Dagen innan tävling

Viktor, jag och Linus tillbringade dagen på Alborgen och jag var riktigt taggad! Ingen av oss hade vart där förut men när vi gick därifrån så älskade vi stället och var eniga om att vi måste tillbaka. Sjukt roligt! Massor av skratt och ömma kroppsdelar. Det var en perfekt blandning av klurigheter och fysiska uppdrag. Vi jobbade på som ett riktigt bra team där alla är tävlingsmänniskor och älskar utmaningar, utan att gå över gränsen och bli sur. Haha. 
 
Eftermiddagen och kvällen spenderade jag tillsammans med Dansa. Vi red igenom ett pass i paddocken inför tävlingen imorgon. Fortsatte med nya ridpass-upplägget. Inga protester under uppvärmningen i trav idag, utan det kom när jag började med övergångarna på volten. Jag hade som plan att bara ta en paus men det kom många tåg så det blev lite fler och hon testade efter varenda. Upplevde dock att hon inte blev lika upprörd idag utan accepterade mina skänklar fortare. 
Förutom de korta stunderna med bråk så var hon återigen superfin! Sist red vi traven så idag tog vi galoppen. Red igenom galoppdelarna ur LA:1an och hon gjorde det riktigt bra. Extra nöjd över 10m volterna. Hon var rädd för något på nedre kortsidan idag så vi det var lite svårare där då hon spände sig och ville skynda förbi. 
 
Sen vi börjat att samla ihop traven och galoppen mer så tippar hon lätt in och ned huvudet för mycket pga att hon inte har styrkan ännu, så jag lyfter bara lätt upp det och lägger om skänklarna. Det kommer komma med mer styrka bara vi ligger där och rullar lite så jag lägger inte så stor vikt vid det. Mycket hellre att hon använder det när hon tycker att det är jobbigt än som förut när hon bara "dog" i de tillfällena.
 
Provade galoppfattningen från skritten och den första var helt ok och den andra var sjukt fin! Så vi lät det vara. Red också ryggningarna två gånger och det gick jättebra på den nivå vi är där just nu. Provade också två 10m volter i trav och tro det eller ej, men inte en enda taktmiss!!
 
Vi hade 3h 15 min mellan starterna imorgon men jag bad dom att kolla över om det gick att minska. Så nu är det bara drygt 1 h vilket passar oss mycket bättre. Tänkte avstå andra klassen annars.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback