The Mexican

Jag har precis tittat på The Mexican. Inte riktigt min typ av film eftersom att det var en hel del pang pang och blod, jag var tvungen att stänga av ljudet några gånger för att kunna titta. 
Och jag vet att jag är en mes vad gäller filmer! Haha.
Vad som gjorde filmen bra var i alla fall Julia Roberts, hon är ju så jäkla rolig! och sen så var ju Brad Pitt med också, och mindre snygga människor kan man ju vila ögonen på ;)image150

Kurt - Sune 5 år

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Kurtans födelsedag! Hurra hurra hurra!

Kurt - Sune fyller alltså 5 år idag. Lilla lilla hunden, tänk vad åren går fort. Det var inte länge sen han var så liten att han rymdes i händerna och han sprang runt och bet i allt han fick tag i som en liten piraya med sina sylvassa valptänder. Sune kommer i och för sig aldrig bli stor till växten men i huvudet har han växt på sig. Han har ju till och med lärt sig rulla! ;) 
Har suttit och slagit in paket efter paket som han har fått öppna nyss och han fick problem ska ni veta, så många paket och en hund. Vart ska man börja?! Ja han löste det genom att gå från paket till paket och öppna lite i taget på varje. Haha. Paket är det bästa han vet!
På våra födelsedagar är han alltid med och ska öppna paketen och lika så på julafton när han öppnat klart sina egna, då tassar han runt och hjälper oss.

Ni som läser min blogg har kanske märkt att jag kallar Kurt - Sune för många olika namn? Sune, bunis, kurt, kurtan är bara några av dem.. men hans riktiga namn är alltså Kurt - Sune. Men som ni vet, kärt barn har många namn! :)                  
 
____________________-

Jag måste bara tala om att isen är helt borta nu! Hääärligt! 

 

Fullspäckat!

Dagen började med ett svenska prov på Renässansen, det gick väl hyffsat hoppas jag. även fast Malin (läraren) skrattade åt mina tecknade renässans karl :P Haha

Efter provet hann jag slänga i mig lite lunch innan det var dags att förbereda redovisningen av materialkunskapen där min grupp hade forskat om stylingprodukter. Vi valde att redovisa genom att klä ut Skalman, Linda och Emelie till de olika stylingprodukterna medan jag var den som använde dem..  det var lite kaos ett tag innan vi hade fått koll på allt men när redovisningen väl drog igång gick det bra, klassen som tittade på vek sig av skratt när skalman gjorde antré. Vilket är fullt förståeligt! Haha

När alla redovisningar var klara började vi direkt att ställa iordning scenen och allt annat som skulle fixas inför trendvisningen vi skulle ha för lärarna klockan sex.
På visningen visade vi upp våren och sommarens trender i kläder, frisyr och make up genom tre olika olika ingångar;  romantic, disco och shool's out. Jag hade aldrig sett min modell så jag hade inte kunnat planera mycket mer än kläder.. men med lite finurlighet så blev slutresultatet riktigt bra faktiskt. Tack så mycket Madde för att du ställde upp! :) Hon gick förrästen som shool's out.

Åkte halv åtta tåget hem tillsammans med Frida, Linnéa, Ikkis och Filippa. Om jag säger övertrötta, så kan ni säkert gissa hur den tågresan blev :P


Grymt rolig dag! men nu är jag sliten, dags för sängen snart!

Jungfrun

Dina bästa sidor

Bland det finaste hos dig är din stora hjälpsamhet. Du ställer upp för alla som behöver dig även om det innebär mycket besvär. Din ansvarskänsla är mycket stark. Bra är också att du tänker praktiskt istället för att sväva bort i bort i blåögd idealism och "tycka synd om"-känslor. Dessutom är du anspråkslös, kan uträtta storverk i det tysta och skulle aldrig drömma om att framhäva dig själv på någon annans bekostnad. Du är också punktlig, flitig och lojal. Sinnet för detaljer är uppseendeväckande bra och naturligtvis har du god ordning omkring dig.

Dina sämsta sidor

Du är en riktig pedant, på ett överdrivet och onödigt sätt. Det kan vara enerverande för dig själv och i synnerhet för din omgivning. Kritiklusten och beskäftigheten är något alldeles i hästväg och det är sällan man hittar en nöjd Jungfru. Dessutom har du en tendens att oroa dig, du skärrar upp dig så du blir alldeles utmattad. Det stora problemet är att du inte vågar lita på känslor och intuition. Snålhet är en annan sida som inte är helt trivsam.

Relationer

Du blir inte förälskad så ofta, och när du blir det, då är det allvar. Du är varken flirtig eller ombytlig, utan lojaliteten själv. Med en annan JUNGFRU kan du dock få det lite besvärligt. Ni gör varandra oroliga och nervösa, allt kretsar kring ordning och perfektionism. Men de andra jordtecknen, OXEN och STENBOCKEN, är mycket bra partners för dig. Ni uppskattar samma saker, har samma livssyn och praktiska intressen. Det blir mycket gjort när ni är tillsammans. VÄDUREN kör över dig innan du hinner blinka, du vågar inte slappna av en sekund när en Vädur är i närheten. TVILLINGARNA har du en viss släktskap med. Men du är mycket mer seriös och tycker att deras lättsinne är charmigt till en början men outhärdligt i längden. KRÄFTAN passar dig utmärkt. Ni anpassar er bra till varandra och Kräftan hjälper dig att lossa på dina känslor. Ni får ett harmoniskt hem. Med ett LEJON mår du inte fullt så bra, ni gör varandra irriterade och det blir nog inget långvarigt förhållande. Däremot kan det fungera hyfsat med VÅGEN. I varje fall dras ni till varandra och ni är båda bra på att verkligen arbeta för att förhållandet ska fungera. Med SKORPIONEN upplever du mer passion än med något annat tecken. Skorpionen tar fram sidor hos dig som du inte visste att du hade. Dessutom har ni alltid mycket att prata om. Rätt så intressant får du det också med en SKYTT, men där blir det lite mer hattigt och splittrat. Du tycker Skytten är spännande och utmanas av deras frihetsbehov. I längden klarar du dock inte att leva på så lösa boliner som Skytten vill, du vill ha mer ramar och struktur, och då brukar din Skyttvän försvinna hastigt och lustigt... En VATTUMAN är ett rätt så hopplöst val, ni har ingenting gemensamt, det finns bara ett jättestort främlingskap. Och FISKARNA till sist, är ditt komplementtecken. Ni dras till varandra, men ack så svårt det är att få vardagen att fungera! Omöjligt är det i och för sig inte, men du måste göra avkall på många av dina principer.


:)

Nu får det var nog med allt gnäll på den stackars skolan. Den finns ju där för min skull, för att jag ska få göra det jag vill och det är ingen som tvingar mig att gå dit. Va fan, det är ju det här jag vill mest av allt så varför då gå och klaga hela tiden istället för att göra det bästa möjliga av allt och ha kul!
Visst, det är mycket att göra men det blir ju inte mindre för att man staplar allt på hög. Right? och jag gör ju allt i slutändan ändå.

Hela ettan satt jag flera timmar varje kväll och pluggade och då menar jag varje kväll. Inte det minsta lilla knyst om klagomål gav jag ifrån mig! tror jag (?) inte lika mycket som vart nu de senaste månaderna i alla fall, då jag knappt pluggat något alls.

Så nu är det färdig gnällt! Påminn mig! ;) Haha

Har precis skrivit klar en reflektion, ska krypa ner under täcket nu och läsa igenom samhällspappren inför provet vi har imorgon, innan det blir dags att hälsa på Jon BlundGod natt!


Studiedag

Sitter i soffan med datorn i knät, tänker på att jag verkligen borde plugga.. men hittar inte riktigt någon inspiration. Anledningen till att jag sitter hemma och inte i skolan är för att vi har studiedag :) Hääärligt!

Än så länge har dagen bjudit på en film "Allt en flicka vill ha" riktigt bra faktist! mycket mer än filmen och promenad med hunden har jag inte gjort idag måste jag erkänna. Vädret är grått och trist, men dock ganska varmt så snön håller åter en gång på att försvinna. Det är bra.

Invigde paddocken för den här säsongen igår.. red markarbete och hoppade några språng. Har inte hoppat på flera månader så det var riktigt kul :) Har grym träningsvärk i rygg, mage, axlar och armar idag.

Har fått mina nya glasögon idag, så nu slipper jag traska runt i mina töntiga bågar som jag har haft sen jag gick i sexan. Haha.
Använder ju nästan alltid linser så det har kännts onödigt att köpa nya glasögon, men så berättade en klippkund om en bra internetsida som sålde glasögon med bra kvalité och hade lite vettigare priser så då passade jag på.
Riktigt bra sida faktiskt, man kan beställa hem provbågar och testa dom, när man bestämt sig skickar man tillbaka dem tillsammans med ett recept på styrkorna så får man sina kompletta glasögon inom tio dagar.

Om en timme ska Sune och jag gå till stallet, mamma hämtar honom där när hon kommer från jobbet så att jag kan rida. Det blir kanoners :)
Sjön håller på att går upp också, lite mer blåst så är nog hela vattnet öppet snart!


Nej nu ska jag busa lite med hunden!

           image146


Tidsfördriv

Sitter ensam inne på florist, tänkte plugga lite i väntan på kundpasset som börjar klockan tolv men jag glömde USB-minnet i skåpet och orkar inte hämta det.

Jag är trött på vädret.
Trött på skolan.
Trött på håret som bara hänger som en tjock matta - det måste tunnas ur ordentligt, nu skiter jag i lockarna..
Jag är irriterad och har dåligt samvete för att jag inte har ridit, eller ens varit i stallet på tre dagar.
På tal om dåligt samvete så är det de minsta man kan säga om känslan för alla skolarbeten som ligger ogjorda och samlar damm.

Ge mig vår och mörda den här äckliga snön som envisas med att återkomma hela tiden. Allt känns mycket lättare då.


Ajdö!

Fredagen den 13:de?

Morgonen började i Marres 180 cm breda säng tillsammans med henne, Frida och Mikaela. En trång och varm natt, men ack så mysigt. Bra början i alla fall.. men det tog inte lång stund innan oturen gjorde sig påmind.
Mikaela började med att stänka kokande vatten på min bara fot vid frukosten, någon hade lika gärna kunnat kastat en sten på den.. 
Efter frukosten begav vi oss till Fjärranhöjder i snöslasket där vi hade simmning. Det var kul, jag har gjort MvG uppgifterna på nästan allt, men klarar inte ens VG på djupdykningen (simma ner på 2,5 m djup och hämta upp en sak) och klarar jag inte det så får ja bara G i hela simkursen. Sååå irriterande! jag måste klara det i 3:an, hur ont i öronen det än gör. Annars har jag nött de där jäkla längderna, bröst och ryggsim helt i onödan..

Tillbaka på skolan hade vi lunch och tror ni inte att mattanten tar bort lådan med mat i utan att förvarna mig så att jag bränner fingrarna av den kokheta vattenångan som är under?! Av en reflex säger jag ju; Aj! och det enda hon åstakommer är: ja det där är varmt. (?!!) Det stack som tusan på fingrarna ett tag och sedan har det bränt som om att jag gnidigt dem i brännesslor resten av dagen. TACK! blodpuddingen smakade förrästen fårull!
Som om det inte var nog började jag blöda näsblod på materialkunskapen..

På eftermiddagen hade vi kundpass, jag hade en klipp & färg som tack och lov gick bra. Lite stressigt på slutet bara..
Tåget går 17.10 och jag gick från skolan 17.02. Eller jag sprang rättare sagt, hela vägen! Marre ringde påvägen och sa att hon också var på språng någon minut efter mig och ville veta vilket spår tåget gick från. Så jag svarade det vanliga, som femtåget har gått ifrån det senaste halvåret, vilket är spår 4 som ligger på andra sidan stationen. För att komma dit måste man ner för en trappa springa en bit och sedan upp för en annan.. Jag kom på tåget två minuter innan avgång och såg att Marre snart var framme så jag stod i dörröppningen för att hon skulle se mig. När hon kommer ser jag att hon stannar till och sedan ropar att det här tåget går till Hudiksvall! What?! jag brukar alltid extra checka tavlorna så att jag inte tar fel tåg, men var så stressad att jag aldrig gjorde det just den här gången.
Jag kastade ialf mig av tåget och vi satte fart ner för trappan och upp för den andra igen för att ta oss till det rätta spåret, för att precis se det lämna plattformen.. Vi svor lite och satte oss ner för att pusta ut lite. Nästa tåg går nämligen halv åtta, så vi skulle inte vara hemma förrän halv nio. Så det var bara att ragga hästvakt, ringde Magda och hon var precis påväg därifrån men var så snäll och stannade kvar och mockade ändå plus att hon gick ut med hö i hagen åt mig. TACK! <3
Ringde Mamma och hon tittade genast upp andra tåg och hittade ett Sj-tåg som skulle gå 18.05 och bara kostade 78 kr. Så hon bokade två platser åt oss där.
Medan vi väntade på tåget gick vi tillbaka till skolan och hämtade lite prylar för att sedan gå tillbaka till stationen där vi väntade.
Väl på spåret, så stannar tåget innan Ockelbo och det knastrar under det samtidigt som det tjuter två gånger som ett brandlarm.. vi höll på att smälla av, skulle vi bli sittande här också nu?! eller skulle hela tåget brinna upp, det skulle ju passa våran otur. Men efter några minuter började tåget rulla igen.
Vi var så trötta och flummiga att vi började sjunga julsånger! Vadå, Sj.. det åker ju aldrig vi så då gör väl ingen man känner det heller? eller så visar det sig att dom gör det ;) Haha
Väl i Bollnäs var mamma snäll och hämtade mig i alla fall, så nu är jag i tryckt förvar hemma i mitt rum. Skööönt! :)
__________

Tack tjejer för den trevliga kvällen igår! <3


Nej nu är det dags för kvällsprommisen med Kurtan!

                                                      image145

                                                          Minerna förklarar dagen rätt bra ;)

Barnuppfostan och Plockepinn

Småtjejerna Emma och Hanna (11år) i stallet brukar alltid vara så lugna och snälla, de fipplar på med sitt eget  och Hanna brukar knappt prata för att hon är så blyg.
Men idag vet jag inte vad dom hade fått i sig, dom har terroriserat mig och Magda som två små iglar.(Magda hade de tydligen varit på hela veckan) 
Innan jag kom hade de dansat runt Magda och sjungit "stora gris, stora gris, stooooora grisen", kastat skit på henne och kallat henne för tant Magda. Jag började naturligtvis skratta åt vilken liten respekt de har för henne!
Vilket jag fick äta upp ganska snabbt, för det tog inte lång stund innan de tog varandra i hand igen och började dansa runt mig och sjunga "små barnen dansar runt den stora magen"  Magda blev överlycklig och tog fram mobilen och filmade hela dansen.
Ännu ett gott skratt fick hon när vi talade om för Per (Hannas pappa) vad dom hade gjort och han svarar "räckte dom runt då?"  Haha alltså, det är ju inte konstigt att ungarna är som de är!
Jag tror Magda har haft en bra dag trots allt, för för en gångs skull var hon inte det enda mobboffret ;) Haha

Jag har även ägnat 2 timmar av dagen till att plocka pinnar och stenar i hästhagen tillsammans med resten av stallet. Det avverkades träd där i somras och sedan dess har hagen varit full med grenar.Vi var 11 pers plus en som körde traktorn och tömte skoporna och ändå hann vi inte riktit klart, det kanske säger lite om hur mycket det var..

Citerat ur Magdas blogg
"För er som inte har så höga tankar om mig menas det inte att jag har plockar pinnar och stenar i den riktiga skogen för skojs skull, utan i hagen som kallas skogen. Där plockade jag iofs inte heller stenar och pinnar för skojs skull utan för att de dumma hästarna annars springer och slår sig på dem."

För er som nu inte har så höga tankar om Magda kan jag ju tala om att hon själv heller inte förstod att vi skulle vara i hästhagen när hon läste om det på tavlan i stallet. Utan hon blev väldigt fundersam över varför vi helt plötsligt skulle ut i skogen (alltså riktiga skogen) och plocka pinnar och stenar, för vad skulle vi med dom till? Haha hon är för skön!


Godnatt!

        image144


Back to school

Skolan har börjat igen, och det känns inte det minsta roligt. Tidiga mornar och sena pluggkvällar är inte direkt vad jag känner för just nu. Jag vill vara ute och njuta av våren! Den absolut bästa årstiden är äntligen här och så ska man sitta inne och häcka hela dagarna..

Min dator kraschade i helgen, min absolut största skräck har varit och hälsat på. Datorn som är proppfull med foton, foton som innehåller så grymt mycket minnen, och sedan alla dessa skolarbeten som finns där.. MEN jag hade en satans tur och kunde lägga över allt viktigt på mammas dator innan den laggade helt, det tog några timmar eftersom datorn startade om hela tiden, och den tog 10 minuter på sig att starta varje gång. Men nu har jag allt i tryckt förvar i alla fall!
Den stora bumlingen till dator har gjort sitt, igår var jag och  beställde en bärbar dator som jag troligen får på onsdag eller torsdag. Ska bli skönt att kunna ta med sig datorn på tåget så man kan vara lite effektiv där.

Jag har tillsammans med några klasskompisar bestämt mig för att grilla hjärnan med Matte B. Vi har tillgång till lärare i 45 minuter en gång i veckan, annars blir det hemma arbete för hela slanten. Slutdatumet är 30 maj, såå jaa... det är bara att jobba på!
När vi ändå är inne på detta roliga skolämne kan jag ju nämna att vi har nationella prov i engelska A om två veckor.. inte så hemskt kanske.. Om det inte var så att vi inte har haft en enda engelskalektion sen vi började efter jul. KUL! 

Ja jag ska väl kanske berätta lite om lördagen också. Mamma och jag var ju på förhandsvisningen av filmen Varg med Peter Stormare i Kilafors (han själv var där och såg den med ;)) och sedan gick vi på den efterföljande festen som hölls på Herrgården tillsammans med några av skådespelarna. Det var trevligt, träffade lite gamla klasskompisar :) Filmen då, den hade jag inga förväntingar på alls, jag var helt intställd på att den skulle vara dålig faktiskt. Men ack så fel jag hade! Den var grymt bra! Den bästa svenska film jag någonsin sett tror jag, jag har iof inte sett så många.. men ändå :P Den borde ses! fast ni får förstås vänta ett tag eftersom den inte har premiär förrän på fredag ;) hihi


En sak till.. med risk för att bli dumförklarad, det här vädret får mig att sakna cykeltävlingarna!


       image143