Träning hemma

Igår red vi ut på Eh för första gången på huuur länge som helst ensam. Tror det kan vara drygt 1 år sedan? Tidigare har jag undvikit det för att hon vart så otroligt spänd där så det har inte gett oss något, men sista tiden när vi ridit där med Hanna så har hon inte alls vart det. Men då har jag inte valt gå på oasfalterade vägen i onödan istället. Dessutom så känns Hårga mysigare. Men nu är det asfalt sen några veckor tillbaka och igår fick jag feeling och styrde nosen (mulen?) ditåt. Satan vilken trafik det är där alltså, åkte säkert förbi 10 bilar, men Dansa är inne i en bra trafikperiod så det var inga problem. 
 
I första traven så insåg jag att hon var lite oren på vänster fram. Dock bara på grusvägen och asfalten, men inte när jag provade trava ute i gräset. Jag tror att hon hade klivit på något och var öm i hoven för det fanns ingen svullnad, värme eller något sår och hon var även helt ren inne i paddocken där jag gick in och testade på hemvägen. Men jag kunde såklart inte släppa det innan jag fick hoppa upp idag och känna att hon var i princip helt ren på grusvägen idag och såklart fortsatt helt fin inne i paddock och på gräs. 
Jag red i dressyrsadeln igår och red mycket övergångar (jag har börjat förstå innebörden av dom och dom har blivit min bästa vän. Haha) Red även lite galopp-halt och det är svårt för jag behöver öva på att samla galoppen mer innan halten, vi kommer med för mycket fart. Hehe. Hon var i alla fall väldigt avslappnad hela tiden och vi vände vid kullen. 
 
Idag red vi för Marie hemma i paddocken. Lyxigt! Jag önskade att få hjälp med traven och skänkelvikningar då hon ibland sätter gasen i botten rakt fram när jag vill åt sidan. Vi red fram med övergångar på volten skritt- trav och galopp- trav och grundsaken jag får öva på är att inte tränga inåt med högerhanden i något varv utan lägga armbågen mot midjan och bara leda utåt. En ful ovana jag har och jag faller tillbaka hela tiden, men vilken skillnad det blir! Jag ska verkligen få bort det! Jag ska också jobba vidare med att runda henne runt innerskänkeln istället för att tjuvta i innertygeln och där har vi kommit långt faktiskt. 
Efter uppvärmningen hade vi hittat en så lugn och bra trav att skänkelvikningarna och volterna gick superbra. Haha. Jag ska komma ihåg att redan i hörnet börja ställa över henne åt andra hållet så jag är redo när vi ska börja flytta i skänkelvikningen. Det är där det sitter, att jag inte får sätta mer tryck än vad jag klarar av. 
Övade även på längningen av formen på halvbågen i båda varven och det är upptaget som är svårt då hon gärna går ur formen och ökar farten, men där ska jag vara väldigt noga med att flytta henne lite undan innerskänkeln när jag plockar upp tyglarna. Det ska jag tänka på i alla övergångar! 
 
Vi gick också igenom ryggningen och där gjorde hon superfina halter och Marie sa att jag skulle stanna någon sekund för att visa upp den ordentligt innan ryggningen. Istället för att börja rygga innan vi kanppt hunnit stanna som jag gjorde först ;) Jag ska också ta hjälp nu i början med någon från marken som petar på bogen så att Dansa lär sig att ta stora kliv bakåt. Hon ryggade riktigt bra idag också. 
 
Marie är mycket för att man inte ska slösa kilometrar och det tänket är jag inne i också, men glider ifrån ibland när jag fastnat för att något bara ska fungera. Fast det är mer och mer sällan jag fastnar i det faktiskt. Jag ska testa rida i en lugnare trav i uppvärmningen också, redan från början för jag behöver komma ifrån att jag lätt hamnar i en alldeles för snabb trav, hon har bra bjudning nu så jag behöver inte stressa över det. Dessutom så har ju inte bjudningen något med farten att göra, men det vet vi ju vid det här laget. Egentligen. 
 
Jag trivs riktigt bra med Maries hjälp så jag är så glad att hon vill göra det fler gånger. Nästa gång kör vi på midsommaraftonsmorgonen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback