Galoppbus och nya skor

Det blev en oplanerad vilodag igår pga vädret. Det stormade för mycket för att jag skulle vilja ge mig ut. 
 
Idag åkte jag till stallet och red innan hovslagaren skulle komma efter lunch. Tanken var att rida till Sågen men Dansa svängde självmant in mot Landavägen, vilket aldrig hänt så hon fick välja. Dock så hade hon tydligen planerat gräsvägen så lite besviken blev hon allt när vi fortsatte förbi. Haha. Som sagt, Dansa är aldrig otydlig med vad hon vill. Hon är dock aldrig svårövertalad och ganska snart så busade vi iväg i galopp upp för backarna. Vände innan långa nedförsbacken. Dansa var så pigg och glad även idag, vi varvade busgalopp med att kamma till oss vissa bitar och hon är så otroligt fin att rida nu. Hon har aldrig varit så ridbar ute som hon varit sista månaderna och det har bara blivit bättre och bättre hela tiden. Vi gjorde förrästen en superfin galoppfattning från HALT idag och det är inte illa hörrni :D Var bara tvungen att testa för kul. 
En sak som jag jobbar lite extra på nu är att hon kan trycka sig mot vänster skänkeln ibland och hon vill inte runda sig runt den. Det släpper efter ett tag men planen är såklart att det ska flyta på jämt. Jag kan fusk-lösa det genom att böja henne med vänstertygeln vilket jag gjort mycket tidigare (därav att jag får jobba lite extra på det nu ;) haha) men nu när allt annat flyter så bra så känner jag för att ta tag i det. Älskar att klura ut lösningar och jobba fram förbättringar hos oss. 
 
Trots ett ganska intensivt ridpass så skrittade Dansa på med massor av energi på hemvägen, precis som jag vill ha det. Svettiga och glada väntade vi in hovslagaren när vi kom tillbaka. Dansa i sin box och Sune och jag ute på en filt i solen. 
 
Dansa har haft tåkappor fram sen i höstas men efter 3-4 tappskor sedan dess så bytte vi idag tillbaka till sidokappor. På bakhoven där hovbölden satt skalade han rent mer där hovbölden satt. Springan på ballen var som vi trodde ett utgångshål som han fixade iordning. Lade sedan dit någon slags tjära och silikon som dämpning under sulan. Hovbölden såg fin och bra ut och hon ömmade inte, så nu ska hoven bara få växa till sig igen. Dansa var jätteduktig även denna skoning. 
 
Jag har lyckats överanstränga min tumme på någe vis också så det är en molande värk i den. Störigt!
 
Det mörkade området till höger är en "grop" där det var ihåligt av bölden. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback