Tävling Söderhamns hästsport

Tävlingen ikväll gick bra med tanke på förutsättningarna! Dansa var sjukt pigg även idag, men det får jag ta med den lilla semestervilan hon fick och dessutom så är jag såå glad att svårigheten sitter i att hon är för pigg och inte att hon är istadig.
Det var varmt och hon sov mest under duschen och knoppningen men hon sparade visst bara på krutet! Haha. 
 
LB:2         61,167% Placerad 16 av 19
Hon var väldigt pigg och spänd på framridningen så hon fick mycket taktmissar i vänster varv så jag började ärligt fundera på om hon var halt. Men så skärpte jag till mig och var noga med att hon skulle flytta undan för innerskänkeln och att jag skulle sluta tjuvhålla i innertygeln och då försvann det. Hon blev arg på skänkeln då och då. Vi red mest fram i trav eftersom jag var lite stressad över att hitta ridningen där. 
Inne på banan blev hon spänd men stannade inget, hon skyggade för staketet för att det smattrade när gruset stänkte på, men detta hann släppa innan start. 
Travdelen blev väldigt spänd och hastig då jag inte stämde av något och bara åkte med i Dansas räserfart. Galoppdelen gick dock riktigt bra och det är otroligt härligt att äntligen kunna rida i galoppen på tävlingsbanan. Vi fick 6.5 och 7 på de långa diagonalerna med galopp-trav-galopp övergångarna som vi kämpat så mycket med hemma, så det kändes väldigt kul. Summa sumarum så var hela galoppdelen super och travdelen riktigt dålig.
 
Slutkommentar - Flott häst som idag rann iväg i traven & fick jobbigt med balans och takt där. Mycket bättre i galoppen. Våga stämma av med halvhalter.
 
LA:3       58.143% Plats 10 av 11
Vi debuterade i det här programet då vi tidigare bara ridit LA:1 3 gånger. Jag var lite orolig för att glömma programet men jag hade bättre koll än vad jag trodde som tur var. På framridningen var hon samma rallyräka som innan och jag fick kommentarer i första klassen om att jag skulle stämma av mer, och det påminde mig om att jag gjorde halvhalter, men jag såg inte till att dom gick igenom. Började jobba med det och vips så var hon mellan hjälperna och energin var kontrollerad. Perfekt! Nu kände vi oss redo.
Väl inne på banan så öppnar sig himlen och det börjar ösregna, och det höll i sig hela ritten. Dansa har inga problem med att bli blöt, men hon blir sjukt taggad och spänd när det smattrar vilket det gjorde på taken och i skogen såklart. Så jag hade helt plötsligt väldigt mycket mer att reda ut än ett nytt och svårare program. Dansa ville helst köra rally så hon tog alla mina signaler som galoppfattning. Haha. Till och med halvcirkeln med längning av formen började hon galoppera i först innan det blev rätt.
Jag red väldigt slarviga vägar och vi gjorde småmissar hela tiden. MEN vi red igenom hela programet och gjorde allt, till och med högra förvända galoppen (!!!) för första gången på tävling, så jag är faktiskt väldigt nöjda över oss. Jag red så bra som jag kan med de förutsättningarna och Dansa var positiv och glad vilket är det absolut viktigaste! 
 
Slutkommentar - Trevlig häst som behöver sitta ihop ytterligare för denna klass.
 
Jag är sammanfattningsvis väldigt glad över dagen. Känns så skönt att jag har lyckats släppa pressen lite på mig själv och kan njuta och ha roligt. Jag har börjat få förståelse för att allt tar väldigt mycket längre tid för oss eftersom jag lär mig själv allt samtidigt som jag ska lära Dansa bland annat.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback