Fullt ös medvetslös

Idag skrittade vi iväg till paddocken och red ett ordentligt dressyrpass på ca 35 min inkl uppvärmning, nedvarvning och skrittpauser. Det var mycket miljöträning även idag med flera tåg, en traktor som plastade balar precis på andra sidan järnvägen och ett barn som cyklade och sparkade fotboll precis utanför. Dansa tog det jättebra, men blev tittig och lite spänd några gånger. Även jag tappade fokus pga det någon gång, vilket inte är okej. Hehe.
 
Vi värme upp på stor volt med övergångar skritt - trav och galopp - trav och hon blev så fin och mellan hjälperna. Pausade och började sedan rida övergångar i nedsittning och det gick också bra efter några stycken men hon blev pigg och springig efter varje paus och testade lite. Jag var ganska duktig med högerhanden idag men glömde såklart bort det emellanåt. Att ha henne undan för innerskänkeln gick jättebra, men vi fick ju börja om lite efter varje paus så det tar ett tag att komma tillbaka. 
 
Som avslut red jag igenom LB:1an två gånger och det gick inte alls bra. Jag hann inte med och Dansa ilade iväg och tappade takten om vartannat för att jag inte hann med. Jag har studerat filmerna nu och jag måste ta mer halvhalter så att hon vilar lite mer på steget. När det blir springigt så är hon inte helt framför mig och då kommer taktmissarna på småa volterna och i kurvorna. 
 
Hon var svår att rida program på idag, och jag inser att jag måste göra det oftare för att komma in i det. Det är verkligen så mycket svårare när jag inte får göra rörelserna där det känns bra, utan allt är förutbestämt. Haha. Det som gör det svårt är att hon blir så pigg, men det gör mig glad och jag känner att hon har roligt så jag ska bara lära mig att rida i det!
 
Galopperna var lätta och fina även idag! Vi rider ett lätt pass i paddocken imorgon också så vi är lite varmare i kläderna inför tävlingen på lördag. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback