Soffan hela dagen

Jag låg i soffan och halvsov nästan hela dagen förutom promisar med Sune, och värken försvann i ansikte och resten av kroppen. Så jag tog på mig ridkläderna ifall jag skulle orka rida, utan för stor risk att förstöra för morgondagens träning. Hade jag inte haft den framför mig skulle jag ridit utan att fundera. Hehe. 
 
Bestämde mig ett kort träningspass eftersom jag så gärna ville att Annikas syster Marie (hon som har sina fina tävlingshästar uppstallade hos Martin Ågevall i Stockholm, dit vi var i mars) skulle få se Dansa lite mer in action och om hon hade lite tips till oss. Hon hade massor av bra saker och tips att dela med sig av så träningen blev väldigt bra och uppskattad från oss. 

Jag värmde upp ensam innan dom kom och Dansa var superfin utan några diskussioner alls. Men när dom sedan kom och jag skulle börja jobba riktigt och sitta ner så märkte hon direkt på mig att prestationsångesten smög sig på och började diskutera lite. Därefter testade hon lite snabbt efter varje paus som vi tog, och det är som Marie säger; vi behöver öva på att pausa. 
Fick tips om en väldigt bra uppvärmning som hon fått från Martin som dom alltid gör - rida på stor volt och göra övergångar skritt - trav - skritt och sedan trav - galopp - trav i båda varven. Där hästen ska vara uppe och rund för innerskänkeln och avslappnad i formen. Gick riktigt bra faktiskt. Avslutade direkt hon gjorde det bra för att inte fastna i att nöta. 
 
Därefter tog vi tag i övergångarna på diagonalerna som jag jobbade med i lördags. Insåg att jag från start rider alldeles för fort in på dom. Vi bröt isär momentet och red först bara avbrotten och fortsatte sedan trava och därefter bara fattningsdelen innan vi lade ihop allting. När Dansa började rusa på så tog jag in henne på en 10m volt där hon fick gå tills hon var tillbaka hos mig och väntade, red hela tiden med korta, snabba halvhalter (blir lätt kvar en sekund för länge). Vi fick till några riktiga fina och bra diagonaler! 
 
Efter det avslutade vi eftersom vi ska träna för Patrik imorgon och jag ville inte ta ut mig för mycket.
När vi sedan avslutade och jag travade av så bad Marie mig att rida långsammare och wow vilken trav hon fick! Det swungade härligt där uppe i sadeln. Jag måste bli ännu mer noggran med att inte rida för fort, utan våga minska tempot. Bjudningen sitter bra nu så jag får vara försiktig med att inte bli jagande. Det ger ju ändå aldrig något för bjudningen.

Marie var på mig mycket om min nedrans högerhand som jag lägger omkull och pekar ut armbågen. Jag har glömt den ett tag då Patrik fokuserat på annat, men gud vilken skillnad det blir när den kommer in! Hanna får vara som en hök på mig nu för den ska utrotas.
 
Marie tyckte Dansa var en trevlig häst (trots att hon visade sin dåliga sida också) med bra gångarter och att hon var lydig, så det var himla roligt att få höra! 
Nu ska jag bara övertala henne att ha lite mer träningar för oss när hon är här och hälsar på i framtiden ;) 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback