Galoppträning

Min dag började apdåligt när jag kommer ut i köket och inser att jag glömt maten framme, som jag lagade igårkväll. Gick in och grät en skvätt hos Viktor stackarn som fick ett väldigt förvirrande uppvaknande. Haha. Efter att ha frågat massvis av människor under dagen så bestämde jag mig för att testa äta det ändå (det var pga att det gällde kyckling som jag var orolig) och än är jag inte dålig. Peppar peppar! 
 
Dansa och jag var ute och skrittade igår, vi red upp till parkeringen på berget och när jag testade trava någon kort sträcka så insåg jag att hon var sjukt pigg, trots hårdträningen kvällen innan. Jag älskar hennes pigghet men jag är fullt medveten om att det blir svårare att styra runt ett dressyrprogram med det där överskottet på söndag. Så idag var vi ute och jobbade hårt. Vi red på Landavägen och vände innan grustaget. Där är det backe upp och backe ned, så uppför galopperade vi. Det var väldigt länge sedan vi red in där men Dansa var med tanke på det ovanligt avspänd och jättefin. Jag red i dressyrsadeln för att kunna träna på att sitta ner i traven trots piggheten eftersom hon inte blir arg lika lätt på uteritter. Hehe. Hon är såklart ännu svårare att få till lugn dressyrtrav utan att vilja ila iväg ute och därmed kör hon upp huvudet och jag studsar järnet. Jag FATTAR inte hur jag (eller någon??) ska kunna sitta totalt avslappnad i den där spända traven?! 
Vi samlade ihop oss ibland också så då gick det ju bra, men det var ju i den där andra traven jag behövde öva och den övningen gick inge vidare som sagt. 
 
Hon var som sagt fin annars och jag vet ju med mig själv att det var överkurs att rida nedsittande trav på uteritt just nu med den här energin, så det känns inte så jobbigt. 
 
Istället för vilodag imorgon så får hon jogga en kort stund på töm. På lördag rider vi ett checkpass på banan och på söndag är det tävling! Efter ett uppehåll på 8 månader. Jag har bara ett enda mål och det är att rida avslappnat och att vi tar oss igenom programmet utan att bli fast i något bråk. Okej, det blev 2 mål. Sen ska vi ha roligt såklart! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback