Vattenmattan

Igår var både Dansa och jag lite slö och off i början av ridturen. Efter en bit så ryckte vi upp oss och blev pigga. Vi red en slappistur med halvlånga tyglar i alla gånarter större delen, men jobbade lite mer seriöst någon sträcka. Dansa tryckte sig mot vänsterskänkeln så vi jobbade först bort det, för det får hon inte göra även fast vi bara ska rida på slappa tyglar. 
Vi vände vid hembygdsgården och på hemvägen jobbade vi lite med att hon inte får rusa iväg och bli rak när jag vill att hon flyttar sig för skänkeln. Hon gör det när hon är lite väl pigg och jag vet inte helt säkert hur jag ska jobba med det. Hon ignorerar mina halvhalter och sidförande skänkeln tar hon ju bara som fraaaaamåt i de lägena. Som jag gjort nu så har jag tagit miljoner halvhalter och samtidigt ökat trycket i skänkeln tills hon flyttar sig, och det gör hon ju, men hon är otroligt spänd då istället. Kanske ska ta ner henne i skritt istället och börja om? Men jag är så rädd om framåttänket.. fast samtidigt så är det ju inte ärlig framåtbjudning i de där springet. 
 
Idag har det regnat hela dagen och jag jobbade till 16 även fast det var lördag och allt. Blir lite såna tider nu innan semestern för att hinna med alla stammisar. Idag var i alla fall sista lördagen på nästan 1½ månad. Regnet hade nästan slutat när jag kom till stallet. Min plan var att tömköra och låta henne skutta över vattenmattan (lade den under ett hinder på mellersta av klossarna). Känns bra att hon får hoppa med den utan att jag sitter på och riskerar att störa henne i fel lägen. Hon stannade första gången och backade en del innan hon smyghoppade precis på sidan om den (hade staketet på ena sidan och en bom som inramning på andra sidan. De nästkommande gångerna hoppade hon stillastående och väldigt stort och spänt över.
Men sedan släppte hon det där och skuttade avslappnat över många gånger. Jag hade helt slappa tömmar så jag behövde inte ens parera något mer utan hon sökte sig till hindret. Hon hoppade både i trav och galopp. Duktig tjej! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback