Ingen ordning

Nej fy vad jag halkat efter här! I torsdags var vi ju på hoppträning och det var superkul tyckte vi båda två! Dansa var riktigt taggad och glad så det kändes himla kul. Vi fortsätter att hoppa lågt även om hindren låg på ca 80 denna gång i alla fall. Vi hoppade en 3studs, en 4studs och en fyrkombination med räcke - 1 - oxer - 2 - oxer - 1 - räcke. Och även en 5,5a som var 6,5 ;) 
Vi hade riktigt riktigt bra galopp innan hindren men vi tappar den igenom svängen innan och får jättedåligt utgångsläge in i kominationerna. Dansa får långt och måste anstränga sig mer än nödvändigt. Jag får inte med ytterbogen helt heller, eller så svänger jag helt enkelt försent? För vi får liksom vända tillbaka lite för att komma mitt på. Dansa fick lägga in ett extra i fyrkombinationen första gången för vi kom in tokigt och hon hade hela tiden den där lilla lilla tveksamheten i sig. Men hon kämpade på jättebra!
Jag ansträngde mig så mycket för att vi skulle komma bra inne i kombinationen så jag tappade ena tygeln helt (?!) TVÅ gånger i rad. Det har aldrig hänt och nu hände det två gånger!! Medan jag fammlade och plockade upp dom så fort jag bara kunde så fortsatte Dansa hoppa igenom hela kombinationen (detta hände båda gångerna på andra hindret), det blev såklart lite hej och hå, men jag är så glad att hon kämpade vidare trots att jag inte hade klandrat henne det minsta om hon stannat. 
Jag avslutade tidigare än de andra för att Dansa inte skulle bli för trött, för att behålla så mycket positivt som bara var möjligt.
Det var så roligt och jag ska verkligen åka dit fler gånger nu! 
 
 
Dagen efter på fredagen så var vi ute och red i regnet. Supermysigt om ni frågar mig! Vi red till hembygdsgården och fokuserade mest på galoppen. Dansa var lite tittig av regnsmattret men inte alls som hon brukar kunna vara, utan höll fokus bra för det mesta. 
 
Igår hade vi skrittdag och tänkte passa på att få sällskap av Hanna och Winston. Men vi fick inte ihop det med tiderna så Dansa och jag red själv runt gräsvägen. Vi tränade lite på att öka skritten och att hon ska hålla den till jag ber om något annat, så jag inte ska behöva påminna henne för ofta. Vi gjorde också lite travövergångar på långa tyglar ibland för att hålla henne vaken och travade en kortare sträcka. Men 95% var bara slappis på långa tyglar. Härligt väder! 
 
Idag har vi ridit dressyr efter pausen sen förra tävlingen. Vi hade längtat båda två! Men det skriver jag om imorgon. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback