Skoning med MVG

Dansa har haft två lugna dagar. I tisdags helvila och jag var inte ens till stallet då jag hjälpte en kollega att färga håret och sedan jobbade jag till nästan halv åtta på kvällen. Igår stormade det men det lugnade ned sig lagom tills vi kom till stallet och skulle ut och tömköra. Det var nog sista gången på skolåkern tyvärr. Underlaget var inge vidare då det var mjuk is som kraschade ojämnt så Dansa blev lite obekväm. Hon fick bara jogga lite i båda varven och jag fick tjata lite på henne då hon tyckte att det passade bra att lunka.
 
Idag började dagen dåligt då Sune hade problem med magen. Det visade sig att han hade knaprat i sig lite småsten som sedan kom ut. Gammelfarbrorn skrämde oss allihop. 
När vi hade vart till veterinären så skyndade vi oss till stallet och jag hann ut på en liten ridtur med Dansa innan hovslagaren kom. Vi red upp på berget och det var riktiga vårvägar, gruset är framme och mjukt men lurigt nog så fanns en hel del kärlskott så jag fick hålla ögonen öppna. Vi vände vid timmerhögarna. Dansa har vart lite yvig sista tiden ute då hon är pigg och tittig, men jag vet ju att det sitter hos mig. Så idag när jag sa åt mig själva att skärpa mig - korta tyglarna, rida stadigt och rätta framåt så vips! Så var hon så fint mellan hjälperna. Att jag aldrig lär mig :))
 
Dansa skötte sig prickfritt under skoningen idag! Hon har aldrig stått så avslappnat och tålmodigt i hela sitt liv. Jörgen som varnat sin praktikant att han skulle vara vaksam på den där hästen. Haha. Det enda hon gjorde var att försöka smaka lite på hans hårtofs när han nitade framskorna. Vi valde att ha alla skorna kvar med fyra brodd men sparade bara snösulorna i framskorna eftersom det troligtvis bara kommer komma mindre mängder snö nu.
 
Var och matade go-mulen med morötter och pussar. På söndag blir han 26 år! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback