Dressyrtävling - Edsbyn

Tredje gången gilt, vi har tänkt åka till Edsbyn och tävla den här tiden de senaste två åren också men för två år sedan var Dansa sjuk och hade fått ett sömstick och förra året hade hon en stengalla. I år fick hon ju en hovböld, men den hann vi avklara innan.
 
Jag såg så himla mycket fram emot att tävla! Efter en så himla bra säsong förra året så avslutade vi med kortslutning på banan så det gnagde lite i mig att hon kanske skulle bli likadan, även fast magkänslan sa att det skulle vara lugnt. Däremot trodde jag att hon skulle tappa bjudningen när vi kom in i ridhuset och stå emot som hon alltid gjort, förutom sista inomhustävlingen i höstas. Men det fanns inte ens en gnutta fundering hos henne om hon skulle gå eller inte.
Ute på framridningen var hon väldigt pigg men vi red hela "passet" utan att hon bråkade något. Känslan var först att hon blev väldigt pigg och springig. När jag sedan började jobba nedsuttet så påminde jag mig själv om att komma ner ordentligt i sadeln och sträcka bak axlarna och då blev hon riktigt fin! Vi red programdelarna utan problem. Efter skrittpaus så hittade jag inte tillbaka till den känslan innan det var dags att gå in i ridhuset. Fasen att jag ska behöva så lång startsträcka..
Inne i ridhuset gick hon så snällt och tryggt även fast det var väldigt låga och stora speglar (på collectingring). Jag fick känslan av att jag hade råkat släppa iväg henne så hon blev längre, men hon kändes ändå fin så jag släppte det.
 
Inne på banan var det högtalare på ena långsidan med hög musik och rejäl bas. Dansa blev rädd och kastade sig lite men jag klappade om henne och vi hann rida förbi 2 gånger så sen följde hon spåret i alla fall även om hon blev spänd. Duktigt!
Jag kände redan från start i programmet att vi fick taktmiss på taktmiss, i princip i varje travmoment och i skritten blev hon rädd för läktaren och for iväg lite. Hon var också ostadig i formen och i högergaloppen blev hon stor och väldigt framtung, men jag tog ändå ingen halvhalt (?). Galoppökningarna blev jättebra i ökningssyfte, men i den högra gick hon tydligt på två spår och i båda två bröt vi av för tidigt. Jaa massor av missar rakt igenom hela programmet. Men vet ni vad! Jag var ändå såå otroligt lycklig när vi skrittade av, för Dansa hade skött sig så bra! Bättre än vad jag vågat hoppats!! Det är första gången jag bokstavligt talat struntat helt i resultatet för att jag var så glad över Dansas inställning. 
Missarna vi hade var enbart min ridnings fel, 1dm för långa tyglar och jag kom inte ner i sadeln och red ihop henne. Allt blev flamsigt. 
 
 Det var 9 månader sedan sist vi startade en tävling så jag var säker på att vi skulle få tillbaka den där handbromsen på banan, men icke!! Så nu ska bara jag skärpa mig också.
 
Vi red LB:1 och fick 58.75%. Vi kom på 21 plats av 25 starter. 
Slutkommentaren - Bra jobbat! Ser tyvärr många "takt" missar i trav programmet för dagen. Lycka till! 
 
Jag har suttit och granskat filmer från tävlingar och träningar nu och jag blir riktigt ledsen över att se hur min sits och ridning fallerat sen i höstas. Då satt jag stabilt och ordentligt ner i sadeln med axlarna på plats. Dansa gick i en kort och snärtig trav. Nu är jag kutryggad och allt är flamsigt. Nu låter det värre än vad det är, men jag blir så ledsen av att se det.
Dansa har utvecklats styrkemässigt och hon är mer ridbar när jag väl får till det, men jag har sååå svårt att komma dit. Eftersom Dansa bråkat så mycket under senvintern/våren på träningarna så har vi bara fokuserat på att jag ska vara följsam och Dansa positiv, men det har uppenbarligen vart katastrof för mig ridning.. 
Ja, jag förstår att det är sånt man får ta när man inte har en stabil och rutinerad häst. Jag kan inte träna så mycket som jag vill/behöver på mitt eget eftersom hon också ska hänga med. När jag ridit själv har jag ju kunnat "träna" men ni förstår ju själva att jag inte ser och känner vad jag ska ändra på själv. 
Jag har åtminstone fått ett uppvaknande så nu är det bara att torka tårarna och sätta igång och arbeta. Slut på flamsridning, och fram med den stabila. Jag måste lära oss att komma inom ramen tidigare under ridpassen och sedan stanna där. 
Galopperna hör inte hit till det här snacket över huvudtaget. Där har vi tagit enorma steg framåt och dom är så lätt att rida i. Förut var det tvärtom, så förhoppningsvis så är nästa steg att vi jämnar ut oss och får det lätt i båda..

Så roligt att vara igång med tävlandet igen och jag blir alldeles pirrig av lycka att Dansa var så positiv och glad. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback