Slappisdag

Igår fick Dansa en slappisdag då vi red ut på långa tyglar. Hon var på sitt lite luriga humör och med väldigt mycket energi så det kändes lite spännande faktiskt. Haha. Vi red till Hembygdsgården och det flög snö halva vägen. När vi vände hemåt så valde jag att korta tyglarna för att aktivera henne lite mer ändå för hon hade lite väl mycket bus i kroppen och svårt med koncentrationen. 
Hon fick jogga på i låg form och manken var ganska snabbt på plats så hon kändes superfin. Dock så fick jag sitta och proa hela tiden för hade hon fått välja så skulle vi kört mellantrav hela vägen hem. Haha. Tog en kortare galopp också som var superfin tills hon tittade till på något och nitade. Hon var superlätt att flytta för skänklarna. 
 
Trots ett lurigt kryp i kroppen så var hon snäll, superfin och lyhörd och jag lyckades riktigt bra med att inte bli hållande i handen trots piggheten. Jobbade med de dör blixtsnabba hjälperna som jag gjorde på tisdagens träning. Lyckades dock inte riktigt lika bra som jag vill i galoppfattningarna, blir lätt lite stel i kroppen och kvardröjande med skänklarna och det bromsar henne lite. Men jag tränar på det fullt medveten varje gång så det släpper nog snart hoppas jag.
 
Winston öppnade dörren från hagen i tisdagskväll så nu har vi skruvat dit ett extra lås.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback