Svårt

Det var svårt att rida idag. Dansa blev väldigt pigg och jag hade svårt att hantera det. Hon testade mer i början än dagen innan och sedan fick jag ordning på energin bra på volten men de svåra högergalopp ner till trav var riktigt svår och hon låg på lite för mycket i bettet. 
Efter pausen sedan så testade hon någon gång men hon var även sådär svår som hon blir när hon blir för pigg när hon bara ilar iväg. Jag blev lite frustrerad och red dåligt. 
 
Annika och Hedvig kom och då, för ovanlighetens skull, så skärpte jag till mig och började rida bra. Brukar ju vara tvärtom! Dansa blev fin och vi kunde styra runt som vi ville även om hon inte var 100% lösgjord och låg på framåt lite väl mycket. Blev mest travjobb men även en del galopp. Vi red igenom den förvända delen och tog någon fattning från skritt. 
 
Ridpasset blev drygt 30min med uppvärmning och nerjogg så det var längre än vad jag planerat eftersom det är tävling imorgon. Men det känns ändå bra för vi tog oss igenom träsket och det var nog nödvändigt att göra av med en del energi. Hehe. 
Dansa tar ut sin överskott på att bli spänd och tittig, så både igår och idag var hon väldigt svår att rida på ena långsidan plus att hon gjorde någon tvärnit här och var för läskiga monster i gräset, igår körde hon en tvärnit med vändning till och med. Likså till och från paddocken fanns endel spöken som annars inte finns. Toktrollet! Sånna dagar är det bästa om jag kan släppa alla krav och bara ta det som det är. Men när tävling väntar så finns det inte riktigt utrymme för det, men det löste sig ändå och jag är inte minsta orolig för morgondagen. Den blir som den blir ändå! Haha. Kul ska vi åtminstone ha! 
När det gick dåligt idag så är det ändå inte alls lika låg nivå som i våras när vi var inne i  en rejäl svacka, så det känns väldigt skönt.
 
Förutom under ridpasset så har jag hängt med Hedvig hela dagen. Vi har flyttat småkalvar mellan ladugårdarna med Annika. Tog en promenad så det var spännande, dom skuttade hejvilt blandat med att vägra gå. Så söta! Sen har vi kört Lukas och duschat honom, så att han kunde gå ut och rulla sig i leran.. Innan vi åkte hem så hjälpte Hedvig mig att putsa och packa inför tävlingen imorgon och sedan ta in hästarna till lillhagen under natten. Hade lite planer för vad som behövde göras här hemma också, men jag däckade i soffan efter att jag hade fått i mig mat. Fortsätter imorgon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback