Jobbdag

Dagar som är fulla med trevliga kunder älskar jag. Man blir på så bra humör :)
Mamma och jag träffades i Kilafors efter jobbet och tog oss en skön promenad. Vet faktiskt inte när jag var ut och gick ordentligt sist, men nu när det är vår och drar sig mot sommaren blir det garanterat oftare.
Åkte hem och lagade lite mat till middag och matlåda imorgon och sen har jag klippt pappa och plattat håret på mamma. Så nu är alla nöjda o glada! :)

Linus och Martin är då minst sagt impulsiva. För en timme sen påbörjade dom resan ner till Vimmerby för att hämta en crosscykel och sedan åka raka vägen hem igen. Dom kunde ju turas om att sova, så det var inga problem minsann. Galningar säger jag :P

Just det ja. Jag fick som jag ville vad gäller Viktor och fotbollen. I söndags spelade han med Bollnäs, så nu har jag fått se en match i alla fall :) och fler kanske det blir!
Underbara, lediga måndag

Fick en extra häst i stallet idag och det tackar man ju inte nej till en dag när man är ledig och solen skiner! Speciellt inte när det nästan är världens mysigaste häst. Bronzac går såklart före ;) Men Blixten är så härlig! Han är stor och kraftig åt alla håll men ändå så är han så smidig, man skulle kunna vända honom på en fem-öring. Trots att han känns som en nallebjörn.

Red i paddocken på Blixten för att känna lite på honom eftersom det bara är andra gången jag rider honom, och sist var det typ 1m snö paddocken så vi red ut. Jag tycker att man lär känna en häst bäst i en paddock, där man kan testa och greja utan att det dyker upp en massa nytt att kika på eller nedförsbackar och korsande vägar som kommer och stör.

Bronzac fick komma ut på en lugn tur i skogen. Han har gått ordentligt i några dagar nu så han behövde ett lugnare pass och dessutom så var jag rätt mör efter Blixten :P Han är så himla mysig men det är mycket att hålla ihop och rida. Bara några cm högre än Bronzac men ändå så mycket mer häst.

I veckan ska jag rida Tage två dagar också, det ska bli kul :) Men det blir alltid svårt att rida Bronzac igen efteråt när jag ridit stor häst för han blir så himla liten. När jag ridit någon som är mindre än honom så känns han alltid stor, fast han inte är det :P Snacka om att det handlar om vana. Min söta lilla ponny!

Linus och jag har lekt med min kamera idag. Han fotade och jag "arbetade" bakom kameran ;) haha. Han är lite bättre på det där än mig. Jag fotar för att ha kvar minnen, snabbt och lite slarvigt för att fånga ögonblick på bild. Medan Linus ska fixa iordning och kan hålla på med samma projekt länge för att få en perfekt bild. Idag sammarbetade vi och fick jättefina foton på en larv, rinnande/droppande vatten och ett armband och sedan en massa roliga foton på Sune när han jagar pinnar, hoppar och lever om. Så himla kul!
I föregående inlägg lade jag upp en bild på Sune och larven, och Sune tyckte den var så äcklig! Han tittade två sekunder sen skyndade han sig därifrån. Fort som attan!

Nu ska det sovas!7 år & 2 dagar


Kärlek

 


1 år 8 månader igår. Det firar vi ikväll med film och massor av pussar :)
Beck-I stormens öga är avklarad. Nu väntar Avatar, om vi inte
somnar! Vi har nämligen gått och blivit kvällströtta på
äldre dar ;)


För långt bort

Här sitter jag medan Viktor precis avslutat en match uppe i Östersund. Seriepremiär med IFK. Ringde till Kjell under andra halvlek för att få en rapport och det första han säger är att Viktor ligger på plan för att en kille kört in armbågen i huvudet på honom. Han reste sig dock ganska snabbt och killen blev utvisad. Det kan han ha när han boxar ner min kärlek sådär!
Dom vann i alla fall med 3-1.

Jag har inte vart på en enda av de 10 träningsmatcherna och inte sett honom spelat i det där laget över huvudtaget. Det ser mörkt ut med att kunna åka på några matcher framöver också. Det är alldeles för långt bort. Tiden räcker liksom inte till för att man ska kunna sätta sig på ett tåg eller i en bil i flera, flera timmar. Det tråkigaste är att jag inte har någon känsla för laget så jag inte bryr mig om hur det går. Det enda som rör mig är hur det går för Viktor.

Det är så tråkigt! Kan han inte bara nöja sig med ett lag här i närheten så jag kan titta på alla matcher ;)


Bild från Ljusnan
_________________________________________________________

Update.
Har pratat med Viktor nu och det är inge synd om honom.
Han hade filmat när killen körde armbågen i huvudet på honom :P


Hälsporre?

Har haft ont i hälarna, mer eller mindre, sen jag började jobba på salongen i juni förra året. Arbetade i foppatofflor de första månaderna men sen fick jag höra att dom inte var så bra som man trodde, och jag kände ändå av i hälarna så jag började använda vanliga skor. Tygskor, stövlar, converse, sneakers, sandaler och allt vad det nu finns. Hälarna har inte blivit sämre, men däremot inte bättre heller och för någon dag sedan läste jag en artikel om en kvinna som fått hälsporre och hon hade tecken till det i två år innan det bröt ut. Det gjorde mig naturligtvis orolig så i morse tittade mami på symptomen och mina fötter passar in på allt!
Så fort jag kom till Bollnäs idag så sprang jag in på Life och pratade med dom om bra skor. Hittade ett par som jag ska använda på jobbet och de hade även hälinlägg med hål för mitten av hälen så att man inte belastar någonting alls där. Dom kan jag flytta mellan de "vanliga" skorna jag anväder.
Skorna är inte speciellt snygga men viktigast är att fötterna mår bra. Jag är 20 år och behöver dom ett x antal år till. Vad vore jag utan dom liksom? Inte frisör ialf. Knappt människa över huvudtaget.

Nej. Var snäll mot era fötter!


Gesällprovstagningen

Jag kom dit med en önskan (observera, inte mål eller krav, utan önskan) och det var att klara 7 moment av 10 (vilket resulterar i att man enbart behöver göra om de man missat på). Några flersiffriga betyg, förutom IG då, har inte ens funnits i mitt huvud.

Så kommer jag dit, modellerna kommer in en efter en medan jag står där och arbetar som en maskin. Avskärmad från omvärlden. Det är bara jag och håret framför mig som existerar. Många av momenten gick bättre än vad de någonsin gjort under de 6 månader jag övat. Det bara funkade. Jag har vetat det förut men nu var det tydligt, att jag jobbar som bäst när det verkligen gäller. Det är först då jag kan ge allt.

På söndageftermiddag. När sista modelen var inne för bedömning kom den hemska rastlösheten, klumpen i magen, illamåendet inför domen. Måtte jag inte behöva göra om allt! Det fanns några moment jag var osäker på att inte klara medan jag kände mig ganska säker på vissa, kanske jag till och med skulle kunna få något VG. Man kunde ju alltid hoppas, det skulle ju vara häftig.
Vi fick sitta i kö utanför ett rum där eximinatorerna satt, dit vi fick gå in en och en, för att få betygen. Det är nog bland det värsta minutrarna i hela mitt liv tror jag. När det väl var min tur och jag kom in till de fem som satt där inne så brast allt och jag började snyfta. Eller ja, jag grät nog rätt ordentligt när jag satt där och försökte hulka fram att jag verkligen inte ville behöva göra om allt. Tjejerna bara tittade på mig och frågade om jag trodde det hade gått så dåligt och undrade vad det var jag tyckte hade gått snett. Jag samlade mig och fick fram att klassiska damklippningen och volymföningen på henne gick åt skogen och innan jag hann säga de andra momenten jag var osäker på så sa dom att jag hade sammanfattat det bra. Dom gav mig betygspapperet och när jag såg det kunde jag inget annat än bara gapa och utbrista: va?... va?... är det sant?! oj! Men gud! nähä?
På papperet stod det mycket riktigt att jag skulle göra om de moment jag redan var säker på. MEN det som chockade mig var alla dessa flersiffriga betyg! Dom började skratta och sa att det var något jag borde vara väldigt nöjd med. Det var så sant! Jag är nog nästan lika lycklig över de där betygen som om jag skulle klara hela skiten. För i min värld fanns det inget som hette VG och framförallt inget som hette MVG.

Vi pratade igenom det jag missat och dom var väldigt överrens om att jag hade valt helt fel modell och att jag visste precis vad jag hade gjort för fel. Dom sa även att det var väldigt ovanligt att få sätta 3 MVG på en och samma person. Helt sjukt! Jag fattar inte.

Men nu är det bara att ladda om och hitta den perfekta modellen inför omprovet. Klippning och volymföning. Så är det någon där ute som vill ha/har en axellång frisyr, inte allt för tjockt hår, kan tänka sig att avsätta en timme ibland och vill bli klippt gratis fram till oktobet så får ni väldigt gärna hojta till! ;)

Puss på er! jag är nog världens lyckligaste just nu :) fick ett jättefint Thomas Sabo halsband av mamma med en sax och kam berlock. Hon tyckte det var bättre att fira nu när jag gjort 10 moment istället för sen när jag bara gjort 1, och det håller jag med om. Hur det än går då så kommer jag nog inte kunna vara gladare än nu :)

En stor del av det här provet går ut på att hitta de perfekta modellerna och de enklaste lösningarna. Vilket jag verkligen tog mig tid och gjorde. Jag måste tacka dom underbara människorna som ställde upp med sitt hår och sin tid för att jag skulle kunna få öva. Ni anar inte hur mycket det betyder för mig! Maggi, Medina, Lena-Karin, Jenni, Viktor, Ann-sofie och Per. TACK!

Var så uppe i det blå så jag glömde ta kort på modellerna, förutom uppsättningen, så här kommer bilder på den :)
En effektiv dag

Idag har det händt grejjer! Vissa dagar måste det bara hända saker, hela, hela tiden. Vill inte sitta still en enda sekund. Måste ha fullt upp!

Vaknade kl tio i morse, åt frukost och satte mig i solen. Efter fem minuter kröp det i mig, ville inte sitta stilla. Så jag satte igång med att dammsuga och torka ren varenda liten vrå av röda faran. När den glänste, invärtes, tog jag tag i mitt rum. Det var på tiden må jag säga, dammråttorna hade lagt beslag på större delen av golvet. Skönt med vädrade sängkläder också.
När min rum glänste förflyttade jag mig vidare in till huset. Där dammsög och plockade jag i ordning lite grann. Kurt-Sune är som ett litet barn förstår ni. Han släpar runt sina gosedjur överallt, i samma takt som vi lägger tillbaka dom i leksakslådan.
Vår hund älskar dessutom att ligga i solen, så dagar som denna placerar han sig i en solstol så fort han vaknar och rör sig inte speciellt många meter innan solen försvunnit. Lurade dock iväg honom på en promenad mitt på dagen. Är solen framme verkar han få mycket större urinblåsa.

Efter lunchen började jag plocka i vår bod. Med jämna mellanrum rensas och städas den ur, och med jämna mellanrum så är det fullsmockad! Vilket den blivit nu under vintern. Det gick knappt att gå in där så jag försökte organisera upp lite och kastade även en del saker, men insåg efter att ha tagit mig igenom en stor del att saker behöver rensas ut och köras bort om man skulle få någon riktigt ordning. Så jag gav upp och började kasta snö från skuggan och ut i solen istället. Den ska bort, bort, bort och gräset ska fram, fram, fram :)

Innan jag kände mig nöjd och kunde slappna av i en solstol var klockan två och jag hann väl sitta där i sisådär 5 minuter innan himlen fylldes av moln. Jag är alldeles för rastlös för att bli brun :P

Satte mig vid datorn ett tag innan jag tog årets cykelpremiär till stallet. Fixade iordning allt där, hämtade hästen, borstade och red iväg på en lång tur. Bronzac var en seg gris till en början så jag höll på att få spader, men efter ett tag blev han pigg och glad så ridturen blev mysig :)
Tillbaka i stallet gick jag ut med hö i hagen innan jag cyklade hem, åt middag och gick en kissrunda med Sune och mamma.

Som sagt, en effektiv dag. Kroppen är trött och nu väntar jag bara på grey's. Sen ska jag sova så jag orkar med jobbet och gesällträningen imorgon.

Justja. Mamma hade tvättat min bil utvändigt när jag var i stallet. Hon är bäst! :)Stekarn!


Skräckens dag

Det värsta som kan hända nu, tre dagar innan HELGEN, är att någon av modellerna ska bli allvarligt sjuk, få förhinder som absolut inte går att undgå, eller att dom vansinnigt nog bara skulle hoppa av utan anledning.

Just den här skräcken har jag levt i större delen av dagen/kvällen. Min permanentmodell och jag hade bestämt att jag skulle träna upprullningen en sista gång och kolla alla papper idag kl två.
14.05 ringde jag första gången, eftersom hon alltid brukar komma med stor marginal. Inget svar. 14.17 ringde jag igen. Inget svar. Jag skickade sms om att hon skulle ringa så fort hon såg sms:et. Men efter någon timme ringde jag igen. Inget svar. Paniken kröp sig på allt mer när klockan tickade iväg men jag höll mig ändå lugn. Hon kunde ju naturligtvis ha missförstått tid och dag men varför svarade hon inte i telefonen. Hon kunde ju faktiskt vara på jobbet, sitta på möte, glömt telefonen någonstans.. eller... så hade något allvarligt hänt. Kanske något som gjorde att hon inte skulle kunna komma på söndag. Hon skulle aldrig hoppa av så vad var det som va fel?! Ahhh PANIIIK!

För en halvtimme sen kände jag att jag måste försöka en sista gång, utan hopp men ändå ett måste om jag skulle kunna sova i natt. Och jag fick svar! Jag blev helt överlycklig och hon chockad. Först för att hon inte hörde vem det var och sen för att hon inte riktigt förstod varför jag ringde. Och lät överlycklig :P haha. Det visade sig ialf att det var ett missförstånd och en väldig otur att hon inte kollat på mobilen på nästan hela dagen.

En jobbig eftermiddag/kväll men nu har vi bokat in en ny tid och allt är bra! :) Det här var ju lite positivt för efter det här "stora" problemet känns inte gesällen lika hemsk längre :P haha

God natt med er!Måndag

Jag säger som flera andra frisörvänner idag. Om en vecka är det över!

Men innan finns det mycket att göra.. och överleva. I morse tränade jag volymföningen en sista gång och det kändes riktigt bra. Kvar att göra är att rulla permanenten imorgon, sno ihop svinryggen på torsdag, föna vågorna på fredag och sen packa ner alla tusentals pinaler som ska med. Sen är det bara att köra.
Kom på idag att jag ännu inte hittat den utsmyckning jag vill ha till uppsättningen ännu. Det måste fixas snarast!

Annars så hade jag kunnat vara ledig idag, som nästan alla andra måndagar. Men ack, jag hade några kunder inbokade sen innan schemat lades så jag åkte dit. Tror ni inte att dom avbokade? Jojo minsann. Men det ramlade in andra kunder som tur var och jag är ju ledig på onsdag istället så jag ska inte klaga allt för mycket ;)

Jag är så trött om kvällarna nu för tiden så jag tänker krypa ner under täcket och läsa nu. Ska naturligtvis ringa till Viktor och säga god natt också. Det är viktigast :)


Bjuder på en glad fotomodell :)


Kurt-SuneUnderbara vår

Solen har lyst upp den klarblåa himlen sen jag slog upp ögonen i morse, snön smälter så vattnet forsar i bäckarna, ponnyn och hunden löser päls så det står härliga till och man vill inget annat än vara ute hela tiden. Kan det vara något annat än att våren är här? :)


I'm back

Jeanette har rätt, det är på tiden att damma av bloggen lite nu. Det värsta är att när det gått så här lång tid så har det hunnit hända så mycket att man inte vet vart man ska börja. Men jag tror jag mest har jobbat, ridit och tränat till gesällen (!). Det sistnämnda känner jag att jag borde lagt ner mycket mer tid på, nu såhär en vecka innan den går av stapeln. Fan vad nervös jag är! Men samtidigt så orkar jag inte bry mig mer nu. Ska köra igenom en sista gång på modellerna i veckan så får det räcka sen. Jag gör det bästa jag kan och sen får det räcka så långt det gör.

Mamma och jag bokade en utlandsresa i morse. Så 25 september flyger vi till Mallorca och det ska bli så grymt härligt! Vi fick mersmak av det där när vi var i väg i november förra året ;) Det tråkiga är bara att nu ikväll kom jag att tänka på gesällen, förra året var den första helgen i oktober. Är den det i år också så måste vi försöka tidigarelägga resan för jag kommer garanterat ha moment kvar att göra då.
Men det bekymmret får vi ta nästa vecka när jag vet datumet säkert.

En liten uppdatering fick ni, och jag lovar att sköta mig bättre i fortsättningen. Ser att det är några tappra läsare som inte ger upp hoppet så jag ska inte göra er besvikna :)

Nu ska jag fortsätta titta på el clasico ;)


Du har rätt Jeanette!


Postat av: Nettan

Snart måste det vara 1 år och 7 månader.. ;) Hinthint...Blogga! Hihi.

2010-04-06 @ 21:59:14
URL: http://inevershutup.blogg.se/


Jag ska skärpa mig :)