Dagarna innan tävling

Tömkörningen igår bytte jag ut mot ett kort pass i paddocken. Sista tiden har jag inte alls fått till känslan i traven. Dansa har sprungit ifrån mig och vart väldigt ostadig i formen. Tittade igenom filmer och insåg hur fårt jag börjat rida i traven, hon kutar på och jag försöker störa så lite som möjligt bara. Och det funkar ju inte, inte så konstigt att jag hade en nästan omöjlig känsla till att kunna styra runt ett program. 
 
Dansa var fin i uppvärmningen och början på nedsittningen, men så tog jag en paus och satte på musik i fickan. Det blev hon lite spänd utav och bråkade sedan några varv, jag upplevde att det var när jag inte lät henne springa iväg och hon inte ville ta halvhalterna som hon började diskutera. Det är nästan enbart i traven som vi har diskusioner i den senaste tiden. När vi tagit oss igenom det så blev hon finare än på väldigt länge i traven. SÅ fin! Vi red igen travdelen i LB:2an och sedan avslutade vi direkt. 
 
Idag red vi på banan igen. Dansa snubblade med något bakben ett par gånger i onsdags när jag red och jag tänkte att hon kanske var extra trött efter vårt galopp-pass. Igår och idag lade jag märke till att hon vilade oftare på vänster bakben än höger och det har jag aldrig reagerat på förut, så direkt började hjärnan spinna iväg. Det kände aldrig något när jag red. Hanna kikade på både rakt och böjt spår och kanske att hon är något hastigare i vänstra bakbenets rörelse ibland, men det är vädligt väldigt svagt och diffust i så fall. Hon diskuterade mer idag och det var garanterat eftersom jag kände efter så mycket. Det släppte och hon blev superfin. Då tog jag en paus och "skrittade till tävlingsbanan" (Haha, ja efter pauserna testar hon ofta igen och jag blir ju så illa tvungen att pausa innan start. Tror inte domare gillar om vi kommer insladdandes på bredsida ;) 
Hon testade och jag red igenom det och tog sedan en paus till och efter den flöt hon på fint på en gång, om än lite för fort till en början. Därefter pausade vi igen och red sedan igenom programmet, utan att hon testade något. Hon var istället HUR fin som helst! Behöver sänka tempot lite mer i traven, men hon var så lättriden! Galopperna var underbara men det har dom vart ett tag nu.

Så om det skiter sig imorgon så ska jag glädjas åt dagens ridpass åtminstone! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback