Stiljte

Det har visst redan gått nästan en vecka sen jag skrev här. Dansa vilar ju och min kropp tyckte tydligen att jag lika gärna kunde passa på att vara sjuk då. Visst är det smidigt när ingen häst behöver motioneras, men nog hade jag önskat att kunna passa på att göra lite annat. 
Nu är ju inte jag den som sitter stilla så jag har vart ute på endå såklart. Hehe. 
 
I tisdags vaknade jag upp utan snuva och var så glad för det, men ju längre dagen gick desto sämre blev jag. Tänkte gå hem från jobbet flera gånger men stod ut och däckade sedan hemma med febern jag hade. Jag halvsov i princip från halv sju på tisdagkväll till efter lunch på onsdagen, men väldigt obekvämt och oroligt. Febern var åtminstone borta och jag kunde packa ihop mig och åka till Stockholm tillsammans med Annika och Hanna. Där sov vi hos Marie och Göran.
På torsdagen åkte vi ut till Lejondal där Martin Ågevall driver ett dressyrstall. Han hade för dagen en tränare vid namn Anita Grande där och tränade alla sina/sina kunders hästar. Vi fick sitta bredvid tränaren i en uppvärmd hörna - se, lyssna, inspireras och lära. Så otroligt roligt och intressant! 
Det var hästar från nybliven 5 åring som var sent tagen till Gran Prix-hästar i alla temperament och personligheter. Jag har aldrig sett en ryttare på högre nivå i vardagsarbetet så det var otroligt nyttigt för mig. 
 
Vad jag tar med mig är små tips och trix som dom använde sig av och jag fick se att det inte behöver gå helt problemfritt hemma även om dom går bra på tävling. Det behövde mitt självförtroende. Martins sits skulle jag kunna dö för. Så stabil och följsam, och ser aldrig någonsin ansträngd eller otrevlig ut. Kan tycka att vissa dressyrryttare ser så "hård" och burdus ut i sin ridning.
Maries syster har sina grymt fina hästar uppstallade där och vi fick se henne träna dom. Måste vara väldigt inspierande att hålla till på en stor anläggning med så mycket duktiga människor runt sig. Gissa om det känns extra tungt att Dansa vilar nu när jag fick en sån inspirations-kick! 
 
 
Torsdagkväll kom vi hem och på fredagen var jag uppe och jobbade igen. Likaså lördag. Förkylningen har ett fast grepp runt mig och mina bihålor krånglade rejält en kväll. Magen också efter att ha levt alldeles för mycket på värktabletter sista veckan. Igårkväll var mamma och Anders här på tacos och kortspel. Ville att dom skulle slippa sin matlagning i renoveringskaoset hemma en kväll åtminstone.
 
Jag tänker att jag har tagit det så lugnt under den här sjuktiden eftersom jag inte ridit, men nu inser jag att det kanske inte räknas om man är ute och flänger.. ;) Idag har jag i alla fall bara hängt i soffan och ska endast göra en liten avstickare till stallet och mocka. Dansa har gjort en total lerinpackning för tredje dagen i rad fick jag information om. Bra att hon tar sin vila på stort allvar i alla fall. Nu ska jag ta en tupplur! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback