SOL

De två senaste dagarna har vädret visat sig från sin allra bästa sida!
Tiden har spenderats i Bollnäs med Viktor, vi har sparkat boll och besökt Bollnäsmarknaden idag med Marre och Joel. Vi har även hunnit vara nära och smälta bort, sånna här dagar måste vattnet vara tillräckligt varmt för att man ska kunna ta sig ett dopp!
Men är man en badkruka som mig får man nog vänta bra många veckor till innan det är att tänka på.

Ridit har jag hunnit med idag också, fast Bronzac bestod av ett enda stort dammoln när jag hämtade honom i hagen så han fick stå ut med en dusch först, en kall så att han skulle svalkas lite. Under ridturen ringlade det en stor, svart orm över vägen framför oss! Jag tvärnitade självklart när jag såg den och satt helt orörlig ett bra tag och rös i hela kroppen innan jag förmådde mig att rida vidare. Trots att den fort försvann ner i diket. Fy bubblan för ormar!!

Ögonlocken börjar bli tunga så jag ska nog snart krypa under täcket och läsa en bok.

Grattis världens bästa mamma på morsdag!Balen på Engeltofta

Balen igår blev mycket lyckad :)
Marre och jag var på skolan halv nio för att göra baluppsättningar på varandra. Vid tre var vi klara och gick hem till Marre och gjorde oss klara tillsammans med Viktor och Joel innan vår privata fotograf Joel Groth kom för att ta foton innan vi åkte iväg.
Överraskningen som min familj hade kokat ihop var att Patriks kompis Frank skulle skjutsa oss i sin svarta Mustang! Hur snygg som helst!! Tack tack tack :)
Väl på balen träffade vi alla nära och kära och alla skulle fotografera medan farmor filmade. Det var parfoton, klassfoton, singelfoton och fjantfoton om vartannat. Kameror blixtrade vart man än vände sig.
Senare på kvällen satte vi oss till bords och blev bjuden på en tre rätters middag som var otroligt god! Maten varvades med snapsvisor.
Innan kvällen var slut blev det dans till disco musik, vals på en brygga och trevligt sällskap både innomhus och utomhus. Vi hade ju en sån fantastisk tur med vädret!

Imorgon ska Marre och jag åka till Joel och välja ut foton som vi vill ha av alla, drygt 600, han tog :)

Tack alla som kom och tittade! Det betyder så mycket :) och tack Joel Groth för att du ställde upp som fotograf!

Jag ska lägga upp massor av bilder senare när jag fått dem. Här nedan bjuder jag på några som togs med mobilkameran igår kväll, så länge. 

Bilägare

Nu är jag ägare till världens sötaste och säkert minsta bil! En chevrolet Matiz, årsmodell -06. Den är så grymt jäkla söt och jag älskar den!

Den är dock mer rymlig än man kan tro, idag åkte vi hem från Gävle med 5 st i bilen, 2 balklänningar, två frackar, fyra stora väskor och några påsar utan några problem. Vi trodde det skulle vara omöjligt innan vi testade men attans vad bra det gick ;) haha


Ni ska få en liten bild av min lilla radiobil :)
???

En gång är för mycket men ändå något man kan råka ut för. MEN TVÅ??
Jag förstår inte, jag förstår verkligen inte vad som rör sig i din hjärna... hur du resonerar med dig själv? vill du förstöra ditt liv? Riskera att inte kunna hålla på med det du brinner för??

??? 


Hemlig resa & balförberedelser

Klänningen hänger redo i en klädpåse. Sista besöket på soliariet är avklarat. Sminket, skorna, hölstret med alla nödvändiga frisörverktyg och prylar för övernattning är nedpackat. 
I morgon ska hela dagen vigas åt tillfix av både mitt och Marres hår. Det ska klippas, färgas och sättas i löshår för fulla muggar. 
För på fredag är det BAL! 

De senaste dagarna har jag börjat se fram emot det på riktigt. Tänk er att få sväva runt i en aftonklänning som sitter perfekt med en uppsättning som får en att känna sig som en prinsessa. Och pricken över i:et är att Viktor kommer finnas vid min sida hela kvällen, snygg som aldrig förr i den stiliga fracken. Åhh vad jag längtar!
Nu har jag dessutom fyllts av en stor nyfikenhet då det kom fram att familjen har något fuffens för sig med färdmedlet till balen som jag trodde var spikat in i minsta detalj. Så spännande! :)

Det finns ju faktiskt ännu en sak som gör att jag längtar till fredag, något som inte har med balen att göra. Jag blir troligen bilägare för första gången i mitt liv, och inte till vilken bil som helst, utan till världens coolaste! Men jag tänker inte avslöja mer nu, ni får förhoppningsvis en bild på den i slutet av veckan ;)

Den hemliga resan, som gick i kultur-spår, som vi på hantverksprogrammet var på idag såg ut såhär:
- första stopppet var på en hälsingegård i Forsa, där vi fick en guidad tur bland husen. Jag tycker det är så farsinerande att se hur de levde förr. Det är nästan så man blir sugen på att testa på det livet. Nästan.
- andra stoppet blev stenegård i Järvsö.
- tredje och sista stoppet var på Växbo-lin där vi först fick gå rundvandring för att se hur det gör lin-garn och hur de väver med lin. Därefter fick vi en karta för att gå genom trollskogen mot Växbo-kvarn. Grymt dålig karta men Marre och jag tog täten över alla klasser och hittade efter lite grubblande och envishet fram ;)

En trevlig dag med mycket intressanta sevärdheter tycker jag! :) lite jobbigt med all bussresa bara.


Då kör vi igen!

Den sista riktiga skoldagen är avverkad och bara några få reflektioner till portfolien finns kvar att skriva, så nu får det vara nog med denna lathet. Här ska det skrivas så fingrarna glöder. Förhoppningsvis.

Anledningen till att jag börjar skriva igen är egentligen inte för att jag har någon skrivarlust, för det har jag inte riktigt. Utan det är för att jag vill kunna blicka tillbaka på de här sista veckorna i skolan och få tillbaka känslan av hur det är att ta studenten och allt vad det nu innebär.
Det som återstår av min skolgång nu är:
- Hemlig resa imorgon med Hantverksprogrammet
- Bal på fredag
- Brännbollstuerning med hela skolan sista veckan
- Vattenkrig med hela skolan sista veckan
- Middag hos vår älskade handledare (som vi har så GRYMT mycket att tacka för!)
- STUDENTDAGEN! med champanjefrukost, utspring, studentbuffe med släkt och vänner, åka flak och umgås med klassen.


Sedan sist jag skrev så har jag hunnit klara den teoretiska delen av gesällen (vilket även resten av klassen gjorde), jag är så sjukt nöjd med mitt resultat. Jag har även hunnit med en resa ner till Karlstad med mamma och Linus. Bronzac är frisk och kry i alla benen igen, dock med en mage som lätt kan förväxlas globen. Patrik har hunnit fylla 23 år. En snabb visit ner till Uppsala med mamma och Viktor där det nalkades cykel och familjen Kraft/Berglund.

Det har även varit mycket plugg, många uppsättningar som skulle göras och mycke fix inför bal och student. Det har vart mycket betygsnack nu i slutet och jag kan inte vara annat än nöjd! En hel del fotbollsmatcher har jag hunnit med också. I Onsdags var jag upp till Östersund för att se Viktors debut i a-laget (div 1) och tror ni inte att han gör ett mål! Min duktiga kille :)
Ja, det var väl lite av de jag ägnat min senaste tid åt.


Jag ser att det är några få själar som inte gett upp hoppet under min paus här, så ni lär väl bli glada :) Om alla de andra hittar tillbaka eller om det kommer nya struntar jag helt och hållet i faktiskt. Här ska det skrivas och läggas in bilder för min egen skull.

Ikväll ska jag äntligen börja läsa en bok! Tidigare har det alltid funnits en hög med studier som fått gå före, men det lilla som är kvar nu hinns med på annan tid. Jippi yey!


Sanjas tal till klassen idag fick hela gänget att börja snyfta. Det var så fint och rörande. Det är verkligen över snart, vi ska faktiskt SLUTA skolan. En helt sjuk tanke, egentligen.