Lite vila

Viktor och jag var borta torsdag - måndag men jag red innan vi åkte och när vi kom hem så Dansa vilade 3 dagar. Vi ska tävla imorgon så en flera dagars vila såhär nära är ju inte direkt optimalt men ibland behöver man prioritera och tävlingarna går inte alltid i första hand. Hästarna gör det dock ;) Men för Dansas del så var hon värd några dagars sammanhängande paus. 
 
Igår kavlade vi upp ärmarna igen och både Dansa och jag var i stort behov av att röra på fläsket då vi ätit alldeles för mycket och rört oss för lite dessa dagar. Haha. 
Min plan var paddockpass igår och idag inför tävlingen. Igår tänkte jag jogga igång henne och sedan känna av ifall vi kunde samla ihop oss lite och rida lite ur travdelen av LA:3an. Vi debuterar ju nytt program imorgon!
Dansa testade en del i början när jag bad henne runda sig för innerskänkeln och ta stöd på ytter, ja ni vet ju det där nu. Men det släppte under framjoggen på stora spår och sedan var hon jättefin på voltjobbet med övergångarna. Det enda som gick mindre bra var högergalopp ner till trav, vilket är vårt svåraste, men det gick ändå bättre än sist. 

Vi blev klara ganska fort där och efter en lite längre skrittpaus så red vi programdelar. Inget bråk alls efter pausen (!!) och hon blev superduperfin direkt! Gissar att det finns ett samband med att hon var så fin på volten. Ingen sträcka där hon var spänd och ilade iväg som det ofta blir innan vi hittat samspelet utan det var bara bra på en gång. Härlig känsla.
Vi red travdelarna och vänstra 10m volterna gick hur bra som helst. Hon blev lite väl pigg och jag lösgjorde henne inte tillräckligt smidigt i höger så dom blev lite sämre. Brukar ju bara tvärtom. Traven gick så bra så vi lämnade den och testade galoppfattningen från skritt som denna gång är på långsidan, och den gick jättebra och när vi väl var igång i galopp så red jag igenom den förvända i båda varven också som gick bra. Som avslut så provade jag de svåra diagonalerna ur LB:2an där man ska göra avbrott från galopp till trav och sedan fatta ny och även det gick helt ok faktiskt. Lite springigt och spänt men fick ändå kontroll på läget. 
 
Därefter pausade vi igen innan vi joggade ner lite. Dansa blev otroligt pigg efter galoppjobbet så hon ville bara rusa iväg och galoppera när vi skulle börja trava igen.. haha. Så när hon inte fick det surade hon till snabbt en gång men annars så blev det inget bråk efter den pausen heller. Vi fick till lugn jogg något varv innan vi avslutade.
 
Så roligt att få rida igen! Idag ska vi fokusera på galoppdelarna i första hand och göra av med lite mer energi så att jag klarar av att styra runt henne imorgon. Haha. 
 
Såg en orm på trekanten hemma när vi kom tillbaka. Gud vad jag HATAR dessa djur!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback