Återhämtning

Efter söndagens tävling så hade Dansa gått dressyr på bana tre dagar i rad, så igår var vi ute och skrittade. Med en gnutta busgalopp! Vi red till Raskens och där inne i skogen hittade jag ett nedfattet träd som gick att hoppa. Älskar att hitta hinder i skogen, men det händer aldrig på våra vägar här eftersom vi nästan alltid rider på grusvägar. Vi skuttade över två gånger innan vi vände kosan hemåt igen. Mysig och skön stund med bästis! Som var lite lätt på tå när jag drog iväg henne på en ovan väg.. hehe. Men hon traskade som vanligt på ändå.
 
Efter gårdagskvällens insikt så lade jag på dressyrsadeln idag när vi red till Hårga. "får man inte" rida på banan så får man helt enkelt träna ute ;) Jag lade upp en plan att rida till Hembygdsgården. Påvägen dit skulle jag värma upp och rida lösgörande i lättridning och på hemvägen skulle vi jobba med nedsittningen. Fokus hela tiden var min sits (sitt på rumpan, bak med axlarna, inte träna med högerhanden och tygellängden) och vips så satt Dansas kropp ihop och manken höjdes. Jag tänkte att jag skulle göra miljoner övergångar om så behövdes, men vi var i behov av färre än vanligt. Haha.
Det rengnade så Dansa blev lite spänd av smattrandet i träden bitvis men wow vad hon jobbade på fokuserat och bra! Mitt fina hjärta. 
 
Nu känns det lite bättre igen. Jag såg ju inte hur det såg ut idag men känslan var mycket bättre så jag hoppas att det inte var så mycket svårare än att veta vad som saknades och att jag hittade dit relativt lätt. Det återstår att se när jag får se oss på film och när jag får testa det på banan så jag kan känna om vi får bra flyt i svängarna. Dom är mest avslöjande. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback