LA:3

Dansa var lika fin idag men hon körde rally i traven ibland och jag hade lite svårare att hantera det. Så bitvis blev det springigt och spänt när jag försökte förändra vägen eller tempot. Massvis med halvhalter och övergångar så blev hon superfin, även om jag tappade det ibland.
Galoppen är bara så lätt och underbar sen en tid tillbaka. Jag skulle helst galoppera hela tiden. Haha. Men eftersom det inte är riktigt så det funkar så blir det minst galopp eftersom hon löser uppgifterna så fort och bra. Ogillar den där grejen med att sluta när det går som bäst ;)
 
Vi värmde upp och sedan red vi igenom LA:3an vilket jag aldrig testat förut. Förvända linjen var en ren omöjlighet för inte så länge sedan, men idag satt den som ett smäck. Hela galoppdelen var lättast på hela programmet! Traven blev lite för fartig så jag hade svårt att hinna med volter och skänkelvikningar, men de bitar då jag hann med allt så blev det bra. Jag måste rida mycket mer program för jag har verkligen svårt för att hinna med allt. 
 
När vi ridit igenom programmet så övade vi på ryggningar som hon är väldigt tveksam och backar snett i, de få gånger vi övat på det. Hon backar gärna åt vänster så jag såg till att ha staketet på den sidan och sedan red vi övergångar trav - halt - ryggning - trav och det tog inte många gånger så föll poletten ner och hon ryggade riktigt bra och med energi för första gången. Superkul!
 
Sedan red vi lite mer trav för att hitta lugnet och när vi gjort det så travade vi av också i lugnt tempo. Världens bästa häst! 
 
Hon testade 2-3 ggr i början av uppvärmningen idag och sedan en gång efter första pausen. 
Det har fungerat väldigt bra med bilar länge nu och idag åkte även två mopeder förbi utan problem. 
 
Efter ridpasset fick Dansa en dusch och sedan beta ute på gården medan vi gjorde en avgränsning i hagen ut mot holmen. Imorgon ska mamma dit med sin klass på studiebesök och titta på alla djuren. Mysigt, det tror jag dom kommer gilla.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback