När minnet sviker

Jag har upptäckt att jag har ett väldigt bra minne vad gäller ansikten. Kunder som kommer in på salongen som tidigare varit där, till mig eller någon annan, känner jag igen direkt! Ofta kommer jag ihåg något speciellt med dom också. Yrke, någon speciell del i klippningen, vart dom bor, intresse osv. Det här kan alltså vara en kund som jag kanske inte sett på ett år.
För mig är det ganska otroligt, som har så dåligt minne i vanliga fall.

MEN något jag har grymt svårt för att minnas är röster och namn! Detta leder alltså till många pinsamma situationer i arbetet eftersom vi tar emot så många beställningar på telefon.

Många gånger lyfter man ju luren och får höra en så trevlig stämma som utropar; "men hej Lina! Hur är det? Jag vill boka en tid hos dig!" eller när jag frågar om dom vill komma till någon särskild frisör och säger; "jag vill komma till dig förstås"
Dessa människor är ju naturligtvis någon välkänd stamkund, som jag kanske till och med känt hela livet?! Så jag spelar naturligtvis med! och ställer därmed till det ännu mer, eftersom dom tror att jag vet vem jag pratar med.
Medan jag ABSOLUT inte har någon aning om vem det är. Min hjärna går på högvarv och försöker febrilt komma på en smidig lösning till hur jag ska kunna lirka fram namnet på ett smidigt sätt.

Fy för dessa stunder! haha!

Så, mina damer och herrar. Nu vet ni min hemlighet, och ta inte illa vid er ifall jag inte känner igen er i telefonen. Paletten faller ner så fort jag får en skymt av er! :)Undra hur många gånger jag rabblar upp hela bekantskapskretsen, människor som djur, innan jag hittar det namn jag vill ha tag på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback