Ihopsläpp med lillbrorsan

Idag testade vi att släppa in Dansa till Noa och Samson. Dansa struntade blankt i dom och gick direkt till maten. Haha. Men Samson blev nyfiken så Noa var inte sen med att jaga bort Dansa innan han hann fram. Dansa försökte hålla sig på sin kant men Noa gick ändå dit och visade vem som bestämde ibland. För säkerhetsskull.
Det blev dock bara något enstaka luftsprång emot henne och annars bara några meters jagande, så det gick väldigt lugnt till. Hon var bara där inne ca 10 min och Dansa kom gladeligen till mig när hon skulle få komma in därifrån. Haha lillhjärtat. Känns lite i hjärtat när någon är taskig mot henne även fast det var väldigt väldigt milt. 
 
Dansa och jag var sedan ute och galopptränade. Ska ge mig in efter Landavägen framöver och utnyttja de bra backarna där men jag gruvar mig lite för att rida där ensam då det är långt in i skogen. Idag red vi till sågen och Dansa var hur fin som helst! 
Pigg men så lyhörd! och jag fastnade inget i armarna idag heller (!!!) Vi varvade mellan att bara rulla på i arbetsgalopp och att göra övergångar galopp - trav - galopp då det är svårt! Dansa blir så pigg och vill rusa iväg och ur form när vi går ned till trav. Dessutom så har jag ju lite svårt att fatta galopp från trav. Så det var bra träning!
 
Jag har också hittat en anledning till varför jag tycker att galoppkvaliten blir sämre när jag rider i hoppsadeln än i dressyrsadeln (jag har inte kopplat det till sadlarna förut utan uteritt och hoppning, men det är ju då jag har hoppsadeln). Jag är nämligen inte lika följsam i sätet när jag rider i den. Insåg idag att jag måste vara mer rörlig i bäckenet så att jag kan röra mig med i sprången och wow vilken skillnad det blev när jag inte "bromsade upp henne"! Det kändes som att Dansa bah - men tack, nu kan jag röra mig ordentligt! 
 
Lika häftigt varje gång jag inser att så små detaljer kan göra sån skillnad. Det är lika i övergångarna som lätt blir lite spända och ur form. Jag tror det kommer ge med sig när jag fått tillräckligt bra kontroll på min rörlighet precis i övergången. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback