Toook

Skalman tycker att jag är lik Bella i barnprogrammet Bella och Theo.. haha, ska man skratt eller gråta?

image110

Och Ammi har missuppfattat det där med att färga löshår, hon trodde att hon stod och kardade ull ;)

Klagoblogg

.. på hög nivå!

Måste skriva klart Gotiken, måste skriva klart utvärderingen av kursmålen, måste skriva sju (!!) reflektioner OCH jag måste sova ordentligt så att jag slutar reta upp mig på småsaker och ryta likt en tiger åt mina kära vänner.
Men jag är inte ensam! 
Martina och jag liknade två uppretade rottwailer igår och det är ju lite synd om de oskyldiga stackarna som blir drabbade. Förlåt!

Och vem vet när jag får träffa Linus nästa gång? inte jag.. och det gör nog ingen annan heller men det tyder starkt på att det kommer ta minst tre, fyra veckor. Men jag överlever, jag vet att han finns där nere för mig och vi kan ju prata i telefonen.  
Den energin och tid jag brukar lägga på att pussa och brotta ner honom ska läggas ner på hästen, kompisarna och skolan nu. Och även på mig själv så fort praktiken börjar och jag har fått orken tillbaka, om den kommer tillbaka för risken är stor att det är fullt upp på salongen innan jul.

Jag ska för övrigt sjukanmäla mig imorgon eftersom att vi har en enda lektion, då vi ska titta på en film och fika. Det innebär att vi måste sitta på tåget längre än gå i skolan och sedan vänta två timmar till nästa tåg går hem. Nej tack! då stannar jag hellre hemma, sover ut ordentligt och tar tag i plugget som måste göras. Dåligt stil? kalla det vad ni vill men så här blir det och det känns skönt. Jag gick dessutom i skolan till klockan sju ikväll och kom hem kvart i nio!

Klagobloggen ska få ett possitivt avslut. Jag är mycket nöjd med Naturkunskaps betyger!

Och det ska komma 1dm snö imorgon, säg det,  och det innebär hääärliga ridturer. Tänk er en mjuk, snöklädd väg kantad med höga snödrivor och stora snöflingor som faller från himlen och på en lurvig och busig ponny <3 
Då mår jag underbart bra! Ha en bra natt, nu ska jag sova!

                                                          image109


Glöhopper

Nu sitter jag här igen med ångest för den långa att göra listan framför mig inte har minskat de senaste dagarna utan istället ökat. Även fast jag har gjort klar några saker, jag pluggade i och för sig inte speciellt flitigt igår kväll och idag har det heller inte hänt något.. ännu..

Nej jag har bakat glöhopper istället! Något slags bröd som man steker i en stekpanna och degen innehåller fil (?) lite annorlunda :)
Det blev så långtråkigt att stå där och steka så jag kastade bort den sista biten deg, det blev så många ändå.
Sedan satt vi och fikade, mamma, pappa och jag. Nybakat bröd är ju gudomligt gott! fast godare bröd har jag ju ätit :P
Jag tror jag har vant mig vid att vara "ensam" hemma, utan bröder. Det känns inte så konstigt nu förtiden även fast det är roligt när dom väl kommer hem :) Jag tillbringar ändå mest tid ute hos mig när jag väl är hemma, och Linus är mest i sitt rum så vi träffas ju inte överdrivet mycket. Men ändå.. det är ju här han ska vara :P

Jag ska köpa ny mobil förrästen! En sony ericsson vill jag ha, men kan inte riktigt bestämma mig för vilken.. jag ska även byta abonnemang så jag kommer få ett nytt mobilnummer.


Nu ska jag köra stenhårt med reflektioner och gotiken ett tag innan jag kryper ner under täcket!


Om jag var känslig förut så är det ingenting mot för vad jag är nu. Jag bryter ihop för ingenting och jag HATAR det!
Men jag är stressad och har mycket i skolan nu så jag hoppas på att det är därför. För då lägger det väl sig till APU:n.


Jag såg en katt som blivit påkörd av tåget ta sina sista andetag i morse och det var så fruktansvärt hemskt! :'(


                     image108

                                                                          Fobos och Bejlis :)

Bäst!

Dagens bästa!

Magda, Emma och jag ska ut och rida så Magda står och tar på sig reflexvästen..
Magda: Ja killar är bara så dumma..
Emma: Ehm... Magda det där är armhålet...

Hhahaa vi tjejer är tydligen inte så klyftiga vi heller  ;)                         image107


Klockan går..

Klockan börjar bli mycket nu igen.. jag har suttit uppe till halv ett och pluggat de två senaste nätterna och det blir nog åt det hållet ikväll med. Jag blir så arg på mig själv för att jag inte kan sätta mig ner tidigare och ta itú med allt. Istället för att komma igång vid tio.. det flyter i och för sig på bra då eftersom att jag känner lite panik över att behöva sova, men tänk vad skönt om jag kunde börja vid åtta istället och sedan kunna känna mig nöjd vid tio så att jag kan lägga mig och läsa en bra bok och somna i tid för att sedan kunna vara pigg och glad dagen efter. Men det går inte, jag försöker men får inte ner en enda vettig mening innan tio, jag är helt blockerad i hjärnan. Gash vad irriterad jag blir på mig själv!

Jag har 7 arbeten, de flesta är tack och lov påbörjade, som ska vara klar inom två veckor. Plus att jag måste plugga till 2 prov, shiatzu och samhälle. Samhällen fattar jag inte ett smack av för den delen och det blir inte bättre av att vi har världens sämsta lärare!

Nej nu måste jag skriva vidare på arbetsmiljöanalysen så att jag kan få sova någon gång.


Ge mig massor av snö!


         image106


Noomi

Färgdag med Noomi idag. Hon började med en föreläsning och presentera de nya fägerna, Blond me, som vi har fått. Efter lunch fick vi tid på oss att testa färgerna samtidigt som vi fick förslag av Noomi om färgval osv. så man lärde sig massor!
Linnéa Ö och jag började färga håret på vår "fadder etta", som också heter Linnéa. Det går hur många  "Linnéor" som helst i ettan, tvåan och trean :P Linnéa blev hur som helst jätte fin i håret :)

När vi var klar med Linnéa hade vi några timmar till på oss så jag bestämde mig för att bli rödhårig. Kul att testa något nytt tänkte jag och vi körde igång.
Jag är inte riktigt nöjd med resultatet, det röda blev inte så intensivt som jag hade tänkt mig och det blev lite för ljust. Så jag har det kvar till nästa vecka då vi har färgdag, men då lägger jag i något annat. Kastanjeröd eller nått.  

                                    image105


Hjärta <3

I fredags åkte jag och hämtade Linus vid tåget. Han var lite nervös för att åka med mig, men insåg nog ganska snabbt att jag är bäst på att köra bil ;)

På lördagen åkte vi till Bollnäs och bowlade. Det var flera år sedan jag gjorde det sist och jag hade glömt bort hur man gör.. jag hade kanske inte världens snyggaste stil men det gick bra ändå, jag fick till 3-4 strike's! Vem som vann spelar ingen roll ;)

Jag hade tänkt tvinga upp Linus på Bronzac i helgen, men han har ju fortfarande ont i axeln så han klarade sig den här gången också. Typiskt! Fast lite synd om honom är det ju <3Vi har sjukt mycket i skolan som ska vara klar inom tre veckor. Sedan är det praktik som gäller sex veckor framöver då vi kommer jobba heltid PLUS få en massa uppgifter som ska göras. Det är inte rättvist!


                          image104


Körkort!!

Jag har fått körkort!!
Det är så skönt att ha det gjort. Jag har varit nervös i flera dagar, men kunde som tur var hålla mig lugn och sansad under uppkörningen.
När jag vaknade i morse och marken var vit kände jag inget vidare hopp. Jippi tänkte ja, jag ska få köra i snöväder för första gången på uppkörningen!
Som tur var hade jag körlektion en timme innan så jag fick lite tips då. Och allt slutade ju jätte bra så vad gör lite snö, det är ju bara mysigt ;) 

När mamma hade hämtat mig i Bollnäs åkte vi och handlade. När vi kom hem såg vi att vi hade glömt köpa köttfärs. Så jag fick åka ner och köpa det när jag åkte till stallet. Var nervöst innan jag skulle åka. För inte kan väl jag köra bil alldeles själv :P Men det gick ju strålande. Det var faktiskt skönt att sitta där alldeles själv och ha Martin Stenmark i högtalarna :)

När jag kom till stallet var det bara att brodda Bronzac, sen rida ut barbacka i snön. Åhhh jag vill ha massor med snö! det är så mysigt.Nu ska jag bara köpa en bil också. En liten och söt vill jag ha :)


       image103


Skolarbete

Igår kväll kom Marre, Frida och Mikaela hit för att vi skulle göra ett grupparbete från skolan som går ut på att inreda en hårsalong. Super rolig uppgift, om det inte vore extrem tidsbrist! Vi har fått så lite tid i skolan att vi måste plugga på lovet för att hinna klart.
Ja, vi skulle alltså plugga Frida, jag och Marre. Linnéa skulle egentligen också vara med men den stackarn blev sjuk. Mikaela var bara med för att umgås och ha lite mysigt :)
Vi gjorde en ritning på papper av våran lyxsalong och bestämde lite av inredningen.. mycket mer blev det inte. Vi spårade ur och gjorde en massa annat skojj istället. Att plugga på ett lov är dömt att misslyckas :P
Men kul hade vi i alla fall!

Nu har jag och min bror nyss varit ute i skogen och lagt ett blodspår till Sune som ska ligga i 24 timmar. Spännande och se om han fixar det. Men det gör han säkert eftersom att han är proffs på det ;)
Ska förrästen snart ta en promenad med den lilla hunden till stallet och rida. Ridturen kan nog bli rätt spännande eftersom det blåser.


Det blir stockholm på lördag!


image100      image101     image102