Vad händer under hjälmen?

Tjejen bakom Ryttarinspiration, Johanna Lassnack var till Högbo igår och hade föreläsning om det mentala. Det var riktigt bra och jag fick en aha-upplevelse i hur mycket man faktiskt kan styra mentalt. Jag har ju hört det många gånger men mer trott att det är ens inställning som styr och inte att vi faktiskt kan be hjärnan göra saker som den lär sig. På gott och ont.
 
Vi fick göra en övning där vi först såg att våra händer är lite olika i storlek och sedan säga åt hjärnan att den mindre handen skulle bli större, och vips så "växte" den! Genom att tala om för hjärnan att "det här vill jag ska ske" så löste den det även om det egentligen inte går. Men den gjorde att vi omedvetet fick det resultat vi ville ha.

Hon bad oss se misslyckanden som brist på kundskap istället och bara ett hinder fram till målet. För att ta oss över hindret behöver vi lära oss den kunskap som saknades och sedan när vi gjort det tar vi oss över och vidare. Med den nya kunskapen i ryggsäcken, kommer vi kunna använda den nästa gång vi hamnar i samma situation. Det kommer alltid, på alla nivåer, komma hinder som vi behöver ta oss över. Det är upp till oss själva att ta tag i dom eller backa tillbaka och hålla oss undan, men då kommer vi aldrig uppnå vårat mål. 
 
Jag fick med mig lite konkreta tips och massor av motivation!
 
- Gå igenom banan/passet inför tävling/träningspass med exakt planerad ridväg, känsla och inverkan så kommer hjärnan tro att den redan gjort detta en gång och känna igen sig när vi väl kommer in där och däremed är det lättare för mig som ryttare att göra som jag tänkt.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lovise

Hjärnan är verkligen fascinerande! Lite lustigt att man faktiskt kan manipulera den såpass mycket. Borde träna mer på det :)

Svar: Ja nu förstår jag vilken fördel det är att vara stark mentalt!
Lina

2017-03-06 @ 20:23:51
URL: http://www.LoviseC.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback