S500i

Ja då gör vi ett nytt försök. Har köpt en ny mobil idag, en precis likadan som den förra, förutom att den här är gul, gul och ful :P
Jag tycker verkligen att färgen är ful, så ful att den nästan blir lite snygg. Men eftersom att den var ensam kvar på special erbjudandet så bestämde jag mig för att det fick vara värt att ha en ful mobil för att få en likadan som den jag hade och till ett ok pris. Det finns faktiskt ett plus med den, materialet på skalet är annorlunda så att det inte blir en massa fingeravtryck som den svarta fick.

Nu återstår det att se om jag lyckas hålla den här mobilen levande längre än en månad. Den ska då inte få komma närmare vin, i någon form, än tio meter.

                                               image119


Ångest!

Min telefon är död, jag har förstört min kära telefon bara för att jag är så dum och klantig. Jag har haft den i ungefär 1 månad så jag har i stort sett kastat 1600 :- i soporna, och den kostar drygt 2000 :- att köpa ny eftersom jag redan har abonnemang nu.. åhhh!!

Jag har i alla fall haft en jätte bra och mysig jul. Dagen före julafton sov Patrik, Sara och Bea här så vi sjöng Sing star och spelade Buzz. På julafton var vi först till morfar och Annika på morgonen och åt frukost med släkten sen på eftermiddagen/kvällen var vi hemma hela familjen plus farmor brorsornas tjejer och Saras mamma :)
Sara följde med mig och var tomte i Spännars och sedan fortsatte vi när vi kom hem och delade ut paketen eftersom att vi har tackat nej till de tomtar vi brukar ha.
Jag fick massor med fina saker i julklapp i allafall. Tack tack! :)

På juldagen var vi som vanligt till famor och åt middag med familjen Grönqvist. Förrätt, varmrätt, efterätt och fika bjuder hon på så man brukar alltid vara mätt i flera dagar efteråt. De flesta skulle vidare på andra ställen så till kvällen var bara mamma, pappa, Olle, Maggi, farmor och jag kvar. Vi spelade spel och drack vin. Jag fick ett jätte roligt spel i julklapp som vi spelade och vi hade grymt kul! Jag vet inte när jag skrattade så mycket sist.
Det blev dock lite mycket vin för min del, insåg jag när jag kom hem. Och det var även den här kvällen min telefon råkade ut för en dödsolycka.. :'(

Eftersom att min käre bror har blivit av med körkortet så skjutsade mamma och jag ner honom och Sara till Gävle idag och passade på att köpa långfärdsskridskor. Så nu blir det åka av! :D

Julen har som sagt varit väldigt bra, vi fick till och med ha snön kvar till julaftonskvällen. Men jag måste säga att det har vart lite jobbigt att umgås med brorsorna och deras tjejer då de hela tiden sitter och pussar och gullar med varandra, medan jag själv har min pojkvänn 30 mil bort..


Tack för mig!


image118

Måndag 17 December

Igår kom jag hem från en mysig helg hos min stora kärlek :) haha jag bubbade med mig min feta, tunga bok som jag läser för tillfället och det var värt besväret att bära den för tågresorna gick fort. Från Gävle till Kilafors satt jag i och för sig och stirrade rakt ut igenom fönstret på de snöklädda träden som lystes upp så otroligt fint från det blåa skenet som kommer från elledningarna. Det var så vackert att jag inte kunde slita ifrån blicken, haha.

Idag var jag tillbaka på salongen efter helgen och det var full rulle på förmiddagen. En norsk mamma som var där och färgade och klippte håret, i sisådär två timmar, hade sina tre barn med sig. Två flickor på 4 och 6 år (?) och en liten bäbis på 7 veckor. Behöver jag säga mer?
Åhhh bäbisen var så söt, jag hade stor lust att ta den och rymma därifrån!
Den äldsta flickan skulle klippas också bestämdes det, och det fick jag göra :) Första riktigt klippkunden under den här praktiken. Det gick jätte bra och flickan var så nöjd när hon hade fått blåa, gula, lila slingor och glitter sprayat i håret. Hon bestämde där och då att hon aldrig mer skulle tvätta håret, eftersom att färgen skulle gå bort då :P Senare hade hon börjat tänka på ett annat bekymmer med, skulle färgen försvinna när hon sov? hm..
haha söta barn :)

Fy satan vad kallt det är ute! Det måste vara någon konstig luft för termometern visar på -6 - -8 grader men ändå känns det som -15.
När jag åkte hem från Bollnäs trodde jag aldrig att jag skulle klara av att rida någon längre bit, för det riktigt bet i kinderna av kylan. Men jag pylsade i alla fall på mig flera lager kläder och gav mig ut i kylan tillsammans med min lurviga ponny och efter ett tag hade man ju faktiskt fått upp värmen. Jag red med "tummvantarna" med separata lillfingrar ikväll, för första gången i år, och gudars vad svårt det är att hålla i tyglarna. Man blir så klumpig och vantarna är så tjocka att man inte känner att man håller i något. Samma visa varje vinter, det tar några dagar innan man vänjer sig och kan rida vettigt :P likadant är det när man börjar använda kängorna, dom är så tjocka och kraftiga så man känner inte om man har kontakt med hästen eller inte.

Nu är det precis en vecka var till julafton! och det är fortfarande vitt ute! Weei :D Jag ber till gud varje kväll att vi åtminstone ska får behålla den snö vi har. Nej nu ljög jag, jag tror inte på gud. Men jag hoppas i alla fall så innerligt mycket att det förblir vitt ute och att isen lägger sig riktigt så att man kan vara på den utan risker.
Det hade vart två gubbar som åkte förbi här på långfärdsskritskor idag, vilket jag anser är helt galet eftersom att isen inte ens ligger överallt.


Nej nu är det slut för idag, dags för sängen. Jag måste ta igen sömnen från i helgen.. både Linus och jag lever rövare på nätterna så man vaknar hela tiden. Det funkar helt enkelt inte med en 120 säng. 


                     image117 

                                                           They say it takes a minute
                                                              to find a special person,
                                                          an hour to appreciate them,
                                                                a day to love them,
                                                              but then an entire life
                                                                    to forget them


Ny design

Jag har länge tyckt att det har känts så tråkigt med designen på bloggen, hur många är det inte som har precis likadan som min liksom? Jag vill ha något eget, personligt! Så igår tog jag tag i det.. och jag kan säga att alla dessa koder liknade ett stort och rörigt spindelnät! men efter ett antal timmar så såg det ut ungefär som jag ville ha det :) Jag nöjer mig såhär så länge.

Idag är det Lucia och jag ska sorgligt nog tala om för er att jag inte ens har sett skymten av en enda Lucia idag, jag ångrar mig faktiskt lite att jag inte kravlade mig upp halvsju i morse och tittade på tv:n åtminstone. Jag tycker det är så fint med jullåtar och man får en sån julstämning!
Dom sa på vädret idag att det ska vara kallt fram till julafton så den lilla snö som redan ligger kommer troligen ligga kvar! Det är inte mycket snö, men det är vitt och en vit jul har vi inte haft på flera år! Fortsätter det att vara såhär kallt borde isen lägga sig ordentligt också. Åhhååå! :)


Allt är bra nu, vi har hittat tillbaka och kommit på rätt spår igen. Men det känns ändå lite i magen nu när jag snart är tillbaka. Jag minns fortfarande hur fruktansvärt ont det gjorde i själen och hur arg och besviken jag var. Jag är rädd att minnena kommer bli mycket starkare där. Men jag ska se till så att de byts ut till något bra minne nu, så att det dåliga kan suddas ut, och jag är säker på att det kommer bli så :)


              image116


Hårsalongen

Det var länge sen jag skrev nu, och det har blivit mycket negativa bloggar på slutet. Så nu ska det bli en lååång positiv blogg tänkte jag :)

I måndags gick vi ut på praktik som ska vara i tre veckor framöver, sen är det jullov i två och en halv vecka och därefter är det tre veckors praktik till vilket betyder att vi inte ska till skolan på nästan nio veckor! Det är ju nästan som ett sommar lov, hur underbart som helst!

Större delen av klassen var så jäkla trött på allt vad skola hette nu innan praktiken.. och många började tvivla på om det verkligen var frisör de ville bli. Men jag tror att jag talar för de flesta när jag säger att efter den här praktikveckan är alla tvivel som bortblåsta. Att komma bort från skolan där man blir bedömd i allt man gör och få komma ut i arbetslivet och arbeta med kunder som blir så nöjda och glada för allt man gör (okej, det finns undantag) höjer självförtroendet och allt blir mycket roligare. I skolan fungerar det ju så att man letar alla "fel" man kan hitta för att sedan reflektera om dem så att man kan göra det bättre nästa gång. Och visst det är jätte bra, för man lär sig mycket på det, men det sänker även självförtroendet avsevärt.

Jag är i alla fall tillbaka på Hårsalongen, min älskade salong som jag har tillbringat ett helt läsår på plus några veckor i våras. Jag trivs så bra med frisörerna som arbetar där, med den blandade kundkretsen, med arbetssättet och.. ja allt! :) Salongen är omstylad med nya väggfärger och nya produktmärken, sasson, sebastian.. Jag minns inte vad alla heter men dom verkar bra i alla fall. Lite jobbigt att lära sig nya bara :P
Erica den lille rackaren flög till Thailand i tisdags och blir bort i två veckor. Rida elefanter och bli solbränd skulle inte sitta fel. Men vi ska inte klaga, vi har ju Sveriges härliga vinter utanför husknutarna.. eller inte. Det här vädret påminner mer om våren ju.

På söndag är det ridande luciatåg i Kilafors, jag har inte ridit med på två år men tänkte att det var dags igen nu. Det lutar åt regnväder, men det har ju blivit tradition de senaste åren.

Jag har köpt en ny mobiltelefon också, och bytt telefonabonnemang. Men numret har jag var och det ska flyttas till nya telefonen den 17 december, till dess går jag med två mobiler i fickan :P haha. Telefonen är jag jätte nöjd med men det fungerar inte att lägga över bilder till datorn och låtar från datorn till mobilen. Jag har väl gjort fel någonstans, såklart! Jag behöver i alla fall hjälp.

Skulle inte träffa Linus förrän till nyår heller, vilket hade blivit nästan två månader sen sist vi träffades. Men nu är det ändrade planer så jag åker ner till honom nästa helg. Åhh vad jag saknar honom! <3

Julen är på väg med stormsteg, och jag har en hel del julklappar kvar att införskaffa. Vi har bestämt att vi ska rimma på alla i år, haha så himla kul alla läsa! Men gudars vad svårt det är att komma på något bra! Jag längtar i alla fall till dagarna före jul, då brorsan kommer hem och allt är så julmysigt. Julkalendern följs varje dag såklart! Och paketkalendern hänger som vanligt på väggen full med paket! Hihi ^^, Lilla Kurt-Sune har också en kalender, med hundchoklad.


God natt och sov gott!

                    image111