Hackamore

Har haft ett hängande länge men inte tagit tag i att testa det då jag vill göra det på inhägnat område men inte velat "slösa" ett träningspass. Idag passade det dock bra med en lugn jogg på banan så det åkte på. Skritten dit och hem gick utan problem trots en livsfarlig karl som plockade ihop buskar. Två tjejer på gården som såg att Dansa var rädd ropade - vi gömmer oss bakom träden så slipper hon se oss! 
Haha gulligt. Men inte riktigt så effektivt. 
 
Det här med hackamore var inte något jag föll pladask om man säger så. Började med att jag, såklart, klantade míg när Dansa stannade en del de första 3 varven. Jag snurrar henne då och glömde bort att man inte kan ta ledande tygeltag hur som helst på hack, så skänkeln vände sig utåt.. det var inte så bekvämt hälsar Dansa. Jag fick hoppa av och vinkla tillbaka den innan vi kunde rida vidare. Kort sagt så hängde hon sig i det i vänster varv och i höger varv stretade hon (kan nog vara för att det var på den sidan den vinklade ut sig?) emot innertygeln, och jag saknade att kunna ta ledande tygeltag!! 
Vi rullade på ett tag i trav och galopp och bortsett från formen så var hon framme och fin för benen och vi varvade mellan fyrkanten och volter. 
 
Jag är glad att vi inte har munproblem och måste ha hack, hehe. Dansa var ganska konfunderad över den annorlunda känslan och trycken så jag tror nog hon vänjer sig mer med tiden. 
Min plan har dock vart att jag ska kunna ta det när vi skrittar ut och det kan jag ändå tänka mig! Bromsen funkade bra och det är ju huvudsaken ;) 
 
Bild på lillen som fick prova riktig grimma för första gången idag. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback