Dressyruppehåll

Dansa och jag har som sagt tagit en paus från rena dressyrpass på banan sen tävlingen den 12 Juli. Vi hade en månads tävlingsuppehåll från och med då så vi har bara skuttat småhinder och latjat på uteritter. Men nu är det dags att samla ihop oss lite igen! 
Det var väldigt varmt men Dansa var ändå alldeles lagom i temperamentet. Hon är aldrig för loj i dressyren. Jag går direkt från skritt på lång tygel till trav nu och det gör henne inte lika provocerad så hon testar bara någon enstaka gång och sedan är hon inne i sitt jobb-mode. Hon är lite ostadig i formen nu efter lite slappisridning men det släppte fort på voltjobbet och hon blev superfin! Övergångarna gick riktigt bra i högergaloppen också faktiskt. 
 
Efter skrittpaus så testade hon bara en gång tror jag innan vi kunde jobba vidare i högre form och hon var såå fin! Mellan hjälperna och framför mig. Vi red lite skänkelvikningar från hörnen in till medellinjen som i LA3an vilket gick apdåligt på tävlingen sist då hon blev alldeles för på och spänd. Men idag gick dom väldigt bra! Även 10m volterna, jag får passa mig för att inte göra dom för stora bara. Red även mycket tempoväxlingar med bara några steg åt gången. 
Avslutade med galopp innan nedvarvning och hon var väldigt fin i vänster men högern var lite jobbigare än vanligt faktiskt. Vi fick inte ihop hennes kropp riktigt, men jag sänkte kraven lite istället för hon hade jobbat bättre än vanligt i högra på volten i början så jag ville inte riskera att hon var lite mör sen dess. 
 
Red sammanlagt ca 25-30min med allt inräknat.
 
Idag var vi ute och galopptränade på Eh. Red till kullen och galopperade hela vägen från tåget och tillbaka, med skrittpaus nedför de två backarna och över bron och nya järnvägen. Hon var så duktig! 
Lite oengagerad i skritten ut mot Eh men när hon sedan fick höja tempot så blev hon glad. Haha. Helt sjukt att vi kan galoppera med bara ett mikrostopp där ute och hanterbar spändhet, när vi förut knappt tagit oss ut där, och har vi tagit oss ut så har vi knappt kommit hem. Haha. 
Vi jobbade mycket med att få upp manken och vara mer ihop i hela kroppen. Jag har låtit henne fått rulla på för mycket i låg form och det är svårt att rida i svängarna mot hinder då. Så det behöver bättras! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback