Torsdag

Igår tömkörde jag Dansa igen på skolåkern. Hon var jätteduktig och förutom att jogga i alla gångarter så övade vi en del trav - halt - trav och höjde formen lite vilket hon gjorde jättebra. Lite väl många steg innan och efter halt men helt klart godkänt!
 
Idag red jag där istället och hon gick emot skänklarna i början men blev jättefin när det hade släppt. Underlaget är riktigt bra där nu så vi red en hel del skänkelvikningar, olika storlekar på volter och övergångar. Var väldigt noga med att inte fastna i något för länge. Även på åkern är hon tittig just nu men det går såklart mycket bättre att få hennes fokus där än vad det är längs en väg. Väldigt pigg och jag red mest lätt, satt ner vissa stunder men så fort jag fick svårt att slappna av till 100% pga att hon spände till för något eller blev lite väl pigg så började jag rida lätt för att inte bli spänd i kroppen när jag försöker sitta ner ändå.
 
Just nu och någon vecka tillbaka, sedan Dansa började tappa päls så är hon väldigt öm. Hon ogillar skarpt när jag borstar henne så jag tar bara det mest nödvändiga innan ridning och kan sedan borsta ordentligt efteråt då hon är mycket mer tillfreds. Gissar att det är för att kroppen är varm och blodcirkulationen har kommit igång ordentligt då? 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback