Natural horsemanship

Tittade lite efter NH övningar att träna Dansa med och hittade något för backa, stanna och gå. Tränade igår på stanna och backa men hon förstod inte riktigt vad jag sysslade med. Stanna, då tog hon hela tiden ett eller flera steg framåt (hon älskar allt följa efter) så jag fick backa tillbaka henne hela tiden. Och backa, det kan hon ju egentligen, men nu testade jag på ett annat sett för att göra som i övningen och det tyckte hon också var väldigt skumt.

Idag var jag dit och tränade igen. Började med "stanna", och vad gör hästen? Jo hon står där blickstilla och väntar! Hon verkar ha tänkt över natten och listat ut vad det var jag ville! :) Lika med backningen, det förstod hon mycket bättre än igår också.

Kul! När jag tränar "stanna" så får hon dock bara stå några sekunder, jag backar några steg och går sedan direkt tillbaka till henne. För tålamod har hon inte mycket av och jag vill att hon ska lyckas.


Jobbig bebis!

Jag skrev igår att jag tyckte lilla fölet (nej, fortfarande inget namn!) var så söt när han var med överallt och skulle greja. Men jag tar tillbaka det! Ikväll när jag var där och gjorde iordning Dansa i hagen så var han helt omöjlig. När jag stod och borstade gick han in emellan oss och stannade där. Enda rörelse han verka kunna är att backa. Han slickade och bet på mina ben, armar och säkerhetsväst. När jag skulle tränsa Dansa så stod han på andra sidan och bet tag i tränset så att jag inte kunde få det över huvudet och sedan drog han i grimskaftet och tänkte sno henne från mig..


Den där mulen är precis överallt!
Tur att han är så oemotståndligt söt.


"Dansträning"

Sen vi flyttade hästarna till nya hagen så fick Dansa gå och göra sig "hemmastadd" några dagar. På tisdagen förra veckan körda Anna-Maria och jag igång igen. Då tog vi bara med henne ut ur hagen, gick en bit efter vägen och in i en annan, tom, hage. Kändes tryggt att vara instängd när det var första gången och rörde sig utanför hagen på det nya stället. Hon fick mest gå omkring och se sig om, och träna på att sköta sig i grimma och grimskaft. Vilket hon gjorde bra. Hon såg andra hästar på avstånd och det åkte förbi bilar på vägen i närheten utan att hon brydde sig. När vi dessutom gick tillbaka till hagen efter vägen, så kom en moped. Jippi tänkte jag som hade förra moppe mötet färskt i minnet.. men jag traskade på som ingenting och Anna-Maria gick en bit bakom för att se till så att mopedisten åkte lugnt och försiktigt förbi, vilket hon gjorde. Dansa rörde inte en min och jag blev så stolt och lycklig :) Har vart orolig för att det förra moppe-minnet skulle förstöra henne, men icke!

På onsdagen var det dags igen. Då var det så mycket flugor så vi bestämde oss för att tömköra henne inne i deras hage, så det inte skulle bli allt för mycket nytt och jobbigt på samma gång. Vi tränsade och selade på henne och gick sedan ned till ån och vände. En kort sträcka, men hon skötte sig bra så det fick räcka. Korta och roliga pass ska det vara!
Efteråt försökte vi ta lite foton på alla pållarna men det var ju inte det lättaste när alla helst ska vara på en, på en och samma gång. Det blir mycket närbilder! haha. Dom är så himla roliga när dom bökar runt! Lilla fölet kommer nog bli otroligt säker med allt han får vara med honom i så liten ålder :) Han vär så himla go nu! Han ska vara med och titta och smaka på allt. Står man och borstar någon häst, grejar med remma, grimma eller vad som helst så är hans nyfikna mule där och undersöker. Dessutom följer han efter Dansa hela tiden för att lära sig allt hon kan. Go korv! Nackdelen är att han är lite väl glad i att ge tjuvnyp.. så det tränas bort för fullt!

Torsdagen fick Dansa gå ut på en promenad, Annika var med och ledde Lukas så att hon fick någon erfaren med sig. Dock vet jag inte om det är nödvändigt för hon traskar på bland alla nya saker som åtminstone Bronzac skulle titta på, men hon bryr sig inte ett smack. Hon bara går dit man leder henne utan att bråka. Vi gick upp en bit i skogen med henne också för den terrängen är ny för henne. Det gick bra de med. När vi stod alldeles bredvid vägen så kom en cyklist och sedan en moped utan minsta reaktion. Vilken cool brud hon är alltså :)

Är det inte ganska ovanligt att man kan borsta och göra iordning en ett-åring i hagen utan problem? Med bara grimma och löst grimskaft till hjälp utan att ha henne uppbunden.

Så, det var senaste nytt från Dansa. Undrar om någon orkar läsa ;) Jag orkar då inte kontroll läsa i alla fall, så ni får ha överseende med eventuella stavfel och konstiga formuleringar.


En bra helg

Förra veckan jobbade jag mån-lör, alldeles ensam med alla kära semesterfirare som vill bli snygg i håret! Fullt ös medvetslös men jag hade det kul, om än ganska trött i kroppen vid stängningstid. Men vad gör man då? Jo gasar till första hästen för att rida och sedan till nästa för att promenera och lära ut lite vett och etikett! Använder dock kroppen på ett annat vis då, så det gick ju kanoners. Sov gott om nätterna :)

Helgen bestod som sagt av mycket jobb, men hann även med lite annat skoj! Fredagskvällen spenderades hos morfar som fyllde år. Det bjöds på god mat och fika, som alltid, och små söta kusiner som ville leka och gosa! Blev kvar ganska sent så det var bara att åka hem och sussa kudden eftersom jobb väntade dagen efter.

Hade en brudstyling, dock ingen uppsättning utan bara plattat och snyggt hår + smink. Himla kul! trots åskovädret utanför.. kunden lovade att vi skulle springa till hennes bil ifall det kom för nära så jag kunde vara lugn! haha. Det slutade dock och vi överlevde. Klippte vidare lite efter bruden innan det var dags för stängning.
Frida och Jens mötte upp mig så vi tog en fika på stan innan vi åkte ut till Heden för att se på banhoppningen i fälttävlans SM. Frida och jag kunde konstatera att det minsann aldrig kommer bli några hoppryttare av oss i alla fall.
Efter att ha spenderat några timmar där så åkte jag till min egna stjärna för en ridtur. Därefter var energin slut så det blev film och mys resten av kvällen.

Söndagen startade i bra tid med tvättstugan. Tur man har mycket kläder så tvättning inte krävs så ofta.. När trökgörat var klart lurade jag med Viktor till Heden igen för att titta på terräng-delen av årets SM. "det är till och med ambulans och narkosläkare där idag, så farlig sport är det" ".. och spännande, man vet aldrig vad som kan hända..och fort går det!" Jag drog till med så mycket jag kunde för att få honom lite intresserad, men jag vet inte ja. Han följde med, men satt mest med sin mobil. Haha. Tur jag hade Frida och Jens som delar mitt intresse lite mer.

På eftermiddagen åkte Viktor på träning och jag till stallet. Red i paddocken, mycket lösgörande och "sitt-träning" för min del. Blev en sen kväll igen.

Efter en dag ledigt så drog arbetsveckan igång igår igen. Fullt ös medvetslös verkar vara det som gäller nu :) Ann-Sofie började efter semestern idag så vi kunde hjälpas åt med telefonen i alla fall. Jag smet iväg vid halv sex och träffade Marre för en kväll på Grillnatta. Åt middag och tittade runt i affärerna. Avslutade kvällen med Eric Saade i Kålgården, innan jag fick syn på en blixt från himmlen. Då blev det bråttom hem ;) Mysig kväll i alla fall!
Fick med mig ett linne och en blus hem och självklart några godisremmar.

Idag arbetade jag själv hela dagen igen, åkte till stallet och försökte skynda mig för att kunna åka hem och se Allsång på Skansen för en gångsskull, kan dom inte visa det kl 21 åtminstone? Lyckades komma hem till halv nio. Rekord för den senaste veckan! Hade velat åka till Dansa också, men hon får en extra semesterdag så kör vi en promenad eller nått imorgon istället. Hon är ju bara bebis och behöver mycket vila.


Jonas tränar i gå-stolen. Kurtan tycker den mest är läskig.


Ett stycke död människa

De där 3 veckor av semester var verkligen behövligt för att orka med. Har vart fullt ös från morgon till sen kväll sen i måndags och mina fötter och vader mår inte sådär superduper. Det är allt stående arbete på jobbet som förstör dem, dock för att jag är ovan nu efter tre veckors vila. Så det blir bättre :)
Arbetet har gått i 210 och jag som vart själv har knappt hunnit stanna upp och andas, men det är kul!! Har haft så himla härliga människor hela dagarna. Kanske humöret är på topp hos alla i dessa semestertider? Eller kanske jag bara haft tur :)

Har jobbat mellan 9-18 cirkus och sedan har Anna-Maria och jag kört kvällspass i två stall, tisdag och onsdag. Vi trimmade varsin häst i paddocken på tisdagen och på onsdagen hade jag träning för Alma och A-M red Pirat. Båda kvällarna avslutades i hagen bland tokarna i Norrbyn. Lillbebisen (som fortfarande är namnlös) ska vara med och titta och smaka på allt nu, Lukas vill kolla läget och Dansa är som vanligt precis mitt framför näsan på en. Glöm mig inte!! Jag är också här! Skriker hela hennes kropp. Så ni kan ju tänka er synen igår när vi försökte ta kort! Haha! Stackars modern som lunkar runt måste vara trött på dom. Men alla är så söta och oj vad dom lockar fram skratt!

Idag smet jag från jobbet klockan fem faktiskt men var ändå inte hemma förrän halv tio. Hur mycket tid man än har så lyckas man aldrig bli klar tidigare.. Bronzac och Dansa har i alla fall fått en varsin dos träning idag :)

Bronzac är så himla pigg och glad nu, blir dock lite kort när grusvägarna är för hårda.. Han skulle haft paddock-underlag på alla ridvägar för att vara nöjd. Men det är inte lätt när man blir öm i hovarna.
Han går dessutom som en klocka i paddocken :) Och jag övar vidare med att sitta ner, vilket går lite lite bättre för varje gång! Men fortfarande uruselt! haha

Dansas framgångar och aktiviteter får ett eget inlägg, mer detaljerat så att jag ser alla små förändringar när jag kikar tillbaka sen :)


Nyfikna strutar!


Jag vill vara med på kort!.. Jag med!
Men vänta på mig då, jag vill också!!


Smygfoto


Turisten har hukat ner sig i gräset för att inte synas. Det stora, vilda djuret
ska fotas utan att bli upptäckt.. det går nästan att
ta på spänningen!


Jobbstart

Har krypit ner i min one piece nu (som egentligen är Viktors, fast egentligen egentligen är Kickis) och sitter och tittar på Johan Falk lite halvt. Har ju redan sett alla filmer och längtar till dom nya.

Började jobba idag efter 3 veckors semester. Har haft det jätte bra under de här veckorna med sol, bad, Leksand, Järvzoo, kärlek, hästar, hund, vänner, Gävle, fiske, kalas, söndagsfika och tid för något jag inte är van vid.. spontanitet!
Första veckan började lite knackigt med en skadad häst, som inte var skadad tack och lov! Sen har det mesta flutit på.

Har haft lite ångest inför jobbstarten tidigare men igår började jag känna mig riktigt taggad. Tur var väl det eftersom att det blev en start som kan kallas duga. Fullspäckat från 9-19. Riktigt rolig dag! Men ack vad ont i fötterna, trots "fulskorna"!
Så skönt när jag verkligen kan känna att jag älskar mitt jobb!

Jobbar vidare själv hela veckan = långa dagar! tur man är utvilad ;)


Uppdrag nedkylning!
Bebisgos


Söndagsfika igen!Tillbringade några timmar i Kyrkbyn igår. Bebismys, fika, frisöreri och massor av lek!
Vilken start på en söndag :)Fadder

Fick förfrågan idag om jag vill vara fadder till lille Jonas. Blev så himla glad! :)


Klart jag vill det! ♥


40-tal

Emma och Andreas skulle på 30 års fest ikväll med temat 40-tal. Och eftersom Emma dansade lite för vilt på midsommar och därmed har en hand i gips så tog jag på mig ansvaret för att göra något av håret. Hade dock tidspress och slarvade lite med grundarbetet så jag hoppas att det håller hela kvällen! Med accessoarer och kläder blev dom riktigt snygga :)

Emma hade en liten hatt med nät som skulle hänga ned för ögat också.


Visit i Gävle

Gårdagen spenderades i Gävle.
Viktor och jag började dagen med att åka till Valbo för att shoppa lite smått och gått. Vi fick med oss flera påsar var faktiskt! :)
Köpte en ny padd till sadeln också, blir så sur över att de antingen är för små eller förstora! Så himla fult när det sticker ut för långt.

På eftermiddagen styrde vi bilen in mot Gävle centrum och hämtade upp Emma och Andreas. Vi åkte och handlade sjukt mycket götta till kvällen! Haha.

Maten bestod av plockmat med guacamole. Champinjoner, halloumi, paprika och sparris stekta i olja och soja. Dessutom räkor. Sjukt gott! Kan verkligen rekommenderas.

Sen blev det film och godis resten av kvällen. Vi somnade som uppblåsta ballonger hela bunten. Haha!


Men en riktigt mysig dag och kväll blev det! :)


Fisketur!


Dressyr pålle

Bronzac var så himla fin idag. Min älskade prins.
Lade ner mycket tid på att värma upp alla muskler och stretcha ut honom åt alla håll. Han blev så mjuk och fin så jag knölade ihop honom rätt rejält och han kändes så fin!
Tränade lite ökningar i trav och galopp och han orkar inte riktigt hålla ihop sig, men vi jobbar på det! Jag har ju aldrig krävt det av honom, och på de snart nio år jag haft honom har han såklart tappat en del.
Ångrar lite att jag aldrig brytt mig speciellt mycket om dressyr förut, men samtidigt kul att kunna väcka den riktiga dressyrhästen i Bronzac. Tråkigt nog har jag aldrig vart med om en häst som är så svår att sitta ner på, så jag måste lära mig något knep. Dock går det bra när jag rider barbacka, så det måste ju vara jag som spänner mig på någe vis..


Rått jägaren!


Arg som ett bi!

Vi flyttade morfar och Annikas hästar idag. Det blev ett litet äventyr i sig!
Annika tog Visa och fölet, som inte vart utanför stallet och hagen någonsin. Jag tog Dansa som verkligen levde upp till smeknamnet danstjejen idag! Sist men inte minst så tog min otroligt hästrädda mamma lille Lukas. Dom funkade dock som en väldigt bra team!

Det gjorde iof alla förutom Dansa och jag. Det började med att hon blev rädd för något och höll på att mejja ner mig i sin flykt (snacka om att ha noll koll!). Jag lyckades dock hålla mig på fötterna och promenaden kunde fortsätta.

Vi var tvungen att gå ca 150m efter en mindre väg och självklart kommer det en bil med släpvagn som skramlar förbi, han saktade dock ner farten när han såg att hästarna hade svårt att hålla alla fyra hovar i backen (men stanna, vad är det?). Mitt i allt så sätter ett tjuvlarm igång alldeles i närheten och när det väl slutat så kommer hem mopedjäkel! Allt på samma gång så Dansa var ju uppe i tvåhundra och flög runt mig konstant, mitt i vägen.
Jag lyckades stoppa mopedisten (som för övrigt inte verkar ha något alls innanför pannbenet!) men efter några sekunder så börjar han gasa för fullt, stillastående, innan han drar förbi oss! Gaaahhhh! Det var länge sen jag var så arg! Jag bad till gud att Dansa skulle sparka honom (han var ialf värd det, vilket jag inte var..)!
Tyvär så gjort hon inte det.. promenaden fortsatte en bit till med en häst som var överallt och ingenstans! Sen var hagen äntligen där, och vi kunde släppa dom. Puhh. Inga lösa hästar och inga brutna ben :)
Men skrämmande vilka idioter det finns!!

Lille fölet skötte sig i alla fall väldigt bra. Han traskade på bredvid sin mamma och tyckte Dansa var lite konstig tror jag. Han har förrästen troligtvis fått ett namn, som jag helt glömt bort just nu! Haha.

_________________________

Anna-Maria och jag var och tömkörde Dansa igårkväll och det gick mycket bättre än sist! Vi tog dock bort nosgrimman på tränset för hon verkade störa sig på den. Får vänja henne lite mer med den när det inte är så mycket annat nytt.
Vi höll till i en hage bredvid deras hage och där klarade hon sig bättre från flugorna. Lyssnade bra till framåt och stanna. Men hon tröttnar väldigt fort! 10 minuter, sen är det bara att sluta för annars hittar hon på en massa hyss och spelar döv och dum och allt annat hon kommer på.
Huvudsaken är att se till att avsluta på ett bra sätt :)

Svampar av henne med vatten så ofta vädret tillåter och hon bryr sig nästan ingenting längre. Biter inte alls på grimskaftet lika mycket längre heller. Bara när hon blir uttråkad. Hon är en duktig tjej, som växer så det knakar! Hon har gått om Bronzac med någon centimeter nu.Dansa och Anna-Maria efter träningen igår. Har grimma över tränset
så att vi inte ska dra henne i munnen ifall hon kastar sig. Tömmarna
har vi tagit bort, och dom sätter vi såklart i bettet.


Stämplad!

Anna-Maria följde med till Dansa idag. Tömkörning stod på schemat. Andra gången i hennes liv.

Vi beslutade att gå iväg från gården idag eftersom hon brukar ha mer bjudning då. Dock så fick hon panik på alla flugor och bromsar så hon lade mer energi på att försöka döda dom jäklarna än på att lyssna på vad vi ville. Framåt bjudningen är inte den bästa och ska hon gå först (om man går bredvid bogen) så "förstår" hon ingenting. Måste öva vidare på det. Och nästa gång ska vi hålla till nere i en av hagarna där det förhoppningsvis blåser lite mer så flugorna inte blir lika iniga.

Vi avlutade på gården med att ta av henne tömmarna och bara leda runt henne och då gick hon riktigt ordentligt en stund så vi skyndade oss in i stallet, så att vi avslutade medan det gick bra.

Hon kommer nog inte bli en tittig dam i alla fall! Idag har hon stått inne med flaxande och galande hönor i stallet. Det kom crossar ganska nära när vi var ute och tömkörde och Sune var med mamma och sprang runt. Händer något nytt stannar hon och tittar, istället för att fly.

Något komiskt idag då. Jag hade för första gången säkerhetsväst på mig när vi höll på med Dansa idag. Dock tog jag av mig den alldeles innan jag skulle leda ut henne i hagen. Dumt nog!
Vi hade bestämt att Dansa skulle få gå först på så många ställen som möjligt i "hem"miljön där hon känner sig säker och därför lät jag såklart henne gå först ut genom dörren också. Hon stannade och tvekade men gick sedan snällt ut. Väl där ute slog det slint! Vet inte om hon blev rädd för något eller om hon bara fick kortslutning, men hon började kicka som en galning! Jag som stod vid bogen hamnade fort alldeles för nära de flygande hovarna. Försökte dra hennes huvud till mig för att komma ifrån dem, men hon var för stark och vände rumpan mer och mer åt mitt håll. Till slut hade jag ingen chans att komma undan. Backade så fort jag kunde men hann ändå få en spark i magen innan jag snubblade omkull och tappade linan. Tack och lov så slutade hon sparka och sprang iväg istället. (Jag är glad att hjälmen satt på i alla fall)

Hon sprang runt i ko-hagen ett tag och var jätte uppstressad innan vi fick tag på henne och kunde släppa ut henne i sin hage. Hon blev sitt vanliga, lugna jag och gick iväg en sväng innan hon kom tillbaka till mig. Hon nosade och puffade lite lätt på mig som om hon ville säga förlåt. Gogumman.

Jag har aldrig sett henne så och kan fortfarande inte riktigt förstå vad hon tände till på. Men hon är ju bara 1år och då kanske man inte alltid behöver någon anledning? Huvudsaken hon inte gjorde det av elakhet, men så verkar det ju inte vara :)

Säkerhetsvästen ska jag fortsätta använda flitigt i framtiden i alla fall! Den hade täckt en del av sparken idag men inte hela. Dom är snabbare och smidigare än vad man tror dom där "små" filurerna.
Dock klarade jag mig bra, har ett märke efter hoven och är öm men annars är det bra :)Foton från veterinären


Kvällsmys i Vevlinge

Frida, jag och Sune köpte med oss glass och satte oss på bryggan i Vevlinge
i måndags. Myyys :)
Sune tyckte dock att bryggan var läskig, så fort den vinglade
så stod han så brett han kunde med benen för att inte ramla i.


Solig dag och blöt hund

Sitter och väntar på att Viktor ska komma hem från Östersund. Ska ner på stan och hämta ut mammas skor som vart på lagning och köpa en flaska linsvätska. Men Kurtan är här så först behöver jag få hit hundvakten.

Vi har tagit det lugnt hela dagen, Sune o jag. Tittat på Tour de france, där dom slagit rekord i vurpor tror jag, och legat ute på gräsmattan och njutit av solen. Fick spola av Sune med vattenslangen för att kyla honom lite. Sen var han redo för mer stek i solen! Han älskar verkligen att sola.

Till slut fick vi nog men han hann inte riktigt torka så han ligger här bredvid mig och blöter ner soffan nu.

Har packat inför vår lilla resa till Leksands sommarland imorgon. Frida, Jens, Viktor och jag är de som åker och jag längtar efter alla roliga vattenrutschbanor! ;)
Dom andra har fått för sig att vi ska tälta istället för att ligga i stuga så jag är lite nervös. Hatar nämligen tält. Det är så obekvämt.
Får se vad vi hittar på under lördagen, funderar lite på Orsa björnpark. Vet heller inte om vi åker hem på lördag eller söndag.
Inte likt mig att åka iväg utan att ha planerat allt i minsta detalj, men det här känns faktiskt ganska skönt.
Kul ska det bli!


Resten av dagen idag ska ägnas åt Bronzac, kanske Dansa, lämna Sune hos mamma och ta ett bad ikväll. Om det inte är för kallt ;)


Dagridläger

Jag hade ett litet "dagridläger" för Alma igår.
Vi mockade och gjorde iordning allt med mat innan Bronzac togs in från hagen och blev iordninggjord för ridning.
Jag höll lektion in paddocken och Bronzac var hur petig som helst!
Han spelade dum och låtsades inte förstå så fort Alma inte gjorde allt 100% rätt. Jag hoppade upp och kände på honom och han var inte det minsta lat eller oförsående då så det var tydligt att han bara testade Alma.
Lite tråkigt för henne när han var svår men samtidigt väldigt nyttigt!
Då får hon enbart lära sig det rätta :)
Efter ridpasset duschade och schamponerade vi Bronzac från topp till tå!
Han fick gå och beta lite medan vi fikade och sedan red Alma en liten tur barbacka.
Vi avslutade med att ställa ut Bronzac i hagen och sedan smörja hans träns
och samtidigt fick hon träna på att sätta ihop det. Vilket hon gjorde riktigt bra!

Jag är ju verkligen inget proffs på sånt här. Haha. Men jag
hoppas att hon hade en rolig dag!Söndagsfika i Norrbyn


En del av släkten


Det bjöds på Woopies med blåbär och gudars vad gott det var!


Man kan tro att Hedvig är en riktig lurefax med den blåa tungan.


Smilla gillar att jaga bollar


Wiiiie


Halva familjen Åsberg


Anna och Jonas


Kurtan hittade en bra plats i morfar knä.


Måste ge massor med cred till Anna som kommit på och tagit tag i den här iden med söndagsfika.
Kul att få en del av släkten samlad och det är lättare att ta sig tid till att träffa dom
om de finns en bestämd tid och plats.
Sen är hon ju underbart duktig på att baka!


Slagen hjälte


Liten hemlis

Bara för er små rackare som har lösenordet till min blogg tänkte jag avslöja en lite grej. Innan hela världen vet om det! typ.
Bara för att ni ska få känna er lite extra speciella ;)

Det är dock ingen hemlighet. Men något som väldigt få vet om. Såååå...

Jag kommer vilken dag som helst få hem ett brev från skatteverket där det kommer stå att jag inte längre heter Lina! Utan... Paulina!

Bara en galen idé? Nejdå!
Jag är döpt efter pappas farmor "Lina". Dock fick dom veta försent att hon egentligen hette Paulina. Mamma har sedan dess ångrat att hon inte döpte mig till det istället. Jag har inte gillat namnet förrän för ca ½ år sedan då jag kände att det verkligen är fint. Och dessutom när det är namnet jag skulle haft om mina föräldrar visste bättre.

Farmor är överlycklig, mamma är överlycklig. Pappa och bröder fnissar lite och säger grattis till namnbytet. Viktor skrattar högt och säger: Paaaauuulina! Jahapp då har man en ny flickvän då!

Paulina Åsberg, det är ju verkligen inte jag! Haha. Men kanske det blir? ;) Jag kommer ju fortfarande kallas för Lina så det är mest i papper så som körkort, pass och underskrifter som jag kommer använda namnet.


Känns lite läskigt, som att man byter identitet. Men det känns helt rätt!
Och kul att få ett riktigt namn med namnsdag :)Kategorier

Jag har skaffat kategorier och delat upp inlägg från en tid tillbaka. Jag har gjort det mest för att kunna gå tillbaka och se Dansas utveckling, men det kan ju vara kul och kunna klicka på en speciell kategori ifall man leta efter något tänkte jag.

Känns taskigt att Sune har så få inlägg på sin sida bara. Men det betyder inte att jag tycker mindre om honom för det! Nej, det är för att han för det mesta är med i speciella sammanhang så det står om honom, och ligger bilder, lite här och där.
Är man i stallet så är man i stallet och är man på resa så är man på resa liksom. Men Kurtan, han kan vara överallt minsann! :)


Flugattack!

Var ute och gick en kort promenad med Dansa idag. Hade tränset och hon skötte sig jätte bra, tog inte in deltan i munnen mer än en gång. Tränade på framåtbjudning och igångsättning från halt, när jag står bredvid henne och inte när jag drar och står framför henne. Gick rätt bra faktist!
Blev som sagt en kort promenad för det var fruktansvärt mycket flugor så hon fick nästan panik stackarn. Vi travade en bit också och hon börjar förstå det mer nu :)

Hon är så himla go i hagen. Hon följer en vart man än går. Jag brukar gå och gosa lite med fölet innan jag lämnar dom och hon följer alltid med dit, och sedan tillbaka till utgången igen. Där hon står och tittar efter mig tills jag gått in i stallet. Snacka om sällskapssjuk :)


Följa john!


Myyyys


Veterinärbesöket

I onsdags var en av mina kära bröder snäll och skjutsade mig och Bronzac till veterinären. Jag måste lära mig (läs; våga!) att köra själv.
Vi fick vänta i 20 minuter när vi var uppe och Bronzac gick runt och skrek konstant! jag har aldrig varit med om maken! Hade stor lust att binda ihop mulen på honom..
Väl därinne efter ultraljud så kunde hon konstatera att det var en ven som blivit förstorad för att blodflödet inte rinner helt ok någonstans. Blodet samlas ju då på ett ställe och venen vidgas (som när man "stryper" flödet i en vattenslang)
Orsaken hittade hon inte dock. Det brukar bli när hästen har någon slags inflamation, hovböld, propp eller något liknande men eftersom han inte har det så finns ett litet frågetecken.
Jag fick order om att rida honom lugnt i alla gångarter en vecka för att se så att han inte blir halt. Då måste vi göra en grundligare utredning på vad det kan vara. Hon trodde dock inte att det skulle bli några komplikationer. Jag har ridit ons,tors,fre och lördag nu och han är fortfarande ohalt :)
Jag hoppas och tror att det förblir så!

Känns lite extra jobbigt när något ben krånglar eftersom han är triangelmärkt pga hälta. Det betyder alltså att försäkringen inte gäller vid sådanna problem.

Men just nu är Bronzac pigg och glad, så då är jag det också! :)

Det finns någon snygg bild på en riktigt ståtlig Bronzac på Linus telefon. Ska jaga ikapp dom någon dag så kommer dom in här :)

Eddie på besök!

Eddie kom och bada lite en dag också. Men som ni ser på bilderna så krävdes en
hel del övertalning innan han vågade sig i!
Han insåg att det var väldigt svalkande och skönt så han smög sig
i helt själv också, när han trodde att vi inte såg.


Killarna bosatte sig i skuggan efter någon timme. Själv låg jag
kvar i solen och brände ryggen. Vilket jag ångrat lite smått de
senaste dagarna.