Halsberg-Tidaholm

Ja eftersom att jag är lite seg och har haft mycket att göra så har jag inte skrivit något om veckan nere i Tidaholm på u6 cycle tour. Vi hade regn nästan varje dag och jag mådde jätte dålig några dagar. Annars hade vi det bra :) Linus körde bra fram till att han blev sjuk, vilket tre andra i laget också blev. Så dom stod över de två sista dagarna. Jag var ute och cyklade på en landsvägscykel för första gången i mitt liv också, det var kul :) men jag måste nog träna upp balansen lite :P
Jag lägger ut lite bilder från veckan.

image41
På vägen ner hälsade vi på mammas 3-männing i Halsberg. Det här är hans barn Noel, Emmelie & Rasmus. Ursöta barn!


Hoppla hoppla

Idag har Bronzac och jag hoppat, det var länge sen! Bronzac bockade och skuttade runt som en liten buse :)
Jag använde säkerhetsvästen idag, jag kan inte komma ihåg sist jag hade den.. jag vet att det är dumt men man blir så klumpig och varm i den.
Dödsolyckan på terrängbanan i Bollnäs fick mig att tänka på att jag faktiskt handskas med ett djur på drygt 300kg. Han skulle aldrig skada någon med flit men alla vet väl hur lätt det är att trampa fel eller snubbla på något så att man ramlar omkull till exempel. Och alla kan nog räkna ut att få en häst över sig på ett eller annat vis inte är speciellt hälsosamt.
Vad som helst kan hända och det är så lätt att bli skadad så varför är man då så dum och inte använder de skydd som finns?


Satt vid datorn på Driver idag igen. Det börjar bli segt nu, men jag har gjort undan mer än hälften ialf. Jag vill bara köra bil! :)      image40


Kolmården

lI söndags var jag och Linus till Kolmården med hans mamma, syster, moster, mormor och kusin. Vi hade riktigt fint väder och hade det jätte trevligt :)
Djuren var ganska slöa eftersom att det var varmt.

När vi åkte Safari kom en björn upp på vägen alldeles framför oss och bet lite i bilen framför oss innan han traskade vidare och strök sig mot våran bil, mot Linus dörr och kikade lite lurigt på backspegeln.. hihih det var spännande. 

Det blev en snabb visit i Södertälje den här gången. Linus och jag åkte ner i Lördags kväll och jag åkte hem på måndagförmiddag, ensam..
Vi har umgåtts varje dag i två veckor så nu är det väldigt tomt :(


Skit Vinokourov!! 


Fyra veckor...

  

Hårgaberget

Linus och jag packade med oss matsäck och besteg det klippiga och branta Hårgaberget idag. Haha nej det är  inte speciellt svårframkomligt, men riktigt fint och mysigt :)
Vädret var nästan alldeles perfekt, en aning för blåsigt ibland men annars kanon.
Där uppe tände vi en eld och täljde oss riktigt snygga grillpinnar som vi sedan grillade korv och marsmallows på medan vi satt i solen och myste. 

Utsiktstornet var tyvärr avstängt på grund av att golvbrädorna var dåliga. Det är väldigt fin utsikt där uppe så det var synd.

___

Nu på kvällskvisten har vi kört go-cart uppe på skidbacksparkeringen. Det var riktigt kul faktiskt! :D

       


Dystert väder

Vilket väder! Regn och rusk hela dagen.
 
Bronzac var tjock i ett bakben idag.. dock inte halt eller varm men svullen.
Vi som skulle ut på en lång härligt tur idag, sista ridningen på drygt en vecka. Men det fick bli en lugn och mysig barbackatur istället eftersom att han inte var halt.
När vi kom tillbaka till stallet hade svullnaden gått ner men då var han varm istället :/ Det känns inte kul att lämna honom en vecka när han inte är 100% frisk.
Men när jag åkte tillbaka  till stallet på kvällen så hade svullnaden och värmen försvunnit helt så han hade nog bara vrickat sig lite lätt i hagen. Skönt!
Jag satt i boxen hos honom ett tag och han kladdade ner mig med pussar av spån och snor i hopp om lite godis :P åhh han är så söt!
Attans att det är djur-förbud i huset vi ska bo i Tidaholm :P

Lilla Kurt-Sune har förstått att här ska ut och åkas så han har redan börjat vakta dörren för att inte bli glömd, stackarn som inte ens ska följa.

Ja imorgon åker vi, det kommer nog bli kul :)

image15     image16


Mamma 42år

Igår fyllde mamma år så det var folk här nästan hela dagen och åt tårtan som jag hade bakat :)

På kvällen när Sara och Patrik kom spelade vi Rappa Kalja, så jäkla roligt! Men det var hårt att sitta där tillsammans med Sara, Patrik och Linus, Bea som pussades hela tiden när ens egen pojkvänn är 30 mil bort :(
Jag överlevde ialf och Sara och jag utklassade de andra. Stackars Patrik hamnade lite efter. Mamma hoppade in i spelet efter typ 1 timme och gick om honom nästan direkt. Haha.


Det blåser kraftigt idag och det ska tydligen bli regn, men det får de inte för jag ska rida! Jag är faktiskt värd en ridtur med fint väder nu eftersom att jag inte ska rida på en hel vecka sen.. eller så är jag inte värd det eftersom att jag överger min ponny? :/

Jag har ialf nyss klippt Maggi och sitter nu och väntar på att verkningstiden ska bli klar på färgningen av hennes ögonfransar. Hon blir så fin! ;)


I förrgår när jag skulle ta in hästarna var de helvilda och skulle absolut inte gå in den vägen jag ville att de skulle gå in och de gick inte en meter om inte jag gick alldeles före. Dom var så dryga!
Igår fick jag förklaringen till varför dom var så fjantiga. En räv hade stått i en av skogarna i hagen och ätit på ett levande (!) råddjur som skrek mitt på dagen.Så nu är hästarna förlåtna.


Jag har en dröm

                                              image14


SM i Uppsala

Jag har tillbringat den senaste veckan i mosters lägenhet i Uppsala tillsammans med mamma och Linus. Helmysigt! :)
Linus och jag har sovit i Anna och Kristoffers dubbelsäng och det är så skönt! man kan bré ut sig som man vill utan att tränga ner någon på golvet :P

Det har varit en hel del tävlingar under veckan.
På måndagen var det ett GP-lopp och jag skulle filma, men hade såklart glömt filmkameran i lägenheten. På andra varvet kraschade tre cyklister alldeles framför mig och mamma, varav en var Patrik. Det såg otäckt ut när dom gled tillsammans med cyklarna på asfalten bland alla cyklar och när det small från en punktering, men alla klarade sig bra. Typiskt att jag hade glömt filmkameran!

Igår var det dags för Elitens linje SM. Jag langade till Linus och det gick bra tycker jag  :)
Kajsa filmade loppet och fick med två vurpor. Som tur var så var det ingen Vallentunare. Det kom en rejäl regnskur så banan blev jätte hal och cyklisterna såg ut som riktiga lortgrisar när de kom i mål :P Linus körde ialf skitbra och spurtade in på en 20:de plats! :D
_______

Vi kom hem igår kväll. Skönt att sova i sin egen säng och helt underbart att komma hem till Bronzac och Sune. Men tungt att lämna Linus såklart :(
Jag önskar nästan (observera nästan) att jag blev lite trött på honom så att det skulle bli skönt att slippa honom ett tag.. :P
Idag har det vart fullfart hela dagen. Jag började jobba idag så det var bara att skutta upp klockan sju och åka ner till banken. När den var ren och fin åkte jag hem och tittade lite på tv och lekte med Sune som har fått en ny orm, eller rättare sagt en drake. Den gamla har han försökt slakta så många gånger att den nästan bara består av knutar :P
Vid ett åkte jag till Bollnäs. Uträttade lite ärenden och bokade lite körlektioner och pluggade på Driver. Jag kom inte hem förrän vid fem och då slängde jag i mig lite mat innan jag åkte ner och städade på banken igen. Jag orkar inte kliva upp sju en dag till!
Sen var det dags för stallet. Pysslade och knäppte lite kort på Bronzac innan jag red. Gudars vad härligt det var, har ju inte ridit på en hel vecka! Det har hänt en gång förut under de snart fem år jag haft honom och det var för två år sedan när vi var i Spanien.
När jag kom hem från stallet klockan nio bytte jag påslakan i sängen och när jag drog fram den konstaterade jag att mitt rum var i stort behov av en dammsugare :P Så det var bara att släpa fram den.

God natt!

  image12