1 års kalas och fin häst!

I fredags vilade Dansa och vi var och firade vår lilla Alvin (Viktors systerson) som redan fyllde 1 år. Helt galet vad tiden går fort. 
 
Igår red Dansa och jag ett dressyrpass i paddocken och jag bad Annika komma, dessutom så var ägaren till gården ute och grejade, och hon hade en barnfamilj där så alla samlades runt banan och kollade på. Jag försökte verkligen koncentrera mig på mitt och inte få prestationsångest och bli stressad. Det fungerade överlag bra men tog några varv innan jag kom in i det och sedan tappade jag det någon kort stund ibland. När jag tappar ridningen så är det ingen som går miste om det för Dansa faller isär åt alla håll och kanter, älgar på och vinglar massor (det blev dock aldrig så illa att Dansa sa upp sig med en tvärnit)
Riktigt bra träning för mig! Haha. Det lät mycket i tågrälsen, det gungades precis utanför banan, barnvagn åkte fram och tillbaka och vattenkärror kördes. Dansa reagerade lite någon gång precis i början men annars litade hon på att jag hade koll på läget. 
 
Redan från start så upprepade jag i mitt huvud att släppa alla krav och vilket resultat det ger. Att det kan vara en psykisk spärr som förstör det fysiska så kraftigt tycker jag är häftigt. Dansa testade första varvet så jag snurrade kanske på 3 olika ställen men sedan var det helt bortblåst. Så ärligt framme, uppe och runt innerskänkeln och så mjuk och fin! Vi kan dessutom utnyttja hela banan utan spänning sen några veckor tillbaka.
Vår svåraste uppgift just nu är avsaktningen från galopp till trav och speciellt då det ska göras på en diagonal i programmet vi ska rida nästa helg. Ann hjälpte oss med tips och lade en bom precis i början av diagonalen för att Dansa skulle bli tvungen att sätta sig mer och det hjälpte.
Problemet som blir är att Dansa blir så taggad och bara väntar på att få fatta galopp igen, jag får henne inte runt nya innerskänkeln och då blir hon bara spikrak och kutar på i 290. Hehe. Vi provade också lägga en volt, sakta av till skritt och nu kom jag på att jag ska testa flytta henne i sidled. Just den här delen gick sådär, vi fick till det helt ok någon gång men det är något vi får jobba vidare med. Jag blir så glad över att hon är så framåt och positiv så jag skrattar mest. 
 
Red också lite öppnor och slutor som faktiskt gick riktigt bra! Framförallt öppnorna. Dessutom så red jag LA:3ans förvända väg i båda galopperna och det gick hur bra som helst även i höger varv. Jag blir fortfarande lika glad varje gång vi klarar förvänd i höger överhuvudtaget och nu börjar vi kunna göra det med lite mer kvalite också. 
 
Efter ridpasset så släppte vi ihop alla hästarna tillsammans med Noa och Samson ute på stora, och det hade inte kunnat gå bättre. Winston bara traskade runt och letade mat medan Dansa joggade lite och Noa jagade henne någon kort sträcka några gånger, men aldrig något stressigt. 

Vi avslutade kvällen hos några kompisar i Färila med grillat. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback