Marre och hästarna

Proppfulla dagar på salongen nu. Lite jobbigt för kroppen men himla kul! Hade ett nytt linne på mig idag och insåg att det blev helt öppet hela vägen in så fort jag lutade mig framåt. Perfekt om man står och klipper en lugg liksom. Haha. Så trots det otroligt varma vädret idag så fick jag lydigt stå med förkläde. Jag höll på att rinna bort ska ni veta. Men hellre det än att stå och flasha brösten för kunderna. Har införskaffat mig ett "under-linne" nu ;)

Marre följde med till stallet idag. Hon har ju som mål att kunna följa med mig och en till häst ut på en skogsritt någon gång. Idag var tredje gången hon red, och sist var för 1½ år sedan. Hon travade runt i paddocken själv. Red lätt rätt bra men hade svårt att hålla igång traven och svänga samtidigt. Men det går framåt, mer övning så är drömmen inte omöjligt. Kanske behöver ridpassen vara lite tätare bara ;)
Vi blev avbruten av åska och spöregn. Bronzac hatar spöregn och jag hatar åska, så vi fick ge oss.

Åkte förbi hos Dansa, Visa och Lukas på hemvägen. Jag håller koll där nu medan morfar och Annika är borta. Fölet kan ju komma vilken dag som helst! :)
Tog in Dansa och pysslade om henne lite. Visa gnäggade utanför men hon brydde sig inte ett dyft om det idag. Sen var det hovkratsningen.. hon sparkade inte lika vilt idag och gav sig fortare. Men däremot försökte hon lägga sig på mig en gång! Jag lyckades ta spjärn och trycka tillbaka henne så jag hamnade inte under någon hästrumpa tack och lov, för jag vägrade släppa hoven. Fick dock göra det sen för när jag tröck tillbaka henne tappade hon balansen.
Annars var hon snäll och foglig. Stannar och låser fast benen när man ska leda henne gör hon också förrästen, men det är väl bara att vara envisare än henne. Har ni tips får ni gärna dela med er!


Z


Miss my little angel <3


N


Hard work

Har haft en fullproppad dag på salongen. Började åtta i morse och sedan körde jag på i ett sträck fram till klockan fem. Hade tre 20 minuters luckor medan färger värkade, men då var det ju massa undanplock och sånt som gällde.
Tackar vår praktikant Martina för att hon var där och kunde hjälpa till med att pensla färg, diska, svara i telefonen och blanda färger mm. Det var hon som fick tidschemat att gå ihop för oss alla idag.
Laddar om några timmar nu så att jag orkar upp och köra ett race mellan 9-14 imorgon också innan jag får en kortishelg.
Tydligen städdag i stallet imorgon med start 10.00. Känner jag folket rätt så kommer dom spara en knippe arbete till mig så det är nog bara att hugga i med hårdhandskarna så fort jag kommer från jobbet.

Får Inte glömma att köpa en present jag lovat att fixa i veckan men inte hunnit med! På söndag ska ju Emil firas :)

Dansa är en liten diva. Hon sparkar halvt ihjäl både mig och sig själv när jag ska kratsa hovarna, men så provade Annika och då stod hon som ett ljus.. nästan. Reste sig lite bara sen gav hon upp. Jag flyger minsann som en vante när jag försöker hålla kvar de där små jäkliga hovarna. Men skam den som ger sig! Jag är en envis korv.

Har vart runt och handlat lite förnödenheter på kvällskvisten och sedan tittade jag och Viktor på Scream 2. (jag säger hela tiden scary movie, och ingen blir särskilt imponerad! Haha) Den var hur som helst bra! jag gissade rätt på en mördare, dock hann jag byta i slutet. Typiskt ;)

Nu ska vi ut med Eddie. Som förövrigt inte har någon skötare imorgon. Jag jobbar och Viktor ska på match, ingen annan är hemma heller. Stackars plutt.


Natti!


O


R
Söndagspicknick

I söndags fyllde vi ryggsäcken med grillspett, potatissallad, bullar, vattenmelon och ost & kex. Packade med filt och kudde i bilen och åkte ut till Långnäs, där vi tillbringade några timmar i solen. Det var blåsigt men varmt! Fikade och busade med Sune, han tog en simtur i vattnet och sedan somnade vi alla tre! Haha. Det blev en mysig dag i alla fall! :)

På kvällen blev vi bjuda på sommarens första grillning hos pappa.
Mums vad gott det var!Mätta och belåtna åkte Viktor och jag ut med båten för att fiska. Vi kom hem utan fisk
och med ett drag mindre.. oouups!


Passa dig.. böh!

Blev lite orolig idag när jag tog in Bronzac från hagen och fick se att han hade ett sår alldeles vid senorna på höger fram. Vet ju inte mycket om senskador mer än att det är väldigt lurigt att upptäcka. Han var dock knappt svullen och haltade inte så jag lindade honom och skrittade en sväng. Kylde benet när jag kom tillbaka (ingen värme eller svullnad då heller) och lät Pia och Anette titta på det. Ingen av dem trodde att det var någon fara. Såret var till synes ytligt. Så jag stressade nog upp mig i onödan :)

Gick ner med Bronzac till paddocken efter skrittrundan för att se på hoppträning. Alla hästar på banan verkade tycka att han var en riktig skummis. En av dem tvärnitade och kastade sig så att ryttaren föll av till och med. Bra jobbat Bronzac. Haha. Han som bara mumsade gräs i godan ro.

Nu måste jag följa med Viktor till statoil. Han blev visst helt galet sugen på en french hotdog (?!)


Scream 1

Tappa inte hakan nu gott folk! Men jag har tittat på skräckfilm idag, scream 1!

Viktor är ett stort fan av dessa filmer så de senaste veckorna har gått i scream 4:as tecken. Eftersom att den är bioaktuell. Han har pratat så mycket att jag tillslut blev så nyfiken och kände att jag nog måste titta jag med. Jag funderade några dagar och blev mer och mer sugen. Såg halva 4:an igår (Viktor hade inte sett mer så han kunde inte varna mig om jag såg längre) och idag har vi tittat på hela ettan. Jag hade några krav, det skulle vara mitt på ljusa dagen, bara några passiener fick vara nere och Viktor var tvungen att berätta exakt vad som skulle hända, innan det hände! Filmen var faktiskt riktigt bra, jag gillar handlingen. Men jag såg inte ett enda mord på hela filmen! Vi fick pausa ibland så att Viktor kunde berätta exakt vad som skulle till att hända, så att jag var beredd, och kunde blunda ifall det behövdes. HAHA!

Men det borde väl räknas som att jag sett en skräckfilm i alla fall?? Jag såg ju faktiskt mördaren några gånger! Dessutom råkade jag se något dött lik också! Och alla dödsskrik jag hörde trots att ljudet var lågt och jag höll för öronen och lallade!

Bra film hur som helst, och nästa gång vi har tid att titta på film mitt på dagen så ska jag se scream 2! Till den filmen ska Viktor inte tala om vilka mördarna är utan jag ska försöka lista ut det själv ;) (ja jag visste hela tiden vilka mördare det var i 1:an) Haha.

Källa: Google


Monster & Ängel samma kväll

Dansa sparkade som ett litet monster idag när jag skulle kratsa hovarna. Riktiga ko-sparkar! Tog en hel del energi innan jag tillslut "vann"= fick kratsa utan att hon sparkade ihjäl mig och att jag fick ställa ner hoven medan hon stod lugnt.

När vi ledde runt henne på gården och tränade kommando-ord och gick över en bom så var hon som en Ängel. Bet inte efter grimskaftet en enda gång och traskade på så himla snällt. Inte ett enda sattyg :)
Trots att dom höll på att borra efter bergvärme på gården bredvid.
Provade att ha kapson på henne idag och det funkerade väldigt bra.


Permanentad farmor

I lördags efter jobbet permanentade jag håret på farmor. Hon har gigantiskt tjockt och ganska långt hår så det tog 1½ timme att bara rulla upp det. Bättre än sist i alla fall; Frida och jag hjälptes åt att rulla upp det när jag permanentade henne i skolan då jag gick i tvåan. Vi rullade alltså halva huvudet var på 2 timmar!! haha.

Glad och fin blev hon i alla fall. Farmor passar i lockigt hår :)

Viktor kom och hälsade på en sväng och fick prova på att rulla lite!


Titta vad snyggt han rullade! Han rullade två spolar och dom fick
faktiskt sitta kvar :)


B


Hedvigs Lukaa

Här kommer två foton på Hedvig och Lukas som Annika tog när hon var med och red.
Dom är tagna från ett framkallat kort så därför ser kvalitén lite konstigt ut.
Hedvig Kraft är ett namn ni där ute på ridbanorna får passa er för i framtiden!


Hästtorsdag

Svängde in i Granbo efter jobbet och bytte ut den ena Dübeckaren mot den andra. Vi rullade till stallet och red ut på Bronzac och Silver. Riktigt blåsväder idag! Vilket resulterade i tittiga och spända hästar. Annars var det en trevlig tur! Måste köra lite markarbete med Bronzac i helgen så han blir sitt lydiga jag igen. Han har varit lite bångstyrig de senaste dagarna. Förutom igår när Alma red förstås. Då kommer den super duper snälla Bronzac fram. Förutom att han låtsades att han inte kunde galoppera. Om man inte väljer att se det så att han lät bli bara för att han kände att hon inte riktigt vågade. Då var han ju snäll :)
Emma följde med till Dansa efteråt. Vi borstade och greja innan träns och sele åkte på. Annika tog lille Lukas och jag traskade på med Dansa.  Eftersom vi hade tuffe Lukas med som sällskap idag så valde vi en längre promenad så att hon får se lite nytt. Trots att det blåste lite så skötte hon sig väldigt bra. Var lugnare med bettet idag och ville inte gå över mig lika mycket. Dessutom fick vi höra en rejäl smäll och hon bara stannade och spände upp sig en kort stund innan hon gick vidare.
Tillbaka i stallet fyllde jag en vattenhink och tog en svamp. Grejade lite med vattnet och började svampa av henne. Hon blev väldigt misstänksam men stod stilla. Får vänja henne mer med det.
Går på aoutopilot

Satt och läste lite ur arkivet och hittade detta inlägg. Småskrattar lite åt att jag var så trött efter det lilla jag gjorde dessa dagar.
Nu har jag dessutom flyttat hemifrån där det ska städas, lagas mat och tas hand om diverse saker. Mycket mer fysiska saker ska skötas, och tusen saker till ska man minnas i tid o otid. Jag har 40 minuters resa till/från hästen varje kväll (då hade jag de uppdelat med 20 min morgon/ 20 min kväll). Och dessutom har jag fått för mig att greja med en bebishäst några dagar i veckan.

Jag minns hur trött jag var och hur hopplöst det kändes när jag skrev det där inlägget. Men jag sitter här idag, med som jag skrev, massor av mer sysslor och ännu senare kvällar. Och jag är pigg och glad! Tänka sig vad kroppen vänjer sig. Man vet vad som krävs av en, eller vad jag kräver av min kropp kanske jag ska säga, och den håller bara tyst och gör som jag säger. Lämpligt! ;)


Buse

Vi gjorde ungefär samma procedur med Dansa idag som sist vi vad där. Longering i skritt, gick en liten promenad och travade för hand. Som vanligt tränar vi halt, ryggning och framåt hela tiden. Dels för att hon ska lära sig kommandon, dels för ledarskapets skull och mycket för att hon annars blir uttråkad på en sekund och hittar på egna hyss!
Hon var mer med på noterna när vi skulle trava idag. Sist tyckte hon det mest bara var konstigt.
Vi hade träns på henne under grimman så hon var väldigt nöjd med att få tugga på det. Men annars var hon en liten bråkstake idag. Blåsten hade nog en viss inverkan. Hon skuttade runt och ville gärna gå mig istället för att ta sin egen väg.
Men alla bebisar har ju sina busdagar.

 


Snygg är hon i alla fall :)


Storfiskarn!


Äntligen en gös också släpper dom tillbaka den!
Jag vill ju ha!


Fullspäckad vecka!

Måndag: Jobbade till 18.00. Packade upp och donade efter helgen.
Tisdag: Jobbade till 18.00. Åkte till stallet och red. Klippte Annika och tog med Sune hem.
Onsdag: Städat och bytt sängkläder, skulle tvätta men någon snodde min tid! Gosat med Sune. Alma ska rida ikväll och därefter ska Annika och jag träna med Dansa.
Torsdag: Jobbar till 17.00. Rida med Emma och därefter träna med Dansa.
Fredag: Jobba till 17.00. Klippa Patrik och sedan åka på fotboll i Rengsjö.
Lördag: Jobba till 14.00. Permanenta farmors gigantiskt tjocka hår. Klippa kusinen. Rida och ha kvällsmatning och insläpp. Kurt-Sune sover över.
Söndag: Tvätta (om jag får ha tiden jag bokat!), gosa med Kurtan. Rida, städa i stallet och ha kvällsmatning och insläpp.


Kurt-Sune sover middag


Uppsala i bilder


Longering

Annika och jag var hos Dansa igår. En riktig buse var hon i hagen minsann! Jagade stackars kossorna och reste sig alldeles för nära lille Lukas så att hon halvt landade på hans rygg. Dom var ena lurefaxar alla tre så det tog lite tid innan vi fick in dom.
Borstade och pysslade med Dansa ett tag innan vi selade och gick ut med henne på gården. Vi stannade där idag för det var massor av barn som tjoade och tjimmade på prästgården och därav massor med tätt parkerade bilar, så vi ville inte riskera att hon skrapade lacken på någon ;) Barnen brydde hon sig inte nämnvärt om i alla fall. Trots att dom sprang med barnvagn, kastade grejer och skrek.

Vi började hur som helst träningen av longering idag. Jag stod i mitten med linan och Annika hade grimskaft och gick bredvid henne. Vi måste ju starta med att lära henne komandon som "stanna" och "framåt". Jag sa komandot som gällde medan Annika hjäpte Dansa att förstå genom att dra lite i grimskaftet. Gick bra, tror hon började förstå lite grann. Höll bara på i några minuter, för annars tröttnar hon och hittar på hyss.

Därefter tränade vi några vändor med uppvisningsskritt. Och därefter provade vi att trava henne för hand för första gången. Jag höll i grimskaftet och Annika var vid bakbenen och piskade i backen samtidigt som jag sa "trava". Lite konstigt tyckte hon det var allt, men hon travade på lugnt och fint.

Hon biter inte alls lika mycket efter grimskaftet längre och kratsa hovarna går också mycket bättre nu :)
Nästa vecka ska vi nog ta en lite längre promenad med sällskap av Lukas, så hon får se lite nya vyer. Det blir spännande!


Sessan var på G!


Uppsala here we come

Mamma och jag ska tillbringa lördag och söndag i Uppsala. Min favoritstad!
Anna o Kristoffer är snälla och låter oss sova över där. Så det blir en hel del lek med Hedvig och bebisgos med Jonas hoppas jag :) Småttingkusinerna ♥

Anledningen till att vi åker ner är cykeltävlingarna som går av stapeln. Vet inte riktigt vilket år i ordningen vi är där, men det är några, och jag älskar det! Stämningen och spänningen på landsvägstävlingar är speciella och för många oförståeliga. Men har man en gång fångats av charmen, då är man fast!

Jag har gett mig själv och min käre mor en liten present också. 1000 kr var att shoppa för under söndagen. Bara för att vi är så värda det :) Hoppas att jag hittar lite nytt att jobba i, känns som att jag går i samma hela tiden just nu. Konstigt att man aldrig har något roligt att ta på sig, trots att garderoben bara blir mer och mer fylld..
De gröna byxorna jag fick en blekfläck på förra veckan har jag strykt på ett märke på i alla fall, och det blev rätt ok. Tack o lov.

Klockan halv åtta imorgonbitti går bilen.


Den här bilden får mig att längta tillbaka till Spanien!


SyskonkärlekHela syskonskaran


Transport


Bronzac hittade en transport full med mat. Så han ville gärna åka en sväng!


Hästnörd

Blir väldigt mycket hästtjat här i bloggen nu. Så jag är ledsen ni icke-hästintresserade läsare!
Jag är inne i en period då jag tänker häst mer än vanligt och vill helst bara vara i stallet hela tiden. Dansa vill jag ju uppdatera mycket om för att det händer saker med, och runt henne hela tiden. Sånt vill jag ju kunna gå tillbaka och läsa :)
Dessutom har jag ju skaffat mig en mobil med bra, inte super bra, men bra kamera. Det blir alltså mycket foton och det är alltid kul att visa.

Men era stackare som för tillfället tycker att min blogg är jätte tråkig kan jag lova bebis och Hedvig bilder efter helgen! Tillbringar lördag och söndag i Uppsala så då ska det hinnas med bus och gos med både den store och den lille ♥Hedvig och jag krattade lite i påskas när dom var hemma.


Bronzac


Mys-tur


Barbacka mys i skogen fick det bli idag, efter några hårda dagar.
Det var en pina att rida med min träningsvärk!
Hälsade på pappa och Linus i verkstaden och pappa tyckte
att det var väldigt konstigt att man inte tippade av när man inte hade något
"att ha fötterna i". Haha.


Chris Medina - What are words

http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4

(Eftersom att jag inte vet hur man lägger in videoklipp får ni en länk)

Chris Medina har skrivit en låt till sin flickvän som var med om en
trafikolyka och blev invalid. Texten är så otroligt fin och videon gör den
ännu starkare.

Livet kan vända så otroligt fort!

Källa: Google

"What are words
If they’re only for good times"


Två duktiga hästkrakar

Igårkväll kom jag hem från två mycket lyckade stallvistelser. Sånt blir man glad av.

Hos Bronzac var det dressyrträning för Hanna. Vi fick från början till slut rida utan stigbyglar så ni kan ju bara ana hur mycket min kropp värker idag! Framför allt sittbenen. Ett riktigt fyspass men jag fick till min sits riktigt riktigt bra och i och med det så gick Bronzac väldigt runt och avslappnat också. Så himla härlig känsla när man känner att allt stämmer. Hanna tyckte att min sits och mina armar, som flaxade väldigt förra sommaren, hade blivit i princip helt stabil nu. Jag känner det själv också och det känns bra efter att ha nött hela vintern. " vinkla armar & händer rätt och var stabil" har jag tänkt varje sekund i ridningen ända sedan hon sa det första gången. Så gudars om det inte hade lönat sig!

Hos Dansa hade Annika och jag bestämt träff. Vi har tänkt att träna henne tillsammans så ofta vi båda kan samtidigt. Blir så mycket smidigare om man är två när man ska lära henne nya komandon och dessutom är det en stor säkerhetssak ifall något händer.
Idag lade vi på henne sele för första gången (Annika har tidigare lagt på henne täcke utan problem), hon blev lite rädd precis när hon fick den över ryggen men slappnade snabbt av. Hon reagerade ingenting när vi spände åt gjorden heller. Vilket vi bara gjorde så pass att den skulle ligga kvar utan att snurra. Lät henne gå in i boxen med den ett tag för att vänja sig innan vi ledde runt henne på gården och därefter en sväng utanför. Allt utan problem! Hon blev lite rädd för grinden när den skrapade i backen och rusade iväg lite, men inte så att hon reste sig eller så. Och rädd för ju alla bli!

Det hon kan nu är;
- stå snällt i gången under borstning, verkning, hovkratsning, klippning av öron och man.
- Bli hämtad från hagen och stå själv i stallet, utan andra hästar (kan bli något nervös vissa stunder)
- ha täcke (det biter hon dock i)
- ha sele som är löst fastspänd.
- bära träns (utan nosgrimma och tyglar), lite gapig och har inte blivit ledd så mycket.
- halt, rygga och skritta för hand.
- har gått på kortare upptäcksfärder utanför gården.
- lastad har hon blivit, tror det gått ganska bra.


Foto från första dressyrträningen förra sommaren.


Björnfoton

Bjuder på två foton som Linus tog på en björn efter att ha lagt sig på lur i skogen.
En björn kom det, på ca 50 m avstånd, och snygga foton fick han!
Galna unge..
Rengsjö


Foto från Rengjös hemsida efter matchen i lördags.
Dom spelade en bra match så det var kul att stå i publiken.
ååhh är han inte snygg min pöjk ;)

Matchen slutade förrästen 5-1 (Rengsjö-Avesta)


Danstjejen

Lilla bebisen fyllde 1 år igår, hann inte dit så hon fick lite extra morötter idag istället :)
Magda döpte om henne till Danstjejen och det passar henne, hon har ju börjat dansa runt lite väl mycket ibland när jag leder henne.
Först när jag ledde in henne från hagen i onsdags, då började hon bocka och små resa sig lite, jag drog bara med henne och gick vidare. Försökte att inte göra så stor sak av det. Sedan när vi var ute på en liten promenad så körde hon en rövaren igen. Var dock ute på en liten åker då, hon hade betat lite och sedan blev det fart. Så tror hon fick ett litet lyckorus.
Det är dock farligt och obehagligt så jag har fått tips om att trä ett grimskaft från ena sidan, över nacken till andra sidan, för att kunna dra ner henne så att hon förstår att det är fel. Tycker att det lät som ett bra förslag, för jag vill inte hålla på och rycka henne i munnen.
Annars var hon så duktigt. Sniffade och tittade skumt på asfalten innan hon bestämde sig för att gå ut på den och sedan åkte det bilar på den våta vägen så att det swischade, men hon brydde sig inte märkbart. Hon är en liten tuffing utan att vara kaxig och det gillar jag :)
Idag hade jag dåligt med tid så bestämde mig för att testa borsta henne i hagen. Glömde grimskaftet men vad skulle jag med det till när hon stod still som ett ljus? Hon stod och halvsov så länge borsten rörde hennes kropp. Vilken häst skulle göra det? Framför allt, vilken bebispålle skulle göra det?? inte ens beta liksom.. Hon älskar verkligen att bli ryktad :)

Bronzac var så go idag också! Hämtade honom i hagen utan grimma och utan att vara närmare honom än 1m. Jag gick fram emot honom och "fångade upp" honom (gå emot och backa bakåt när han tittar upp). Gjorde det två gånger sedan var han på G! Jag små joggade framför och han skrittade snabbt efter mig hela vägen till staketet genom kurvor och allt, ca 100m. Utan att ens ta så mycket som ett grässtrå på vägen. Så kul! Att han lämnar sitt älskade gröna gräs för att följa med mig, helt frivilligt! Då smälter hjärtat lite grann ♥
När jag tog ut honom efter ridturen så sprang vi tillsammans ut i hagen också. Fram tills att han sprang ifrån mig vill säga. Haha.


Dagarna rusar förbi..

Man vaknar och man går och lägger sig. Det hinns med tusen miljader saker emellan men allt går så fort så tiden bara försvinner liksom. Jobbade över 1 timme idag för att rätta till en annans misstag. Sånt känns lite jobbigt, men resultatet blev så grymt snyggt så det var värt varenda minut. Surt att jag spillde blekning på mina nya gröna byxor bara.. = en stor knall orange fläck! Och jag hann inte rida. Men så kan det gå.
Jag hade nog lite utav en otursdag idag. Börjar med att kliva på vår praktikants ring så att den blev platt och sedan tappade jag matlådan med min ostfyllda kycklingfilé. På något sätt så stannade filén kvar i lådan fast all fyllning flög ur! På mina byxor och på golvet. Haha.

När jag tog in Dansa i lördags så var både hon och hennes mor stencool. Ingen av dem gnäggade och verkade ha vant sig vid att inte vara i hagen båda två. Lugnet före stormen visade det sig.. stod inne och borstade henne när morfar kom och körde upp på höskullen med traktorn. Alltså precis ovanför huvudet på oss, hon tog det dock rätt bra och trampade bara runt lite oroligt. Lite senare tränsade jag och gick ut med henne på gården och vi hann inte mer än ut så kommer morfar nedför "bryggan" från höskullen med traktor och en stor säck som dinglar där fram. Dansa har hittils tagit det mesta med ro, men det här var visst droppen. Hon började kasta runt och resa sig på bakbenen. Det var hovar överallt men jag lyckades hålla kvar och lugna henne en liten stund innan hon drog igång igen. Men sedan lugnade hon ner sig lite och verkade inse att det inte var så farligt. Hon har inte vart rädd för traktorn förut så jag tror att det som skrämde henne mest var att den kom fram ovanifrån, och att hon redan var lite stissig sedan inne i stallet.

Har inte hunnit vara där sen dess och lär inte hinna förrän på torsdag.


Fick min nya mobil igår och den går som smort ;) Jag är helt frälst!


Min Saga


Sov gott fina Saga <3