Roliga dagar

I torsdags, dagen efter tävlingen så kom Jörgen och skulle byta ut någon söm i Dansas skor. Hon brukar gå 6v men denna gång skulle det bli 7 pga hans semester. Men nu efter 5v var dom så nötta så han skodde om henne helt istället. Vet inte om de är paddocken eller de torra grusvägarna som gjort att det slitit så mycket? Dansa stod som ett ljus i alla fall. 
Efteråt skrittade vi ut med Hanna och Winston. Der blåste väldigt mycket och regnade bitvis så hästarna var ganska spända. Vi travade några kortare sträckor och vände i skarpa kurvan. 
 
Efter en pausdag körde vi lite styrketräning i paddocken på fredagen. Viktor var med som sällskap eftersom jag inte vill använda hinder när vi är ensamma ifall det händer något. När vi tagit oss över tröskeln i början så blev Dansa fin. Hon var inte lika pigg som senaste hoppningen men ändå över den bra gränsen. Vi hade en oxer med kloss i och en galoppbom 5,5m innan som hon tittade lite på första gången. Stanna dock inte. Vi hade även en lång studs på ca 5-6 st på mellersta klossarna. Vi har inte hoppat studs på drygt ett halvår och en sådär lång har vi säkert inte hoppat på nästan 1år. Men hon löste det jättebra! Hon hade ju lite svårt med dom ganska länge och testade trav ibland. Haha. 
Vi fortsätter att hoppa lågt och bara träna på ridningen. Dansa rullar på fint mot hindren nu och har inte haft någon handbroms alls de två senaste passen. Jag har bara kunnat smacka och lägga om benen lite extra så har hon tagit ut galoppsprången. Hon har ju som vanligt en liten startsträcka efter pauserna innan hon accepterar att vara "inom ramen" men sedan blir hon superfin. Jag behöver jobba på att få ihop henne lite mer i galoppen och få upp henne mer på bakbenen. Det blir lätt att hon gräver ner sig framåt och då blir anridning och svängar svårare/jobbigare såklart. Men det är himla roligt att dona på med sånt här på småhinder och inte känna någon press över att hoppa så högt som möjligt tycker jag. 
 
Jag lade fram vattenmattan mitt på banan för att hon skulle få rida runt den lite och bara se den. Vi fick låna en annan större matta av paddockägaren också. Det var egentligen en matta som hon har på golvet i transporten. Min plan var aldrig att hoppa dom och framförallt inte den större. Men tror ni jag kunde låta bli?! Haha nope. Hon hoppade båda två utan problem. Vi hade ingen inramning så hon smet gärna på sidan men hon hoppade båda mitt över också! Så himla roligt!
Vad som skrämmer mig i hoppning är att vi ska krascha men med de här platta mattorna på backen utan bommar till så fanns ju inte den risken. Skulle vi komma helt galet kunde hon ju bara kliva på dom så med det i mitt bakhuvud så red jag på väldigt obrydd och kanske var det därför hon hoppade utan att bry sig? Kul var det i alla fall! 
Dansa var otroligt fin sista gången vi red på oxern också. På bakbenen, mellan hjälperna och driv framåt. Härlig känsla! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback