Markarbete

Igårkväll hade Hanna och jag markarbetsträning igen. Jag byggde upp 3 studs - 1g - oxer och sedan bara några bommar samt 3 cavaletti på marken. Vi hoppade igenom kombinationen ca 5-6 gånger och det gick jättebra varje gång. Jag tog bara 6m mellan studsen och oxern men hade vart bättre med 6.5 såg jag på filmen sedan. Har glömt att ta med mätpinnen som jag gjort iordning men gissar på att oxern låg runt 75cm. Jag gillar känslan av att inte sträva efter höjd utan istället bara koncentrera mig på bra ridning. Jag tror de här träningarna kommer göra oss så gott. 

Vi red lite tightare svängar och lite volter på de andra bommarna och även på cavalettin. Gick riktigt bra! Jag behöver öva på att ha Dansa hos mig så jag kan ta oss dit vi ska utan att allt blir hastigt och flängigt. Haha. Speciellt efter hinder, men nu börjar vi med upphöjda bommar först eftersom vi börjat i fel ände tidigare. 
 
Dansa protesterade en del under framridningen idag innan det lossnade och sedan kom en liten protest efter varje paus. Tråkigt att jag tappade det som var så bra sist, men hon var riktigt fin så fort det släppte vilket det gjorde fort varje gång. Jag är så glad att jag lyckas få så bra ridpass och så bra svängar som vi klarat, utan sporrar. 
Efter vi hoppat klart så red jag lite öppnor som blev halvbra för jag har svårt att sitta i hoppsadeln så min kroppskontroll är inte den bästa. Haha. Men det gick faktiskt mycket lättare när jag var noga med att "släppa knäna". Vi red en förvänd högergalopp från en volt tillbaka och sedan ett helt varv, hur stabilt som helst och i bra galopp. Bästa någonsin!! 
 
Hanna har skaffat en klickgrej till sin telefon så hon kan ta kort på avstånd. Vi är dock inte så bra på att ställa upp oss så alla kommer med i bild! Haha
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback