Update

Jag var lite slarvig med uppdateringen förra veckan och sedan åkte Viktor och jag på semester så dagarna har runnit iväg. Kör en snabbgenomgång här på det jag minns! Vilket brukar vara ganska mycket.
 
Måndag
Vi red ut på Eh. Längst ut för första gången på väldigt länge faktiskt, har inte ridit där så mycket sedan jag började rida där igen efter att asfalten lades på kyrkvägen. Dansa var pigg och glad och som vanligt lite mer spänd än mot Hårga. Dock så stannar hon inte och bråkar där längre (peppar peppar) utan fortsätter framåt även om hon blir tittig. Ut fokuserade jag mycket på att hålla den planerade gångarten oberoende på hur spänd hon var. Traven fungerar bra men galoppen får vi väldigt lätt avbrott i. Jag har tidigare låtit henne trava vidare men nu har jag blivit mer konsekvent och var envis med att fatta ny galopp och inte tillåta henne älga iväg i traven. Fungerade över förväntan även om det blev lite mikrostopp.
På hemvägen hade hon tittat av sig så då tog vi lite ordentligt galoppjobb, samlade ihop den lite och hon blev riktigt fin. Lite väl mycket energi för mig att hålla reda på emellanåt, men det är bra träning!
 
Tisdag
Hoppade småhinder på banan som vi rullade över lite kors och tvärs. Jag vet inte om det var sporrarna som ger  mig bättre tajming (har dock haft dom många gånger förut utan detta resultat) eller ifall min plan med småhoppande ofta redan har gett resultat (vore för bra för att vara sant), eller om jag bara hade en himla tur med hennes dagsform, men hon var sjukt taggad med härlig inställning! Bråkade i början av uppvärmningen men när hon väl accepterade att vara undan för innerskänkeln så var det inga sura miner alls resten av passet, trots flera pauser(!!). 
Hon har faktiskt aldrig vart i närheten av så taggad och härlig i hoppningen i kyrkpaddocken förut. Jag hoppas att min plan med att bara småskutta och göra det ofta ska hjälpa mig att hitta drivet i hoppningen som hon har i dressyren. Min magkänsla säger att det är självförtroendet som saknas hos henne och nu håller jag på och tar reda på om det är så! 
Juste! Som uppvärmning red vi på en stor oval med 2cavaletti i trav och galopp över mellersta klossen på vardera kortsida. Det gick riktigt riktigt bra i vänster varv, men svårare i höger så där lämnade jag övningen efter några varv och rullade bara på klossen i galopp istället. Superfin!
 
 
Onsdag
Tömkörde i paddocken. Dansa hade lite träningsvärk från hoppningen och var lite stel första varven. Sedan jobbade hon på fint i låg form i alla gångarter. Hon fick även hoppa vattenmattan under mellersta klossen och hon stannade och backade de två första gångerna men sedan hoppade massor av gånger. Inte lika spänd denna gång och efter bara några gånger så kunde jag ha helt glappa tömmar mot hindret men hon sökte sig till det själv ändå. 
 
Torsdag
Det var varmt och härligt väder så Dansa och jag red iväg till Hårga och vände vid hembygdsgården och sedan tillbaka till bergetsvägen, för att sedan vända tillbaka ytterligare en gång till hembygdsgården. Vi höll igång i trav och galopp. Hon diskuterade lite fler gånger än vanligt första biten. Jag har ju inte vart så noga med det på uteritter tidigare så nu kollar hon såklart läget. Hon stannar lite för att se om jag ska släppa på skänkeln men när det inte sker så testar hon gasa iväg med spikrak kropp (förut har jag låtit henne göra det för att främja framåttänket så jag förstår att hon ger det en chans) och det får hon ju inte heller så då stannar hon igen och.. ja ni vet, jag har förklarat förut. Inga stora saker alls och det handlar bara om sekunder. 
 
Hur som helst så var hon jättefin bara det där släppte och när vi hade ridit hemåt en bit och sedan vände bortåt igen så var hon så söt! Hon var pigg hela tiden men när vi vände och red bortåt igen då så blev hon så pigg att hon hela tiden började trava i skritten. Hur pigg och taggad Dansa än är så brukar hon vara lugn så fort det är skritt som gäller på uteritter, eller hon kan skritta i 790 men hon brukar aldrig börja takta/trava av just den anledningen. Och det gulliga i det var att det är så typiskt henne att bli så latjo-glad när vi vänder bortåt igen! Alltid det oväntade. 
 
Varför vi vände igen var för att vi skulle möta upp Hanna och Winston för att gå ner till badet, och vi ville busa av oss innan. Dom slöt upp och vi traskade vidare. Dansa gick modigt ner i vattnet utan draghjälp från farbror W för första gången (var 2år sedan sist vi testade och då gick hon ner efter en lång stund då jag ledde henne från backen) och hon dök ner med hela mulen och sparkade massor med frambenen.
Jag är SÅ SÅ glad att hon gick ner själv (med mig på ryggen då) och att hon verkade trivas där. Nu kan vi verkligen göra precis allt jag önskar! Haha. Vi ska dit fler gånger i sommar hoppas jag och framöver ska jag ta av sadeln och någon gång i framtiden hoppas jag på en liten simtur. Tänk vad roligt att åka till en strand där man kan galoppera! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback