Lite tuffare pass

Efter söndagens vila så har Dansa nu gått två tuffare dagar. Igår var vi ute och galopperade på den perfekta grusvägarna efter regnet. Red till Hembygdsgården och galopperade i princip hela tiden efter framskrittningen. Bortåt var hon lite tittig och stod emot lite så det blev något avbrott till älgtrav. Men jag var konsekvent och fattade bara ny galopp och hon tog det bra efter att ha gjort sina test i början. 
På hemvägen var hon otroligt fin. Vi höll galoppen nedanför renarna och nästan hela vägen till elhuset vilket är ca 1km om jag minns rätt. Det är den längsta sammanhängande galoppsträckan vi har. Vi varvade då med lite tempoväxlingar och en rejäl ökning, men jobbade mest i arbetsgaloppen. 
 
Idag red vi ett markarbetspass med Hanna och Winston. Jag byggde upp en långsida med två mellersta klossar med 17m emellan där vi varvade på 4 och 5 språng. Snett igenom hade vi en liten oxer. Började trava direkt efter framskrittning på lång tygel och då bråkade hon inte alls många gånger innan hon blev superfin. Framme för skänklarna och mjuk i kroppen. Det höll i sig i hinderarbetet sen också. De första gångerna så tog hon inte tag helt i hindren men bromsade inte heller. Men sedan blev hon superfin på långsidan och även några riktigt fina anridningar på oxern också. 
Rullade på hindren i olika ordning i 3min en gång och 5 min en gång. När vi sedan skulle sätta igång en tredje gång efter paus så var hon lite trött och jag fick aldrig henne helt framför mig. Jag hittade inte riktigt avståndet till oxern så vi kröp intill flera gånger. Inte katastrof på något sätt men inte heller helt bra. Ville inte nöta för mycket eftersom det inte var helt dåligt, så jag red på en av klosshindren på långsidan istället och det blev bra på andra anridningen så då avslutade vi.
 
Känns så roligt att hon haft härligt go tredje bom-passet i rad nu. Jag känner hopp! Haha. Även fast mycket är långt ifrån så bra som jag vill att det ska kännas och att det är väldigt blandade resultat så är det roligt att känna de små framstegen. Huvudsaken är att helheten känns bra och det gör den just nu. Jag vill få ihop hennes kropp mer och upp på bakbenen, men det har faktiskt känts skillnad de sista två gångerna sen jag insåg det. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback