Gårdagens träning

Igårmorse rullade jag till stallet kl 7 för att hinna träna innan midsommarfirandet. Sov dåligt under natten så jag var alldeles yr fram tills jag satte mig i sadeln, då vaknade jag till liv. Haha.
Marie hade träning för oss i kyrkpaddocken (jag är SÅ glad att vi tagit oss över den där tröskeln som gör att vi kan få lika bra pass där som på andra ställen) 
Hon hjälpte mig direkt efter framskrittningen och vi fick jogga runt på stora spår i låg form och lugn trav. När hon var mjuk och följsam så gick vi vidare till volten där jag satte mig ner i traven men fortsatte i låg form och red övergångar skritt- trav när hon hade gjort 2-3 fina i rad i varje varv så gick vi vidare till trav - galopp. Vi tog en kort skrittpaus mellan varje moment och Dansa bråkade lite vid varje start efter pauserna. Hon testar gränserna så fort hon fått slappa en stund. Hon tar tyglarna och får hon inte det så tvärnitar hon, och sedan när hon går fram så vill hon rusa iväg, men när hon inte får det så tvärnitar hon igen. Haha och efter några sådanna test så är det som att hon bara, jaha okejdå, också blir hon jättefin, sammarbetsvillig och glad igen. Knäpphöna! 
 
Det jag fick jobba med på stora volten var Dansas form genom kroppen. Den ska vara aktiv bakifrån och ge välvd rygg och hals vilken hon gör jättebra. Näsan tippar in en del ibland pga bristen på styrka, men det kommer komma sen. Hon försöker alltid när jag rider krypa ur formen ibland och det fick vi jobba på genom att lägga en mindre volt och forma henne extra i innersidan. 
Innerskänkel mot ytterhand där jag inte får tjuvsvänga med innerhanden, utan den ska bara forma och sedan lätta av. Jag råkade länga den tygeln hela tiden också så det ska jag ha koll på hädanefter. Inte tränga med högerhanden och det gick faktiskt mycket bättre, även om jag halkade dit titt som tätt. 
Jag ska komma ihåg att flytta henne lite för innerskänkeln i övergångarna både uppåt och nedåt så hon inte blir rak och ilar iväg.
 
Vi jobbade med det här större delen av träningen och det är ju rent grundarbete, precis vad passen till största del ska bestå av. Så bra tips och trix! Är så glad att Hanna kravlade sig upp så tidigt för att komma och filma, så jag har allting kvar.
 
Innan vi joggade ner så red jag på fyrkanten och gjorde 10m volter i båda varven. I höger varv gick det superbra! Det blir väldigt lätt taktmissar i vänster varv men jag fick vara otroligt noga med halvhalter och att inte svänga med innerhanden utan med innerskänkel och ytterhand. Ibland fick vi till det men det är svårt alltså!
 
Dansa blev otroligt fin av arbetet på stora volten och jag är så glad över träningen! Jag tänkte på min sits väldigt mycket och den var såå mycket bättre även när jag tittade på filmen. Dansa får massor av beröm över hur fin hon är och att hon rör sig väldigt bra. Det är extra roligt att höra det från Marie som dels har egna riktigt fina hästar och hon håller till på en anläggning där det bara är välavlade dressyrhästar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback