallet och regnet öste ner. Men lagom tills vi var klar med stallsysslorna så försvann regnet och solen kikade fram lite. Perfekt eftersom vi skulle ut på promenad med hästarna. Hanna gick med Bronzac och jag skrittade på Tage. Han har nämligen lite semester nu medan Anette är utomlands, så jag har bara vart ut och rört lite lätt på honom.

Tror jag har kommit fram till att mina utslag på händerna kommer ifrån färgningar. Jag har mest haft klippningar de senaste dagarna och vid färgningar vart riktigt noga med handskar. Idag fuskade jag när jag sköljde ur Magdas färg, och nu har jag flera kliande utslag på fingrarna. Fy mig!

Måste ge Ida och hennes Daniel ett stort grattis till lillkillen som föddes i eftermiddags!


Social bebis

Var och hälsade på Dansa ikväll och jag tror minsann hon saknat mig lika mycket som jag saknat henne. Har inte vart dit på nästan en vecka!

Vi var där i ca 40 min och Dansa var nära hela tiden, utan att lämna oss en sekund för gräs eller de andra hästarna. Hade hon vart lite mindre kan jag sätta en peng på att hon gärna krupit upp i knäet. Min älskade lilla gofia!


Frisörhund

Trött, tröttare, tröttast.
Hanna och jag tillbringade förmiddagen och halva eftermiddagen i stallet där jag red Tage och hon tränade Bronzac från marken. Sedan hämtade jag Sune och åkte til Hudik på fotbollsmatch. Sune var grym som maskot eftersom att Huff vann! :) Rolig match att se och Kurtan myste i en fäll i mitt knä och ville inte lämna läktaren när machten var slut.
Hudik - Sollentuna
Haft ont i huvudet och är tröttast i världen. Men det vet ni ju redan. Blev bjuden på grillat hos svärfar ikväll och det var underbart gott. Imorgon ska jag in och jobba några timmar på salongen, på min lediga måndag. Sune följer med och testar på frisöryrket! Sen ska jag försöka bestämma mig om mitt troliga bilköp.. gosh vad jag hatar att ta sådanna beslut!
Somnade lite


Telefonsamtal

Om det blir tyst när ni pratar med Viktor i telefonen. Lyssna efter snarkljud, för han kan ha somnat..

Hahahhaha!

Sommarlov

Sommaren 2011

Planen för Dansa var att ge henne några veckors total vila nu under sommaren. När den skulle läggas
hade vi inte bestämt, men nu har hon vilat i snart två veckor pga att Annika har vart bortrest och jag har haft mycket på jobbet, så vi tänkte att det var lika bra att spä på det här nu och ge henne de veckor hon behöver.
Hon hanteras nästan varje dag ändå, men kroppen och knoppen ska få vila och bara vara bebis.

Tråkigt för mig, men skönt för henne. Fast ska jag vara ärlig så tycker hon nog att det är ganska tråkigt, som den sanne äventyrare hon är!

Spännarstävling

Så hade vi den årliga och popluära spännarstävlingen igår. Det var väldigt många år sedan jag var med, men går var det dags igen. Debut för Tage och mig tillsammans, och debut på storhäst för mig. Träningstävling och hemma i stallet. Men tävling som tävling ;)
Vi hoppade 90cm och 1m. Jag är riktigt nöjd faktiskt! Var lite orolig för att jag skulle glömma gud och hela världen när Anette inte kunde stå och tjata på mig, men tycker nog att jag skötte mig ganska bra på egen hand faktiskt. Förutom att vi kom väldigt nära ett hinder i första klassen. Tage tog sig ändå över utan att riva så vi fick 2 rosetter. Den ena gav jag till Hedvig, som tänkte hänga den på Lukas. Såklart :) 

Nu har jag såklart blodad tand och längtar extra mycket till 3 juli då vi debuterar på en lokal tävling i Söderhamn!

Foto: Hanna Jonsson

Fin kväll

Härlig hage
Dansa kom och mötte oss ikväll
Mys! sen fick hon se rådjuren..


Friendship


Hoppträning i spöregn

Det hemska vädret höll i sig idag också. "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder", right? Marie och jag var de enda som inte var gjorda av socker idag och var med på hoppträningen. Vi hoppade lite serier och allt går så himla bra så länge jag sköter mig. Nu går det ju inte speciellt dåligt när jag inte sköter mig heller, eftersom Tage är så väluppfostrad. Men känslan när jag kommit ihåg alla detaljer är underbar! Jag vill liksom aldrig att träningarna ska ta slut.

Det jag ska prenta in i min lilla hjärna nu är att jag måste komma ihåg att höja händerna så att hans huvud inte blir för lågt och han blir framtung. Jag måste rida ordentligen genom hela svängarna för att få med mig galoppen och ett bra avstamp. Jag blir så lätt avvaktande och lydig som Tage är så väntar han på mig och vi kommer för nära.

Paddocken var dyngsur och vi blev genomblöta. Tur att vi höll oss kvar på hästryggen idag, annars hade det blivit ett härligt bad. Hästarna hade till och med grus uppepå ryggen efteråt.

Lurade ut stackars Bronzac på en liten sväng barbacka efteråt. Han hatar regn så jag var nog inte den mest populära matten idag, men eftersom han vilade igår och dom stått inne större delen av de här två dagarna så tyckte jag att han skulle ut och röra lite på sig.

Var lagom genomfrusen när jag kom hem på eftermiddagen. Var ut och åt med Hanna och sen har jag legat i soffan med one piecen hela kvällen. Laddar för en ny vecka. Träningstävling och baltjejer är de utmärkande händelserna.


Skutt skutt


Ruskväder

Var min jobblördag idag och det är jag glad för. Vad skulle man annars hittat på en hel dag i detta snuskiga väder?

Regn, rejäl blåst och bara några få plusgrader. 2 Juni. Mums! Nej roligare hade man kunnat haft. Ridningen och målningen i stallet blev inställt så jag hämtade Kurtan och åkte hem. Hann med en trevlig lunch på stan med vår elev, snart blivande kollega, Carro på stan också. 

Passade på att klippa pappa och Patrik och tvätta flera maskiner, så lite nytta har jag gjort allt.

Morfar och Annika är i stockholm så jag har ansvaret för hästarna fram till imorgonkväll. Dom går ute dygnet runt så jag kollar bara till dom lite varje dag. 
Men ikväll hade jag ångest med tanke på att jag visste att de var genomblöta och blåsten inte nådig. Jag har ingen erfarenhet av vad hästar klarar av när de är vana att gå ute dygnet runt, men den kombination av väder som var idag, och som dessutom hållit på från tidig morgon, så vet jag att dom kan bli riktigt kalla. Fick inte tag på Annika så ringde till Anette för att rådfråga, ifall att jag var överbeskyddande. Men jag fick självklart svaret jag kunnat vänta mig från Anette. Ta in hästarna. Haha.
Så jag packade på mig regnkläder och åkte dit. Hästarna stack mer än gärna ner huvudet i grimman. Till och med Visa som är noga med sin utevistelse.
Fick spåna på boxarna och gå upp på höskullen och fixa lite natt- och morgonhö. Strax efter tio stod dom nöjt i boxarna och tuggade så jag kunde åka hem med gott samvete. Är lite sorgsen att jag missade "kvällen är din" med Eric Saade ;) Haha. Men huvudsaken att hästarna har det bra.

Blir ganska tidigt imorgon eftersom jag måste åka och släppa ut Dansa & co. Ska vara i stallet till tio och bygga bana, för det är hoppträning! :)
De vita ridbyxorna ska snart plockas fram för på onsdag är det tävling! Bara hemma i stallet dock, men kul ska det bli ändå :)

Dags att sussa!


Entusiastisk häst!

Dansa välkomnade hem Hanna med stor entusiast! Haha.
Hon var faktiskt glad egentligen, ville bara inte visa det på bild ;)