Wow!

Idag planerade jag in vilodag för lille damen pga att jag jobbat länge och sent. Det har vart sjukt körigt imellanåt så jag var helt slut när jag äntligen fick cykla hem. Nu har jag bakat muffins till klubben pay'n jump imorgon. 
 
Igår red vi däremot ett pass på banan och min första tanke efter några varv i trav var OJ hur ska jag hantera all energi?? och när vi skrittade därifrån var det snarare WOW vilken häst jag har! 
Jag fick alltså en liten nöt att knäcka när jag planerade att rulla igång i jogg för uppvärmning. Dansa körde iväg i 290 istället. Hehe. Energin blev kryddad lite med en åkgräsklippare precis utanför som lät väldigt mycket. Bra miljöträning. Efter att ha klurat lite och bromsat mig själv från att bli hållande i handen och utan ben i den där farten så hittade jag ett bra sätt att lösa det på. Jag flyttade henne i svag öppna, gjorde mycket övergångar till skritt och halt och masssssor av kvicka halvhalter!
Efter några minuter så lyckades vi samla ihop energin under oss och vilken känsla det ger! I galoppen red vi lite förvänd och några volter. 
Jag red hela passet i låg och rund form men i slutet satt jag ner lite och red ihop kroppen mer. Det blev svårt med energin igen men efter mycket halvhalter och övergångar så blev hon sådär magisk där också! 
 
Dansa testade lite halvt i skritten ett par gånger och likaså i traven, men sen gick hon klockrent hela ridpasset, även efter skrittpaus.
 
Gissa om jag blev tävlingssugen! Vi var anmäld till Edsbyn 17 juni men när hon blev skadad avanmälde jag då jag inte ville riskera att behöva betala en till tävling utan att kunna åka. Nu var jag dock sugen igen men har inte hittat någon som kan följa och igår såg jag att klassen var full. Så vi får sikta in oss på Bollnäs 30 juni istället. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback